Aarhus Universitet

Ny direktør skal styrke erhvervsindsatsen på Aarhus Universitet

Del

Aarhus Universitet opruster indsatsen for erhvervssamarbejde og iværksætteri og udvider fra 2020 ledelsen med en erhvervsdirektør, som skal udvikle og koordinere det voksende antal opgaver inden for universitetets samarbejde med erhvervslivet

Ambitionerne for universitetets erhvervssamarbejde og iværksætteri er vokset, og med det følger et større omfang af opgaver. Derfor opruster universitetet nu på området med en ny erhvervsdirektør.

”Vi har en klar ambition om, at Aarhus universitet skal være en meget attraktiv samarbejdspartner for det private erhvervsliv og den offentlige sektor. Derfor styrker vi nu indsatsen på området gennem ansættelse af en erhvervsdirektør”, siger rektor Brian Bech Nielsen.

En spændende ambassadørstilling
Erhvervsdirektøren skal stå i spidsen for at videreudvikle universitetets samarbejde med virksomheder og offentlige organisationer. Direktøren skal samtidig fremme udviklingen af interne aktiviteter og projekter, der kan bidrage til skabe et stærkt innovations- og iværksættermiljø på universitetet.

”Der er tale om en meget spændende ambassadørstilling. Direktøren bliver erhvervssatsningens ansigt både indadtil og udadtil. Derfor søger vi en profil som både har erfaring fra det private erhvervsliv og indsigt i organiseringen og arbejdet i en stor vidensorganisation som Aarhus Universitet”, siger rektor.

Ny central afdeling
Erhvervsdirektøren kommer til at stå i spidsen for en ny central afdeling, Erhverv og Innovation, der har til opgave at varetage de mange opgaver omkring samarbejde med erhvervslivet og offentlige institutioner. En af det helt store opgaver for den nye afdeling er at styrke samarbejdet mellem fakulteter, institutter og de centrale teams, der i dag servicerer erhvervs- og innovationsområdet.

”Den lokale forankring af erhvervssamarbejder, projektsamarbejde mellem studerende og virksomheder, erhvervsspecialer og forskningssamarbejde er stadig fundamentet for alt det, vi gør på området. Og der er rundt på universitetet rigtig mange virkelig gode erhvervs- og innovationsaktiviteter i gang. Dem bygger vi nu videre på og understøtter i endnu større grad, fordi vi ønsker at stå endnu stærkere i vores vidensoverførsel til samfundet,” siger rektor Brian Bech Nielsen.

Stillingen som Erhvervsdirektør på Aarhus Universitet kommer i opslag efter sommerferien.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Anders Correll,
Aarhus Universitet,
Email: ac@au.dk
Telefon: 2899 2235

Information om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet
Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus

8715 0000http://www.au.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet

Ann Wenzel er Årets modtager af Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris14.5.2019 14:31:54 CESTPressemeddelelse

Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris er én af Danmarks ældste videnskabspriser. Aarhus Universitet overrækker prisen til en forsker, der har udmærket sig på allerhøjeste niveau. I år tildeles prisen på 100.000 kr. til professor og tandlæge Ann Wenzel. Det sker ved en ceremoni d. 29. maj 2019. Ved samme lejlighed uddeler Aarhus Universitets Forskningsfond fem ph.d.-priser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum