Industriens Fond

Ny fusion skal styrke Danmarks cybersikkerhedsindustri

Del

Den danske Cyber Hub flytter nu sammen med DigitalLead, Danmarks klynge for digitale teknologier, der allerede har cybersikkerhed som fokusområde. Der sker for at sætte yderligere turbo på arbejdet med at ruste erhvervslivet og resten af samfundet mod de stigende trusler og skabe en solid dansk cybersikkerhedsindustri.

Medarbejderne i Cyber Hub og DigitalLead samlet til gruppefoto i anledningen af sammenlægningen.
Medarbejderne i Cyber Hub og DigitalLead samlet til gruppefoto i anledningen af sammenlægningen.

Cybersikkerhedstruslen banker for alvor på døren hos de danske virksomheder. Danmark er blandt de mest digitale lande i verden, men det har også åbnet op for mange sårbarheder og angrebsflader, som kan udnyttes af it-kriminelle. Det skaber et stort pres på virksomhederne for at passe godt på deres systemer og data. Det giver dog samtidig store vækstmuligheder for de virksomheder, der udvikler og leverer cybersikkerhedsløsninger.

Cyber Hubben blev etableret af Industriens Fond i 2019 som led i Fondens særlige cybersikkerhedsindsats. Hubben har haft sit primære fokus på at fremme flere og stærkere cybersikkerhedsstart-ups.

-Den stigende cybersikkerhedstrussel er så alvorlig, at vi er nødt til at styrke samarbejdet i Danmark yderligere for at stå stærkest muligt. Det gør vi nu ved, at Cyber Hubben flytter sammen med DigitalLead, da det giver virksomhederne endnu bedre forudsætninger for at udnytte de vækstmuligheder, der ligger i en enorm global efterspørgsel efter innovative cybersikkerhedsløsninger. Siden etableringen af hubben er erhvervsklyngerne, herunder DigitalLead, kommet til. Derfor ser vi nu en stor fordel ved at samle de to indsatser og ser meget frem til samarbejdet med DigitalLead, siger Malene Stidsen, programchef for Fondens cyberprogram

I DigitalLead har man allerede søsat en række tiltag for at styrke cybersikkerheden blandt danske virksomheder. Ønsket er blandt andet at øge bevidstheden om cybersikkerhed og digital resiliens, og at mange flere danske startups og virksomheder vil udvikle nye cybersikkerhedsløsninger.

Bestyrelsesformand for DigitalLead, Jane Rygaard, som også er head of Dedicated Wireless Networks & Edge Cloud i Nokia, siger:

-Det er yderst glædeligt at kunne byde den danske Cyber Hub velkommen i DigitalLead. Vi samler kræfterne på en helt central dagsorden. Det er godt for danske virksomheder, store som små, det er godt for vores evne til at hjemtage europæiske udviklingskroner, og det er godt globalt at stå stærk sammen. Vi er måske ikke de største i et internationalt cybersikkerhedsperspektiv, men vi har iderigdommen, er gode til at samarbejde på tværs af økosystemer, og det gør os til et stærkt udviklerland, og potentielt et nyt hotspot for udvikling af innovative cybersikkerhedsløsninger.

Cyber Hubbens medarbejdere er nu flyttet sammen med kollegerne i DigitalLead og skal den kommende tid opdyrke de synergier, der ligger i de eksisterende initiativer og i udviklingen af nye tiltag til gavn for dansk erhvervsliv. I den forbindelse siger Kristoffer Buch, der har været leder af aktiviteterne i Cyber Hubben:

-Jeg er meget glad for, at alle de mange gode aktiviteter og relationer vi har opbygget i Cyber Hub ikke bare kommer til at leve godt videre i DigitalLead, men faktisk bliver aktiveret i en langt større del af dansk erhvervsliv. Desuden får vi, med vores mange nye kolleger, mulighed for at være fysisk til stede i hele landet.

Kontaktpersoner:

Industriens Fond: Programchef Malene Stidsen, ms@industriensfond.dk, 20757824

DigitalLead: CEO Carolina Benjaminsen, cb@digitallead.dk, 53380122

Fakta:

Om Industriens Fonds Cybersikkerhedsprogram:

Cyberprogrammet er Industriens Fonds mest ambitiøse indsats til dato. Programmet har allerede uddelt over 130 mio. kr. til at styrke cybersikkerheden i Danmark. Programmet vil først og fremmest gøre cybersikkerhed til et konkurrenceparameter for danske virksomheder ved at fremme udviklingen af nye og innovative cybersikkerhedsløsninger, herunder styrke cyberstartup-miljøet i Danmark. Derudover er der fokus på at bidrage til helt konkrete løft af cybersikkerheden i danske små- og mellemstore virksomheder. Endelig ønsker programmet at sikre, at danske virksomheder i fremtiden får bedre adgang til cyberkompetencer, som der i dag er stor mangel på. Gennem de seneste par år har Industriens Fond etableret sig som en markant aktør på området. Cyberprogrammet bygger på en risikovillighed i forhold til at igangsætte projekter og tager gerne de nødvendige skridt når behov er tydelige, men løsningerne svære. Programmet står som en neutral aktør, der kan nedbryde den silotænkning, der har præget feltet længe, og gennem en sammenhængende projekt-portefølje har programmet haft fokus på at styrke dansk erhvervslivs cybersikkerhed. Læs mere på: https://industriensfond.dk/viden/cybersikkerhed/

 

DigitalLead - Danmarks nationale klynge for digitale teknologier:

DigitalLead samler 400+ medlemsvirksomheder, alle landets universiteter og tre GTS institutter i arbejdet med at omsætte dansk viden inden for digitaliseringen og teknologiudvikling til nye og bedre kommercielle løsninger til gavn for virksomheder og væksten af det digitale Danmark.

DigitalLead er stærk regionalt forankret via kontorer placeret i Aalborg, Aarhus, Vejle og København og udgør en unik platform for innovation og vækst i samspillet mellem erhvervsliv, forsknings- og uddannelsesinstitutioner, offentlige myndigheder og andre aktører.

Cybersikkerhed og digital resiliens er et dedikeret og voksende indsatsområde for DigitalLead og klyngen har allerede en lang række aktiviteter og indsatser på området. Fusionen finder sted maj 2022 og sammen med kolleger fra Cyber Hubben har DigitalLead 23 ansatte.

 

Nøgleord

Billeder

Medarbejderne i Cyber Hub og DigitalLead samlet til gruppefoto i anledningen af sammenlægningen.
Medarbejderne i Cyber Hub og DigitalLead samlet til gruppefoto i anledningen af sammenlægningen.
Download

Information om Industriens Fond

Industriens Fond
Industriens Fond
Frederiksgade 17
1265 København K

+45 70 209 208http://www.industriensfond.dk/

Industriens Fond er en privat uafhængig fond, som arbejder på at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

Følg pressemeddelelser fra Industriens Fond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Fond

Ny innovations-hub skal skabe digital revolution i energisektoren22.3.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Elforsyningen skal være smartere, og der skal fart på udviklingen af digitale løsninger og forretningsmodeller, der er nødvendige for at nå i mål med den grønne omstilling. Det er målet i et nyt ambitiøst samarbejde på energiområdet, som Industriens Fond står bag. Øget digitalisering af energinettet giver samtidig store gevinster i form af en mere stabil energiforsyning og nye smarte løsninger til kunderne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum