Aabenraa Kommune

Ny ejerstrategi for Aabenraa Havn skaber udvikling og tryghed

Del

Onsdag 26. juni besluttede byrådet i Aabenraa Kommune at vedtage en ny ejerstrategi for Aabenraa Havn. Strategien skal fremtidssikre Aabenraa Havn som en fortsat konkurrencedygtig erhvervshavn med fokus på udvikling frem for afvikling.

De tre udviklingsområder for Aabenraa Havn er alle beskrevet i ejerstrategien for havnen, som byrådet onsdag vedtog. Kort: Aabenraa Kommune
De tre udviklingsområder for Aabenraa Havn er alle beskrevet i ejerstrategien for havnen, som byrådet onsdag vedtog. Kort: Aabenraa Kommune

En ny ejerstrategi er onsdag 26. juni blevet vedtaget på byrådsmødet i Aabenraa Kommune. Den nye strategi sætter retning for Aabenraa Havns udvikling, så det sker i harmoni med byens behov og samtidig giver mulighed for fortsat at være en helt central aktør i Aabenraa Kommunes infrastruktur og erhvervsliv.

- I Aabenraa Havn har vi en meget stærk erhvervshavn, som vi kan være meget glade for. Samarbejdet mellem kommune og havn har i arbejdet med ejerstrategien været meget tilfredsstillende, og det kommer til udtryk i den ambitiøse strategi, som har til formål at sikre fremtiden med udvikling frem for afvikling, siger borgmester Thomas Andresen og fortsætter:

- I strategien er der jo blandt andet fokus på, at Aabenraa Havn, ud over at være en erhvervshavn, i fortsat grad skal tænkes ind i de generelle planer for byfornyelse i Aabenraa. Havnen er en del af byen, og det potentiale skal udnyttes. Samtidig er der i strategien et ønske om, at Aabenraa Havn skal være i front, når det kommer til digitalisering og ny teknologi. På den måde bliver havnen også et af forgangsprojekterne for nye arbejdspladser i kommunen.

Ejerstrategien fokuserer på tre udviklingsområdet for Aabenraa Havn. ”Området Nord for Kilen”, ”Arealerne ved det tidligere Enstedværket” og ”Den øvrige erhvervshavn”.

Bestyrelsesformand i Aabenraa Havn, Erwin Andresen, glæder sig også over ejerstrategien og ser frem til arbejdet.

- Virksomhederne kan have en fremtidssikret tillid til Aabenraa Havn. Vi vil være en konkurrencedygtig erhvervshavn, der altid kan imødekomme de behov, som virksomhederne måtte have. Man kan derfor med tryghed investere i en placering på Aabenraa Havn, siger han fortsætter:

- Konkret glæder vi os til at komme i gang med de tre udviklingsområder for Aabenraa Havn. Arealerne ved det tidligere Enstedværket er unikke, og her er der blandt andet planer om at gøre området til regionens førende bulkterminal. Området nord for Kilen giver gode muligheder for at indgå i den byudvikling, der lige nu er i fuld gang, mens den øvrige erhvervshavn fortsat skal udvikles til et konkurrencedygtigt havnemiljø med fokus på udvikling.

I ejerstrategien forpligter både Aabenraa Kommune og Aabenraa Havn sig til en tæt og hyppig dialog på strategisk ledelsesniveau. Det er samarbejdet, der skal være med til at sikre Aabenraa Havn som en fortsat udviklende erhvervshavn. Aabenraa Havn skal samtidig være en havn, hvor klima og miljø er i højsædet, og hvor der tages medansvar for kommunens bidrag til at opfylde FN’s verdensmål.  

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Bestyrelsesformand Aabenraa Havn, Erwin Andresen, tlf.: 40 31 64 18; e-mail: ea@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Rune Højer, tlf.: 73 76 77 60; e-mail: rhj@aabenraa.dk

Billeder

De tre udviklingsområder for Aabenraa Havn er alle beskrevet i ejerstrategien for havnen, som byrådet onsdag vedtog. Kort: Aabenraa Kommune
De tre udviklingsområder for Aabenraa Havn er alle beskrevet i ejerstrategien for havnen, som byrådet onsdag vedtog. Kort: Aabenraa Kommune
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

A. P. Møller Fonden donerer 9,4 millioner til folkeskolen i Aabenraa Kommune28.11.2019 10:00:00 CETPressemeddelelse

A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal giver 9,4 millioner til Aabenraa Kommunes initiativ ”Universitetsskolen – Dannende undervisning og læring i et fagdidaktisk perspektiv”. Initiativet understøtter kommunens ønsker om at give børnene en mere dannende, undersøgende og eksperimenterende tilgang til deres undervisning og fremtid. Det er især kommunens digitaliseringsstrategi ”IT og digitalisering i folkeskolen”, der vil blive omdrejningspunktet for at skabe en innovativ undervisning. Sammen med UC SYD´s læreruddannelse og forskningsafdeling vil kommunen give både lærere, vejledere og skoleledere et kompetenceløft og sikre, at læreruddannelsen kommer endnu tættere på skolens virkelighed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum