Region Hovedstaden

Ny formand for Region Hovedstadens social- og psykiatriudvalg

Del

Efter et konstituerende møde i Region Hovedstadens social- og psykiatriudvalg er Susanne Due Kristensen fra Socialdemokratiet blevet valgt som ny formand.

Susanne Due Hansen ser frem til at arbejde med netop det område:

​”Jeg brænder, i lighed med de øvrige nye medlemmer, for at gøre en positiv forskel på social-og psykiatriområdet. Der er masser af positiv energi og engagement i udvalget og vi glæder os til komme i gang med det politiske arbejde”, siger Susanne Due Kristensen.

Den nye formand sender samtidigt en opfordring til Christiansborg:

”Vi skal have mere fokus på samtidig fysisk og psykisk sygdom. Det er helt uhørt i et velfærdssamfund som vores, at nogle borgere med psykisk sygdom har en levealder der er 15-20 år lavere end gennemsnittet. Psykiatrien er presset, og det er på tide, at Christiansborg kommer ind i kampen og bevilliger et permanent økonomisk løft af området. I social- og psykiatriudvalget er der bred enighed om, at en god begyndelse kan være, at en større del - helst alle- af satspuljemidlerne konverteres til permanente midler, så borgere med psykisk sygdom ikke oplever, at velfungerende indsatser pludselig ophører, fordi kassen er tom,” siger Susanne Due Kristensen.

Region Hovedstadens social- og psykiatriudvalg består af ni medlemmer:

Susanne Due Kristensen (A), formand

Martin Schepelern (Å), næstformand

Peter Westermann (F)

Karsten Skawbo-Jensen (C)

Hanne Andersen (A)

Maria Gudme (A)

Henrik Thorup (O)

Niels Høiby (I)

Marianne Frederik (Ø)

Yderligere oplysninger:

Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf.: 70 20 95 88

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Politikere i Region Hovedstaden: Børn med psykisk sygdom skal hjælpes tidligere og hurtigere6.9.2018 16:26pressemeddelelse

Et flertal i regionsrådet blev tirsdag enige om en aftale for økonomien for psykiatrien i 2019. Aftalen afsætter 63 mio. kr. til blandt andet børn- og ungdomspsykiatrien, forebyggelse af genindlæggelser, forebyggelse af tvang, hurtigere udredning og behandling, styrket samarbejde med kommunerne og opsøgende team. Aftalen sætter dermed en tyk streg under politikernes fokus på at skabe bedre vilkår for mennesker med psykisk lidelse.

Politikerne i Region Hovedstaden afsætter 72 mio. kr. til hospitalerne1.9.2018 06:00pressemeddelelse

Politikerne i Regionsrådet afsatte fredag ca. 72 mio. kr. til blandt andet bedre forhold for fødende og deres familier på fødeafdelingerne, flere hænder på mave- og tarmafdelingerne, kortere ventetid på høreapparater og hospicepladser til børn og unge med alvorlig og livstruende sygdom. Derudover afsatte politikerne ca. 22 mio. kr. at gøre lægernes arbejde i Sundhedsplatformen nemmere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum