DI - Dansk Industri

Ny energipakke sikrer vished for virksomheder og borgere over vinteren

Del

Regeringen og et bredt politisk flertal er blevet enige om en energipakke, der gør det muligt for husholdninger og borgere, at indefryse energiregningerne til og med 2023. Det er en nødvendig håndsrækning i en krisetid, men der er samtidig behov for et endnu større fokus på langsigtede løsninger og på at effektivisere vores energiforbrug, mener DI.

DI's politiske direktør, Emil Fannikke Kiær.
DI's politiske direktør, Emil Fannikke Kiær.

Den aftalte energipakke sikrer, at borgere og virksomheder ikke bliver blæst omkuld af tårnhøje udgifter til energi her og nu. Dermed har det danske samfund bedre forudsætninger for at komme igennem energikrisen. Dog er det ærgerligt, at politikerne ikke sætter mere skub i energieffektivitet og flere grønne løsninger, der kan holde udgifterne nede på lang sigt, mener DI.

- Vi befinder os i den værste energikrise i nyere tid, og den har meget store konsekvenser for vores samfund. Nu er der etableret en god statslig garantiordning, der letter udgifterne på den korte bane. Men vi løser ikke energikrisen alene med denne pakke, og der er i den grad behov for yderligere tiltag for virksomhederne, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

- Der er brug for tiltag, der kan sikre forsyningssikkerheden og billigere energi på længere sigt. Vi står midt i en klimakrise og en energikrise. Heldigvis er den grønne omstilling løsningen på begge udfordringer. Vi skal bruge vores energi klogere, og jo mere energieffektive vi er, jo mindre afhængige er vi af russisk gas. Derfor er det virkelig ærgerligt, at der bliver taget over 100 mio. kr. fra Erhvervspuljen, som giver virksomheder et bidrag til at få sparet på energien, siger Emil Fannikke Kiær. 

Energiomkostningerne er historisk høje og alene i 2022 venter en ekstraregning til erhvervslivet for el og gas på 50 mia. kr. Nye tal fra DI viser, at elprisen siden 2019 er steget med knap 500 pct., der svarer til en femdobling. Ved årsskiftet kunne elforbrugerne se frem til en ekstraregning på et større milliardbeløb. Det slipper de for nu.

- Det har været meget vigtigt for DI, at virksomhedernes tariffer ikke bliver skruet op midt i en krisesituation. Nu bliver gebyret sænket, så det bliver nemmere og billigere at drive virksomhed. Det er jeg sikker på, at mange af de lukningstruede virksomheder også er glade for, siger Emil Fannikke Kiær.

Det er også blevet besluttet, at elafgifterne sættes ned i seks måneder. Det giver lidt mere luft i elregningerne.

- Den nye energipakke er finansieret, og det er enormt vigtigt, så inflationen ikke ryger op, når elafgiften bliver sat ned. Energikrisen er ikke overstået med én energipakke, og alle tiltag, der kommer i fremtiden, skal der være råd til, så vi ikke også havner i en alvorlig økonomisk krise. Hvis staten bruger flere penge, fører det til stigende priser, hvilket ikke er sundt i den nuværende situation, siger Emil Fannikke Kiær.

Følg os på:

    

Nøgleord

Kontakter

Billeder

DI's politiske direktør, Emil Fannikke Kiær.
DI's politiske direktør, Emil Fannikke Kiær.
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum