DI - Dansk Industri

Ny forening skal sætte turbo på grøn gas

Del

DI Energi overtager 1. juni aktiviteterne i den 111 år gamle Dansk Gas Forening. Samtidig bliver der oprettet en ny sektion i DI Energi med navnet Grøn Gas. Det sker for at knytte industrien og gassektoren tættere sammen.

Søren Eriksen (tv) og Troels Ranis. Foto: DI
Søren Eriksen (tv) og Troels Ranis. Foto: DI

 Der er en række gevinster ved at energibranchen, de store energikunder og leverandørerne af gas kommer under samme tag.

- Inden for få år vil gasmarkedet blive helt forandret. Der vil være langt færre husstande, som bliver opvarmet af gas. Tilbage er en række store virksomheder, som fortsat vil få brug for grøn gas i produktionen. Nu sørger vi for, at aftagere og leverandører kommer til at arbejde tæt sammen, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.

Dansk Gas Forening blev etableret i 1911 under navnet Dansk Gasværksbestyrerforening. I begyndelsen handlede det om kulbaseret bygas. Under krigen skiftede foreningen fokus til generatorgas og senere flaskegas. I 1980-1990’erne blev naturgasnettet opbygget, og i dag har vi en globalt set enestående produktionen af biogas, som strømmer ind i gasnettet.

Dansk Gas Forening vil nedlægge sig selv som selvstændig forening og blive en del af Grøn Gas under DI Energi.

- I fremtiden kommer der nye grønne gasser gennem Power-to-X, og vi bliver i højere grad eksportør af grøn gas. Med den nye platform indleder vi et tæt samarbejde mellem biogasproducenter, infrastrukturselskaber og industrien, som aftager gasserne. Det vil være en gevinst for alle, siger Søren Eriksen, formand for bestyrelsen i Dansk Gas Forening.

Den nye sektion overtager aktiviteterne - herunder Årets Grønne Gaskonference i januar.  Grønne Gasdage i september har et teknisk indhold, og det er derfor aftalt med Dansk Gasteknisk Center, at de fortsat vil arrangere konferencen.

De nuværende medlemmer af Dansk Gas Forening bliver tilbudt medlemskab af Grøn Gas og DI/DI Energi, hvis de ikke allerede er medlem. Interesserede kan kontakte Karen Voetmann på kavo@di.dk eller 2892 3863

Følg os på:

    

Nøgleord

Kontakter

Presserådgiver i Dansk Industri Claus Kaae-Nielsen clkn@di.dk eller 23326829

Billeder

Søren Eriksen (tv) og Troels Ranis. Foto: DI
Søren Eriksen (tv) og Troels Ranis. Foto: DI
Download
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum