Frederikshavn Kommune

Ny forebyggende indsats: To ekstra besøg af sundhedsplejersken

Del

Frederikshavn Kommune tilbyder nu som den eneste nordjyske kommune to ekstra besøg af sundhedsplejersken. Initiativet skal forbedre den tidligt forebyggende indsats for børnefamilier

Et ekstra besøg, når barnet er halvandet, og et ekstra besøg, når barnet er tre. Det tilbud får alle nybagte forældre nu fra Sundhedsplejen i Frederikshavn Kommune. Besøgene skal ses som en del af den tidligt forebyggende indsats, hvor der kan ydes hjælp, inden udfordringerne for barnet og forældrene bliver uoverskuelige.


”Vi har talt om tidlig indsats i mange år, men her er et klart eksempel på, at vi gør noget ved det. Vi giver vores indsats i sundhedsplejen, der varetager indsatsen for gravide og børn i førskolealderen, et stort kvalitetsløft. Jeg er overbevist om, at det på langt sigt betaler sig at have mennesket i centrum og at hjælpe alle forældre og børn til at få en god start på livet. Det her er forebyggelse, der batter,” siger Anders Broholm, formand, Sundhedsudvalget, Frederikshavn Kommune.


De to ekstra besøg tilbydes som hjemmebesøg oven i basistilbuddet og er besluttet på baggrund af undersøgelser, der viser, at nogle familier har behov, der rækker ud over den indsats, der allerede tilbydes. Sundhedsplejen har med det nye tilbud fokus på at give råd og vejledning om barnets følelsesmæssige, motoriske og sociale udvikling og samtidig høre om familiens trivsel. Derudover ønsker Sundhedsplejen at bruge besøget hos de treårige børn til at forebygge overvægt, der er et stigende problem for folkesundheden på landsplan, og som Sundhedsstyrelsen har stort fokus på, fordi stigningen især har fundet sted i de yngste aldersgrupper.


”Vi ser en fordel i, at der ikke længere bliver et slip i kontakten med sundhedstjenesten fra 8-10 måneders alderen og indtil skolealderen. Der bliver god mulighed for at identificere og opspore begyndende fejludvikling og/eller mistrivsel hos børnene. Og jo tidligere indsats, jo mindre indsats forhåbentligt. Barnet gennemgår en hurtig og stor udvikling i de første tre leveår, hvilket for forældrene kan kræve stor omstillingsparathed. Den kan vi nu støtte ved at tilbyde flere hjemmebesøg”, siger Inger Marie Staun, faglig koordinator for spæd-og småbørnssundhedsplejerskerne i Frederikshavn kommune.


Den tidligt forebyggende indsats i Frederikshavn Kommune indeholder også et tilbud til sårbare gravide og er en del af de to millioner kroner, der blev bevilliget i budget 2016 til den tidlige indsats i sundhedsplejen.

For yderligere oplysninger kontakt:

Inger Marie Staun, faglig koordinator for spæd-og småbørnssundhedsplejerskerne, Center for Familie, Frederikshavn kommune +45 3069 7191

Anders Broholm, formand, Sundhedsudvalget, Frederikshavn Kommune, +45 2513 3363

Nøgleord

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum