Miljøministeriet

Ny departementschef i Miljøministeriet

Del
Annemarie Lauritsen er udnævnt som ny departementschef i Miljøministeriet.

Annemarie Lauritsen kommer fra en stilling som afdelingschef i Finansministeriet, hvor hun har været ansvarlig for udgiftspolitik og offentlige finanser. Derudover har Annemarie Lauritsen tidligere været ansat som afdelingschef i Sundheds- og Ældreministeriet samt været kommitteret i Statsministeriet. Annemarie har desuden været underdirektør i ATP og kontorchef i Økonomistyrelsen. Annemarie Lauritsen er uddannet scient.pol. fra Københavns Universitet årgang 2003.

Miljøminister Magnus Heunicke siger:

”Med ansættelsen af Annemarie Lauritsen som vores nye departementschef i Miljøministeriet får vi en erfaren topleder fra centraladministrationen, der kan fortsætte udviklingen af vores ministerium. Vi har en stor opgave foran os med at løfte det ambitiøse regeringsgrundlag, når det gælder natur og miljø, biodiversitet, vandmiljø og grundvandsbeskyttelse. Her er Annemarie den helt rette person til at hjælpe mig med at sikre, at vi kommer i mål med den opgave.” 

Annemarie Lauritsen siger:

”Jeg glæder mig utrolig meget til at stå i spidsen for Miljøministeriet. Det er en ekstremt meningsfuld opgave at skulle understøtte miljøministeren og regeringen med at virkeliggøre dens ambitioner på natur- og miljøområdet. Jeg ser frem til et konstruktivt samarbejde med Folketinget samt med de mange organisationer, virksomheder og interessenter, der arbejder med den grønne udvikling i Danmark”.

Annemarie Lauritsen tiltræder stillingen den 1. april 2023.

Yderligere oplysninger:

Miljøministeriets pressetelefon: +45 2091 5901 (kan ikke modtage SMS)

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt til Miljøministeriet. Pressevagten (kan ikke modtage SMS)

Tlf:+45 2091 5901

Information om Miljøministeriet

Miljøministeriet
Miljøministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K

+45 38 14 21 42https://mim.dk/

Følg pressemeddelelser fra Miljøministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Miljøministeriet

Godt nyt for klima og natur: 5.000 hektar lavbundsjord på vej til at udlede mindre CO220.2.2023 14:31:02 CET | Pressemeddelelse

Der er givet grønt lys til at stoppe dræningen af næsten 5.000 hektar lavbundsjord svarende til over halvdelen af Københavns Kommunes areal. Det vil gavne vandmiljøet og biodiversiteten samt bremse udledning af ca. 75.000 tons CO2, svarende til 10.000 danskeres CO2-udledning. ”Vi mindsker CO2 og skaber bedre forhold for naturen,” siger miljøminister Magnus Heunicke.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum