Erhvervsministeriet

Ny forenklet markedsføringslov skal understøtte velfungerende markeder

Del

Markedsføringslovsudvalgets udkast til en ny markedsføringslov offentliggøres i dag. På baggrund af Markedsføringsudvalgets arbejde, sender erhvervs- og vækstministeren et lovforslag i høring i løbet af sommeren, som skal forbedre konkurrencevilkårene for erhvervslivet og sikre gode rammer for aktive forbrugere.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen sender i løbet af sommeren et forslag til en ny markedsføringslov i høring. Målet er at lave en forenklet markedsføringslov, som, inden for rammerne af EU-reguleringen, gør op med unødige byrder for erhvervslivet og understøtter velfungerende markeder. Samtidigt skal den ny markedsføringslov sikre gode og ensartede forbrugerforhold, der er opdaterede i forhold til den teknologiske udvikling.

Lovforslaget vil tage udgangspunkt i det arbejde, som markedsføringslovsudvalget i dag præsenterer.  

Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen:

”Jeg har modtaget Markedsføringsudvalgets forslag til en ny markedsføringslov, og jeg vil gerne takke udvalget for deres store indsats og det arbejde, der er lagt til grund for forslaget.”

”Markedsføringsloven berører alle danske forbrugere og virksomheder. Loven skal både sikre, at virksomheder kan konkurrere effektivt, og at forbrugerne er hensigtsmæssigt beskyttet mod for eksempel meget aggressiv markedsføring. Den skal også sikre en god balance mellem, at forbrugerne får den relevante information, de har behov for, så de kan træffe aktive valg, og samtidig skal virksomhederne ikke pålægges overdrevne og overflødige oplysningskrav.”

Udvalget om markedsføringsloven havde 15 medlemmer, som repræsenterede erhvervs- og forbrugerorganisationer samt myndigheder. Niels C. Beier, vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, var formand for udvalget.

Markedsføringslovsudvalgets rapport

Pressekontakt: Pressechef Kim Bové, kkb@evm.dk, 91 33 70 15 

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren rejser til Sydkorea for at støtte de danske OL-atleter og styrke det bilaterale samarbejde med Sydkorea17.2.2018 14:28pressemeddelelse

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er frem til lørdag d. 24. februar i Sydkorea. De første dage vil ministeren på regeringens vegne bakke op om de 17 danske atleter, der konkurrerer under Vinter-OL i PyeongChang. Efterfølgende skal ministeren, sammen med en erhvervsdelegation, åbne døre for øget eksport og samarbejde med Sydkorea inden for det maritime område, og ministeren vil styrke det dansk-koreanske bilaterale forhold ved politiske møder og ved underskrivelse af en samarbejdsaftale på det maritime område samt på kulturområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum