Merkur Andelskasse

Ny direktør vender underskud til overskud i bæredygtig bank

Del

Efter præcis et år på posten kan administrerende direktør Charlotte Skovgaard præsentere et flot halvårsregnskab, hvor minus er erstattet af plus og basisforretningen er markant styrket.

Da Charlotte Skovgaard 1. september sidste år tiltrådte som adm. dir. for Merkur Andelskasse var det med et løfte om at sikre, at forretningen og økonomien blev lige så bæredygtig som de værdier det kundeejede pengeinstitut er grundlagt på.


Missionen er lykkedes for i dag, præcis et år efter, kan Danmarks mest bæredygtige pengeinstitut nu fremlægge et halvårsregnskab, der efter sidste års underskud er vendt til en stærkere basisforretning og et overskud, der mere end indfrier forventningerne.
Samtidig er de bæredygtige værdier styrket, gennem bl.a. en B-Corp certificering, topkarakterer i EUs nye standardiseringsordning for bæredygtige investeringer og en fossilfri indsats, hvor der f.eks. er indført stop for udlån til nye fossile biler og boliger med oliefyr.

Det er da også en meget tilfreds topchef, der i dag kan gøre 1 års status:

- Det jeg især er tilfreds med er, at vi i Merkur er lykkedes med at styrke vores basisforretning, altså at vi er blevet bedre til at tjene penge. At være en sund forretning er jo hele grundlaget for, at vi kan støtte op om et bæredygtigt samfund, grøn omstilling og i det hele taget at være et fyrtårn i indsatsen for bedre vilkår for mennesker, natur og miljø.

Resultatet for 1. halvår 2021 lyder på 5,2 mio. kr. før skat. Årsagen til det mere end tilfredsstillende resultat skal dels findes i den generelt høje aktivitet, der har været på boligmarkedet og en udlånsvækst på 4%, men i høj grad også det fokus på forretning og værdiarbejdet, som er intensiveret det seneste år. Således er indtægterne fra basisforretningen steget med hele 9,4% i forhold til samme periode sidste år..
Samtidig er antallet af både kunder og andelshavere steget i perioden.

- Vi mærker meget tydeligt, at mange nye kunder søger os pga. vores bæredygtige profil. Det skyldes selvfølgelig, at bæredygtighed og klima er oppe i tiden, men også at flere har fået øjnene op for, at det rent faktisk er muligt for den enkelte at gøre en forskel for verden, gennem deres bank og investeringer, udtaler Charlotte Skovgaard.

Stigningen i markedsværdien af de bæredygtige investeringer kunderne har lagt hos Merkur, er da også steget med hele 11,5% i perioden fra nytår.

Merkurs forventning til året er opjusteret til et resultat på 8-15 mio. før skat.


Halvårsrapporten kan læses i sin helhed her: www.merkur.dk/


For mere information og pressekontakt:
Merkur Andelskasse: Mette Offenberg, +45 62656735, meo@merkur.dk

Nøgleord

Billeder

Adm dir, Merkur Charlotte Skovgaard Foto: Christian Als
Adm dir, Merkur Charlotte Skovgaard Foto: Christian Als
Download
Adm dir, Merkur Charlotte Skovgaard Foto: Christian Als
Adm dir, Merkur Charlotte Skovgaard Foto: Christian Als
Download
Adm dir, Merkur Charlotte Skovgaard Foto: Christian Als
Adm dir, Merkur Charlotte Skovgaard Foto: Christian Als
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Merkur Andelskasse

Merkur Andelskasse
Merkur Andelskasse
Vesterbrogade 40
1620 København V

http://Merkur.dk

Merkur Andelskasse er Danmarks mest bæredygtige bank.
Merkur har siden starten i 1982 været frontløber for bæredygtig udvikling og social ansvarlighed indenfor bankdrift.

Følg pressemeddelelser fra Merkur Andelskasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Merkur Andelskasse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum