Merkur Andelskasse

Ny direktør i Merkur: Børnene har åbnet mine øjne for bæredygtighed

Del

Det bliver med lige dele ’business-as-usual’ og helt nye udfordringer, at Morten Berg om en måned træder ind ad døren som ny kreditdirektør i den kundeejede Merkur Andelskasse. For han kender bankmiljøet ud og ind - men bæredygtigheden bliver en ny og velkommen udfordring.

Hjemme om middagsbordet i Køge mærker Morten Berg i stigende grad, hvordan hans to børn på 9 og 12 år, i lighed med mange andre, bliver stadigt mere optaget af bæredygtighed - og særligt af klimaet og klodens fremtid. De stiller svære spørgsmål og har åbnet Morten Bergs øjne for nødvendigheden af at gøre noget ved sagen. Derfor er jobbet som ny kreditdirektør i den bæredygtige bank det helt rigtige for den tidligere kreditkonsulent i Danske Bank og senest kreditchef i Møns Bank:

-       Jeg glæder mig til at kombinere arbejdet med bæredygtighed i Merkur med min store interesse for kreditopgaven. Det bliver virkeligt spændende at bidrage til at gøre en positiv forskel for verden, og at arbejde med at se muligheder i stedet for begrænsninger i forhold til at hjælpe vores kunder med at skubbe til udviklingen, siger Morten Berg.

Morten Berg overtager kreditopgaven fra nuværende kredit- og økonomidirektør Alex Andersen, der efter knap 4 år i direktionen med ansvar for kredit, økonomi, compliance og hvidvask efter eget ønske overdrager roret. Men først efter at have sat sin efterfølger godt og grundigt ind i tingene, forsikrer Alex Andersen:

-       Det har været enormt lærerigt at være i Merkur, hvor jeg har fået en dyb indsigt i ikke mindst bæredygtighed og social ansvarlighed. Merkur er et unikt og spændende pengeinstitut, med det gode formål og værdierne som bærende grundlag for alt arbejde og samtlige aktiviteter. Det kræver en grundig introduktion, og jeg hjælper selvfølgelig gerne min afløser godt gennem hans første måneder.

Alex Andersen er særlig stolt af at kunne aflevere en sund forretning til efterfølgeren:

-       Jeg blev ansat for små fire år siden til blandt andet at få organiseret og sat godt styr på kreditarbejdet. Det har været en stor og tidskrævende opgave, men nu kan jeg med god samvittighed sige, at opgaven er fuldført. Så derfor er det det helt rigtige tidspunkt at finde ud af, hvad jeg nu skal bruge mit arbejdsliv på. Men først og fremmest skal jeg bruge noget tid på min familie og mig selv, siger Alex Andersen.

Bestyrelsesformand i Merkur Andelskasse Cees Kuypers siger om direktørskiftet:

-       Vi er utroligt tilfredse med Alex’ ihærdige indsats, han har gjort en stor forskel for Merkur og har stået for et vigtigt, og veludført stykke arbejde. Det vil jeg gerne takke Alex for, ligesom hans loyalitet ikke mindst i forhold til at blive på posten indtil organisationen har været klar til at tage over for ham, er virkelig prisværdig. Det er derfor på alle måder ærgerligt, at han har valgt at søge mod nye udfordringer, men jeg og bestyrelsen respekterer beslutningen, og ønsker ham selvfølgelig alt godt.

Bestyrelsesformanden har dog også store forventninger til den nye mand på broen:

-       Jeg glæder mig meget til at tage imod Morten Berg, som er både særdeles erfaren og kompetent. Han har en stærk baggrund indenfor kredit, og så har han fået sine erfaringer i både en lokalt forankret, mindre bank, der i størrelse minder meget om Merkur, og så fra den helt store systemiske Danske Bank. Det giver nogle uvurderlige erfaringer på tværs af sektoren som vi i bestyrelsen forventer os meget af.

Morten Berg tiltræder 1. marts, mens Alex Andersen stopper senest i slutningen af maj.

Mikkel Palsby, nuværende risikoansvarlig i Merkur, tiltræder desuden som økonomidirektør 1. april, hvor han vil fortsætte i en kombineret stilling med både risiko og økonomi under sine vinger.

Samtidig med direktørskiftet byder Merkur også velkommen til en ny kreditchef, Leif Dahl Jensen, der senest har været ansvarlig for kreditkomitéen i Nordjyske Bank/Ringkøbing Landbobank Nord.

Fakta:

Morten Berg: 45 år. 2018 til nu kreditchef i Møns Bank, tidligere senior kreditkonsulent i Danske Bank 2009-2018)
Uddannet bankelev i Danske Bank og herefter rådgiver og kreditmedarbejder samme sted. HD i finansiering 2004.Pressekontakt: Kommunikations- og Pressechef Mette Offenberg, direkte tlf: 6265 6735, meo@merkur.dk

Nøgleord

Billeder

Morten Berg er ny kreditdirektør i Merkur Andelskasse fra 1. marts
Morten Berg er ny kreditdirektør i Merkur Andelskasse fra 1. marts
Download

Information om Merkur Andelskasse

Merkur Andelskasse
Merkur Andelskasse
Vesterbrogade 40
1620 København V

http://Merkur.dk

Merkur Andelskasse er det eneste større pengeinstitut herhjemme, hvor forretningsmodellen er helt og holdent bygget op omkring bæredygtighed og social ansvarlighed.
Merkur er medstifter af Global Alliance for Banking on Values (GABV), som består af mere end 60 værdibaserede banker på alle kontinenter.

Følg pressemeddelelser fra Merkur Andelskasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Merkur Andelskasse

50 år 22. marts: Alex Andersen, Kredit- og økonomidirektør i Merkur Andelskasse15.3.2022 15:48:08 CET | Pressemeddelelse

Aalborg: CFO i Merkur Andelskasse Alex Andersen runder 50 år tirsdag d. 22. marts. Han har siden 2018 været en del af direktionen i det bæredygtige pengeinstitut, hvor han med fast arbejdssted i Aalborg har haft ansvaret for kredit, økonomi, compliance og hvidvask . Alex Andersen kom til Merkur fra stillinger som bl.a. kreditchef i hhv. Jutlander Bank og Sparekassen Himmerland. Han fratræder efter eget ønske Merkur ved udgangen af maj 2022.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum