Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Ny erhvervsfremmeindsats skal hjælpe dansk erhvervsliv med at håndtere Brexit

Del

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har afsat 10 mio. kr. til en ny indsats, som skal give danske virksomheder afklaring og rådgivning om udfordringer og potentialer ved Brexit. I spidsen for projektet står Erhvervshus Sydjylland.

Hvad bliver konsekvenserne af Brexit? Hvilken betydning får det for min eksport til Storbritannien og min handel med britiske samarbejdspartnere? Og hvad kan vi gøre for at imødegå situationen?

De spørgsmål stiller rigtig mange virksomheder sig selv netop nu. For når 13 procent af EU’s samlede befolkning efter al sandsynlighed forlader unionen, påvirker det danske virksomheder, der har eksport til og samhandel med britiske virksomheder og kunder. Men den usikkerhed bliver der nu taget hånd om.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har efter en åben ansøgningsrunde besluttet at give et tilsagn på ca. 10 mio. kr. til Erhvervshus Sydjylland og en samlet partnerkreds bestående af alle erhvervshuse, Danish Export Association og Enterprise Europe Network.

Gennem bl.a. workshops og 1:1-rådgivningsforløb vil Erhvervshus Sydjylland og de øvrige partnere hjælpe berørte virksomheder med at afdække de udfordringer og barrierer, som Brexit kan skabe, og fremme at virksomhederne ser og udnytter nye muligheder og potentialer i forhold til internationalisering. Indsatsen skal bidrage til, at danske virksomheder fastholder og eventuelt øger omsætning, eksport og beskæftigelse.

Formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Jakob Riis er begejstret for den nye erhvervsfremmeindsats:

”Brexit er på dagsordenen i mange danske virksomheder. Storbritannien udgør et stort marked, og det kan være vanskeligt at gennemskue, hvad Brexit indebærer for forretningen, og hvilke udfordringer og muligheder briternes udtræden skaber. Men den usikkerhed skal ikke skygge over, at man som virksomhed kan komme rigtig langt med forberedelse og planlægning. Det er netop det, vi understøtter med Brexit-indsatsen. Virksomhederne skal have de bedste forudsætninger for at afbøde effekten af Brexit – og måske endda se nye potentialer. Vi har valgt Erhvervshus Sydjylland til at stå i spidsen for indsatsen, og vi er overbeviste om, at de sammen med en stærk partnerkreds vil skabe stor værdi for virksomhederne.”

Fakta

  • Projektet hedder ”Deal or no deal – that’s the question” og har Erhvervshus Sydjylland som projektholder. Derudover består partnerkredsen af Danish Export Association, Enterprise Europe Network og alle de øvrige erhvervshuse.
  • Projektet har modtaget et samlet tilsagn på 9,75 mio. kr. af de decentrale erhvervsfremmemidler.
  • På bestyrelsens hjemmeside finder du beskrivelser af de støttede projekter:  https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/stoettede-projekter

Kontakt

Hvis du vil vide mere om Brexit-indsatsen, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Tonny Danielsen på telefon 35 29 14 34 eller mail tondan@erst.dk

Du kan læse mere om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse her: www.erhvervsfremmebestyrelsen.dk

Information om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg

3529 1717https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.   

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.

 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Styrket digitalisering skal geare virksomhederne til tiden efter COVID-19-krisen2.4.2020 09:26:24 CESTPressemeddelelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse tildeler nu det succesfulde SMV:Digital-program 20 mio. kr. til en hurtig indsats for at styrke 200 mindre virksomheders digitalisering og e-handel. Digitalisering kan ikke afbøde konsekvenserne af COVID-19, men det kan gøre det enklere at drive virksomhed i en svær tid og muliggøre, at kunderne nås på nye måder. Samtidig kan investeringer i digitalisering og e-handel give virksomhederne et styrket udgangspunkt til tiden efter COVID-19-krisen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum