FSR – danske revisorer

Ny formand for FSR - danske revisorer

Del

Statsautoriseret revisor og partner i Deloitte Lars Kronow er valgt til ny formand for FSR – danske revisorer

Lars Kronow, ny formand for FSR - danske revisorer
Lars Kronow, ny formand for FSR - danske revisorer

FSR – danske revisorers generalforsamling har den 22. september 2020 valgt Lars Kronow, partner i Deloitte som ny formand for foreningen. Lars Kronow afløser den siddende formand Peter Gath, partner i EY, der har været formand siden 2017.   

Lars Kronow er 52 år. Han blev i 1986 ansat i Arthur Andersen, der i 2002 blev en del af Deloitte hvor han har været partner siden. Lars Kronow har siddet i FSR – danske revisorers bestyrelse siden 2014 – de sidste tre år som viceformand.

Som statsautoriseret revisor har Lars Kronow påtegnet regnskaber hos en række fremtrædende private virksomheder og offentlige institutioner, heriblandt ATP, Aller Group, DEAS, Røde kors og Københavns Kommune. 

Som ny formand for FSR – danske revisorer vil Lars Kronow først og fremmest værne om ordentligheden og tilliden både til erhvervslivet og til revisorbranchen.

”Revisorbranchen er en central del af det økonomiske bolværk, der sikrer ordentlighed og redelighed. Som ny formand vil jeg gerne styrke det bolværk endnu mere. En velfungerende revisorbranche er afgørende for at kunne sikre at de finansielle markeder er effektive,” siger Lars Kronow.

Et andet emne, som den nye formand vil prioritere i sit formandskab, er spørgsmålet om, hvorvidt små virksomheder igen skal have en revisorerklæring på årsregnskabet:

”En stor del af det samlede skattegab på 14 milliarder kroner kan i dag tilskrives små virksomheder med en omsætning på under 10 millioner kroner. Det er ikke overraskende næsten den samme gruppe af virksomheder, der i dag er undtaget revisionspligt. Derfor hilser jeg det velkomment, når erhvervsministeren her i efteråret indkalder til forhandlinger om netop revisorpligten,” siger Lars Kronow, og uddyber: 

”Erfaringerne viser nemlig, at der bliver ryddet op, når en godkendt revisor kigger virksomhederne over skulderen”.  

Læs CV for Lars Kronow

Nøgleord

Kontakter

Anders Lau
Kommunikations- og analysechef, presse og public affairs
4193 3147
ala@fsr.dk

Billeder

Lars Kronow, ny formand for FSR - danske revisorer
Lars Kronow, ny formand for FSR - danske revisorer
Download

Vedhæftede filer

Information om FSR – danske revisorer

FSR – danske revisorer
FSR – danske revisorer
Kronprinsessegade 8
1306 København K

3393 9191https://www.fsr.dk/

Følg pressemeddelelser fra FSR – danske revisorer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FSR – danske revisorer

Troldtekt og Missionpharma blandt de bedste mindre virksomheder til at rapportere på samfundsansvar1.9.2020 10:01:56 CESTPressemeddelelse

Man kan godt lave en god bæredygtighedsrapport selvom man er en lille virksomhed. Det viser blandt andre Troldtekt og Missionpharma, der er blandt de fem nye små og mellemstore virksomheder (SMV), der i dag bliver fremhævet for deres rapportering på samfundsansvar til SMV COP 2020. Global Compact Network Denmark og FSR – danske revisorer står bag initiativet, der hylder SMV’ers bæredygtighedsrapportering ved at offentliggøre en liste med de rapporter, der særligt udmærker sig. Formålet er at motivere flere SMV’er til at løfte deres bæredygtighedsarbejde.