Erhvervsministeriet

Ny formand for Finanstilsynets bestyrelse

Del

Erhvervsminister Simon Kollerup har udpeget en ny formand til Finanstilsynets bestyrelse.

Nina Dietz Legind, der er professor ved Syddansk Universitet, er i dag blevet udpeget som ny formand for Finanstilsynets bestyrelse af erhvervsminister Simon Kollerup.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Danmark skal kendetegnes ved et stabilt finansielt system, som man kan have tillid til. Opgaven er derfor at sikre de højeste standarder, inden for en branche som samtidig skal kunne drives effektivt.  Derfor er Finanstilsynet en central institution, som varetager en meget vigtig opgave for vores samfund, og jeg er meget glad for, at Nina Dietz Legind har sagt ja til at lede det arbejde som formand for Finanstilsynet. Nina Dietz Legind vil bidrage med solide juridiske kompetencer, dyb indsigt i det finansielle område og stor erfaring fra sit øvrige virke.”

Nina Dietz Legind:

“Jeg er rigtig glad for at have fået muligheden for at være med til at præge Finanstilsynets arbejde de kommende år. Tilsynet har stor betydning for, at danskerne har tillid til vores finansielle institutter og pensions- og forsikringsselskaber, og jeg er sammen med den øvrige bestyrelse klar til at leve op til den tillid. Jeg glæder mig til at bringe mine egne kompetencer i spil og til, sammen med tilsynets dygtige medarbejdere, at levere et solidt grundlag for det finansielle system og en kontrolindsats, der lever op til de højeste standarder.”

Samtidig er Svein Andresen genudpeget som medlem af bestyrelsen.

Bestyrelsen i Finanstilsynet har nu følgende medlemmer:

  • Professor, Ph.d., SDU, Nina Dietz Legind (formand)
  • Fhv. direktør i Sydbank, Preben Lund Hansen (næstformand)
  • CFO i Scandinavian Tobacco Group, Marianne Rørslev Bock
  • Vicedirektør, Danmarks Nationalbank, Karsten Biltoft
  • Fhv. generalsekretær i Financial Stability Board, Svein Andresen

Kontaktperson: Ulrik Scheibye, 91 33 70 17

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum