VIA University College

Ny erfaren leder til den pædagogiske asisstentuddannelse i Horsens og Viborg

Del

Birgitte Mikkelsen er ansat som ny uddannelsesleder på den pædagogiske assistentuddannelse i Horsens og Viborg.

Birgitte Mikkelsen
Birgitte Mikkelsen

57-årige Birgitte Mikkelsen tiltræder jobbet som uddannelsesleder for VIAs pædagogiske assistentuddannelse i Horsens og Viborg den 1. januar 2020.

Birgitte Mikkelsen er oprindeligt uddannet folkeskolelærer og exam. pæd. pædagogik og har desuden en masteruddannelse i ledelse af uddannelsesinstitutioner. Det er derfor en erfaren leder, der har arbejdet med skole- og dagtilbudsområdet både kommunalt og i professionshøjskolesammenhæng, som tiltræder jobbet på VIA.

”I et stærkt felt af ansøgere har vi valgt Birgitte Mikkelsen til at videreføre den positive udvikling af den pædagogiske assistentuddannelse. Jeg glæder mig til at samarbejde med Birgitte om uddannelsen og om udviklingen af hele det pædagogiske uddannelsesområde i VIA,” siger uddannelsesdekan i VIA, Susanne Tellerup.

Birgitte Mikkelsen bor i Vejle og kommer senest fra en chefstilling i Middelfart Kommune. Tidligere har hun blandt andet været chef for Center for Undervisningsmidler på University College Lillebælt.

Skal sikre faglært arbejdskraft
Uddannelsen til pædagogisk assistent har på det seneste haft positiv medvind, da den er en oplagt vej til at opkvalificere ufaglært pædagogisk arbejdskraft og dermed et middel til at nå de aktuelle politiske ønsker om at indføre minimumsnormeringer.

Uddannelsen udbydes både som en erhvervsuddannelse (EUD) for unge under 25 år og en erhvervsuddannelse for voksne (EUV) over 25 år. De fleste studerende har typisk en form for pædagogisk erhvervserfaring eller en baggrund fra social og sundhedsskolen. Det er de enkelte kommuner i blandt andet Hedensted, Horsens, Odder, Vesthimmerland og Viborg, der slår elevstillinger op til uddannelsen.

Pædagogiske assistenter arbejder både med børn og unge samt inden for voksenområdet. Eksempelvis finder de job i daginstitutioner, ungdomsklubber, på døgninstitutioner eller som dagplejere. Ligeledes giver uddannelsen til pædagogisk assistent direkte adgang til pædagoguddannelsen.

Yderligere information:

Uddannelsesdekan, Susanne Tellerup, tlf. 87 55 35 50.

Kommende uddannelsesleder for PAU, Birgitte Mikkelsen, tlf. 88 88 54 20.

Journalist i VIA, Casper Grud Nielsen, tlf. 87 55 15 16.

Billeder

Birgitte Mikkelsen
Birgitte Mikkelsen
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum