Ny europarekord sat ved CPH Half

Del

Hollandske Sifan Hassan slog en 11 år gammel europarekord ved CPH Half

Sifan Hassan satte ny europarekord ved CPH Half. (Foto: Zuzana Zemanová)
Sifan Hassan satte ny europarekord ved CPH Half. (Foto: Zuzana Zemanová)

Hollandske Sifan Hassan er mest kendt fra 1500 meter og 5000 meter, men ved CPH Half viste hun, at hun også er en verdensklasse halvmaraton-løber. Hun vandt således løbet i nu europarekord i tiden 65.21 minutter, hvillket også er en ny europarekord. En rekord hendes landsmand Lornah Kiplagat satte helt tilbage i 2007.

"Det var virkelig hårdt, og jeg tænkte hele tiden, at jeg ville dø, men jeg er virkelig glad og stolt over mit resultat," sagde Sifan Hassan lige efter løbet.

Sifan Hassan lå i det meste af løbet sammen med kenyanske Joan Chelimo Melly, som kom til  København for at sætte verdensrekord, men det blev altså Sifan Hassan, som kok først i mål, mens Melly måtte nøjes med en tredjeplads, da etiopiske Ababel Yeshaneh Brihane, kom ti mål mellem Hassan og Melly

Med tiden 65.15 satte Hassan hun ny løbsrekord og altså en suveræn europarekord, som lige skal endeligt bekræftes, hvilket er helt normal procedure.

Kontakter

Billeder

Sifan Hassan satte ny europarekord ved CPH Half. (Foto: Zuzana Zemanová)
Sifan Hassan satte ny europarekord ved CPH Half. (Foto: Zuzana Zemanová)
Download

Links

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Copenhagen Half Marathon er med helt fremme, når det kommer til verdens bedste halvmaratons. I 2017 var det suverænt det hurtigste halvmaraton i verden med hele tre løbere under 59.00 minutter. Ud over den absolutte verdenselite så deltager der også et kæmpe motionsfelt med mere end 20.000 løbere. Arrangørerne af Copenhagen Half Marathon er Sparta Atletik & Motion og Dansk Atletik Forbund.

Den første udgave af Copenhagen Half Marathon fandt sted i 2015 og var et udspring af det succesrige VM i halvmaaton, som blev afholdt i København i 2014. Målsætningen har fra starten været at lave verdens bedste og hurtigst halvmaraton, og den er målsætningen er i manges øjne opfyldt.

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum