Christiansborg Slot

Ny familieudstilling: Monstre flytter ind i Ruinerne under Christiansborg

Del

Snart vil en hær af flyvende, krybende, skræmmende, sjove og følsomme monstre blive sluppet fri i Ruinerne under Christiansborg. De udgør en ny familieudstilling af kunstneren Shane Brox, som skal billedliggøre følelser som usikkerhed, frygt og ensomhed og åbne op for vigtige samtaler i familien.

Shane Brox med Gargoil i Ruinerne_Thorkild Jensen
Shane Brox med Gargoil i Ruinerne_Thorkild Jensen

Hvilke følelser aktiveres, når vi bliver mobbet, har angst, er forelskede, kede af det eller glade? Og hvorfor bliver vi bange for det, vi ikke kender? Det er følelser, som vi alle oplever – store som små.

I familieudstillingen Monster – stygge skabninger med store følelser i Ruinerne under Christiansborg Slot kan børn og voksne møde 12 monstre, som er skabt af multikunstneren Shane Brox, men de kommer også til at lære om middelalderens monstre.  Udstillingen skaber et rum, hvor både børn og voksne kan tale sammen om de følelser, der driver os i dag og har gjort det siden middelalderen. Dengang monstre var en naturlig del af menneskets virkelighed. De var vanskabninger, der gav krop og form til alt det uforståelige, som prægede hverdagen.

”Udstillingens monstre og deres følelser er samtalestartere for store og små om følelser som frygt, kærlighed og ensomhed. Selvom det er nogle andre skræmmebilleder, der påvirker os i dag, så skaber vi stadig monstre mennesker imellem, når vi ikke udtrykker os ærligt. Derfor er det vigtigt, at vi tør tale om det, vi føler, så vi undgår at komme i følelsernes vold,” siger Shane Brox.

I de gamle slots- og borgruiner møder børn og voksne 12 skabninger, som alle er skabt af bæredygtige genbrugsmaterialer og baseret på historiske væsner, der var en del af folks bevidsthed i de gamle borges storhedstid. Med den kærlighedshungrende krakens lange arme, blemiaens sørgmodige blikke og og de mange forskellige skikkelser repræsenterer de følelser, der igennem århundreder har drevet mennesket. De fremstår som skræmmende og uhyggelige, men også komiske væsner, der udgør en mere levende og farverig fortælling om middelalderen, end vi er vant til.

”I middelalderen levede både konge og folk med frygten for datidens monstre. Tanken om dødelige sygdomme, krig og ufred red folk som en mare. I dag møder børn basilisker, djævle, vampyrer og andre monstre i de fortællinger, de omgiver sig med i bøger, spil og film. Samtidigt skabes nye former for monstre i det moderne samfund. Angsten for ikke at fremstå god nok på de sociale medier, frygten for pandemier, klimaforandringer og terror påvirker os, ligesom monstrene altid har gjort det. Vi håber, udstillingen kan åbne op for nogle gode samtaler mellem børn og voksne i familien,” siger slotschef Erik Als.

Udstillingen er skabt i et samarbejde mellem Shane Brox og Christiansborg Slots formidlere.

Hvornår: D. 9. februar - d. 19. juni 2022 
Hvor: Ruinerne, Indre Slotsgård, 1218, København K 
Pris: Børn (0-17 år) gratis. Voksne 75 kr. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Shane Brox med Gargoil i Ruinerne_Thorkild Jensen
Shane Brox med Gargoil i Ruinerne_Thorkild Jensen
Download
Markedsføringsbillede_Monster_stygge_skabninger_med_Store_foelelser_Shane Brox
Markedsføringsbillede_Monster_stygge_skabninger_med_Store_foelelser_Shane Brox
Download
Monster i ruinerne_Thorkild Jensen
Monster i ruinerne_Thorkild Jensen
Download

Links

Information om Christiansborg Slot

Christiansborg Slot
Christiansborg Slot
Prins Jørgens Gård 1
1218 København K

33 92 64 92https://kongeligeslotte.dk/da/slotte-og-haver/christiansborg-slot.html

Om Shane Brox:

Shane Brox har i mange år beskæftiget sig med at formidle kunst, kultur og kreativitet til den næste generation og deres voksne. Han arbejder altid målrettet efter at ramme en god balance mellem poesi, håndværk, æstetik, humor og eftertanke, som er en af årsagerne til at hans værker rammer både børn og deres voksne. Han har tidligere skabt udstillinger til Naturhistorisk Museum Aarhus, Esbjerg Fiskerimuseum, Amalienborg Museet, Københavns Museum m.m.

Om Ruinerne:

Dybt under Christiansborg Slot ligger ruinerne af slottets to ældste forgængere. Her kan publikum opleve resterne af Biskop Absalons borg fra 1167 og det eventyrlige Københavns Slot, hvor kongedatteren, Leonora Christine sad fanget i næsten 22 år. I Ruinerne fortælles historien om Slotsholmens lange historie med de utallige, fascinerende menneskeskæbner, der knytter sig til stedet.

Følg pressemeddelelser fra Christiansborg Slot

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Christiansborg Slot

H.M. Dronningen deltager i åbning af ny udstilling på Christiansborg Slot26.9.2022 16:41:21 CEST | Presseinvitation

D. 5. oktober 2022 åbner særudstillingen, 'På de bonede gulve – oplev de kongelige fester og ceremonier' i De Kongelige Repræsentationslokaler med H.M. Dronningens deltagelse. Udstillingen sætter fokus på de arrangementer, som Dronningen er vært ved på Christiansborg ved blandt andet at udstille kjoler og uniformer, der tidligere har været båret af den kongelige familie og deres gæster på slottet.

Påskeferie med monstre og hvide heste på Christiansborg5.4.2022 13:22:11 CEST | Pressemeddelelse

På Christiansborg Slot byder påsken på oplevelser for både børn og voksne. Oplev Shane Brox' hær af farverige og følsomme monstre oplyse resterne af Absalons Borg og Københavns slot i Ruinernes familieudstilling, Monster - stygge skabninger med store følelser. Grib chancen for at besøge Dronningens hvide heste i De Kongelige Stalde og gå med på en af de spændende omvisninger i De Kongelige Repræsentationslokaler hver dag.

I dag åbnede Shane Brox’ nye familieudstilling i Ruinerne under Christiansborg9.2.2022 17:22:18 CET | Pressemeddelelse

Der ventede en hær af flyvende, krybende, skræmmende, sjove og følsomme monstre til de gæster, der besøgte Ruinerne i dag, hvor den nye familieudstilling, Monster – stygge skabninger med store følelser åbnede. Multikunstneren, Shane Brox står bag udstillingen, der skal gøre det lettere for børn og voksne at tale sammen om deres følelser. Udstillingen kan opleves frem til 19. juni 2022.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum