Landbrug & FødevarerLandbrug & Fødevarer

Ny gastro-konkurrence hylder topkokkes innovative retter med fisk og skaldyr

Del

Den årlige fejring af dansk gastronomi får nu en helt ny konkurrence, når ’Årets ret med Fisk og Skaldyr’ skal kåres til White Guides lancering den 29. november. Prisen gives til den kok og restaurant, som har formået at nytænke fisk og skaldyr på en måde, der skiller sig fra det ordinære og skaber en unik, velsmagende spiseoplevelse på højeste gastronomiske niveau. Tilmelding til prisen skal ske senest den 1. oktober.

På trods af de mange lokale fiske- og skaldyrsarter, spiser danskerne for lidt fisk set i forhold til de officielle kostråd og anbefalinger.
Men der kan fremtrylles masser af smag med havets fristelser, og derfor lancerer Danmarks Fiskeriforening, Landbrug & Fødevarer og Partnerskabet for fisk og skaldyr nu en ny konkurrence, der skal vise, hvorfor fisk og skaldyr er noget af det ypperste, man kan servere.

Den nye gastro-konkurrence får navnet Årets Ret med Fisk & Skaldyr, og hylder den kok og restaurant i Danmark, der har formået at skabe en unik ret, der viser hvad kategorien kan byde på. 

- Det er topkokke, der sætter barren for, hvad der kan udrettes i et køkken. Det er dem, både andre kokke og generelle madinteresserede kigger efter, når de leder efter inspiration og nye madtendenser. Udviklingen begynder hos topkokkene, når de skaber inspirerende retter, der får folk til at spærre øjnene op for anderledes måder at gribe råvarerne an på, siger Mette Jasper Gammichia, afdelingschef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer.

Et hav af smagsvariationer

For mange kokke repræsenterer fisk og skaldyr et væld af muligheder for at skabe unikke smagsoplevelser. Med Årets Ret med Fisk & Skaldyr, bliver de stærkeste præstationer nu velfortjent hædret.

Retten skal præsentere fisk og skaldyr i tråd med tidens ånd. Derfor skal værdier som lokal forankring, bæredygtighed, ansvarligt fiskeri og kvalitetsråvarer skinne igennem i skabelsen af Årets Ret med Fisk & Skaldyr. Og det er en udfordring, som branchen er godt rustet til, mener Mikkel Maarbjerg, der sidder i jyryen i den nye konkurrence. 

- Vi kokke elsker at arbejde med højkvalitetsprodukter. Frisk, dansk fisk og skaldyr er i en klasse for sig, bl.a. fordi der er så mange arter, smage og teknikker at lege med – mange flere end de fleste tror. Årets ret med Fisk og Skaldyr kommer til at udbrede den glæde og stolthed, der findes omkring lokale kvalitetsprodukter og der kommer et fornyet fokus på fisk og skaldyrs gastronomiske egenskaber.

- Jeg tror på, at kokkene kan fremelske fantastiske smagsoplevelser med fisk og skaldyr, der kan være med til at inspirere til nytænkning ude i både de professionelle og private køkkener.” siger Mikkel Maarbjerg, jurymedlem, kok og gastronomisk konsulent hos Kirk+Maarbjerg.

Gastronomisk festdag

Årets Ret med Fisk & Skaldyr er skabt for at hylde kategorien og sætte fokus på de mange muligheder, smagssammensætninger og arter, der kan bruges til at lave lækre og velsmagende retter. 

Konkurrencen er skabt med udgangspunkt i den succesfulde konkurrence Årets Ret med Gris, der i 2021 afholdes på tiende år.

Både Årets Ret med Fisk & Skaldyr samt Årets Ret med Gris løber af stablen 29. november 2021, når Nordens førende restaurantguide, White Guide, afholder deres årlige lanceringsfest, der hylder Danmarks bedste restauranter og smagsoplevelser.

Det er årets højdepunkt for gastronomiinteresserede og i år skal landets bedste ret med fisk eller skaldyr altså også findes.

Udover titlen for årets bedste ret med fisk, hyldes vinderen af konkurrencen også med en præmie på 25.000 kr.

Alle kan indstille deres bud på Årets Ret med Fisk & Skaldyr til nominering.
Så har du selv, din kokkekollega eller din favoritrestaurant lavet dette års bedste ret med fisk eller skaldyr, kan du indstille via siden goderaavarer.dk senest den 1. oktober.

Nøgleord

Kontakter

Kristian Grut, seniorkonsulent, Landbrug & Fødevarer: krpg@lf.dk
eller
Landbrug & Fødevarers pressetelefon på 3339 4520

Links

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Om Årets Ret med Fisk 2021

Prisen uddeles for første gang nogensinde. Konkurrencen er skabt i samarbejde mellem Partnerskabet for Fisk & Skaldyr, Landbrug & Fødevarer og Danmarks Fiskeriforening

Vinderen findes ved juryvotering efter at juryen har besøgt de tre nominerede restauranter. Juryen består af fem endnu ikke offentliggjorte navne fra den gastronomiske scene i Danmark.

Prisen uddeles 29. november ved lanceringen af White Guide 2022. White Guide er en spiseguide, som udkommer én gang om året med anmeldelser af de bedste restauranter i Danmark.



Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Fra jord til bord: Landbruget sendes i køkkenet – og kokkene skal ud i marken24.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Der er videndeling og tværfagligt samarbejde på menuen, når kokkeelever landets gastronomiske uddannelser i uge 39 bytter arbejdsplads med agrarøkonomer, landbrugselever og produktionsledere fra landbrugsuddannelserne. Det er Landbrug & Fødevarer, der står bag projekt ’Fra Greb til Gaffel’ som bl.a. samarbejder med Dalum Landbrugsskole, Hotel og Restaurantskolen og Asmildkloster Landbrugsskole.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum