Syddansk Universitet

Ny dekan på samfundsvidenskab

Del

Med Jens Ringsmose som ny dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet får SDU en leder, som brænder for universitetsledelse.

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet får ny dekan den 1. juni 2019. Det bliver Jens Ringsmose, som kommer fra en stilling som institutchef og prodekan på Forsvarsakademiet.

For Jens Ringsmose bliver den nye stilling et gensyn med SDU, da han tidligere i sin karriere har haft forskellige stillinger på universitetet.

Senest som institutleder på statskundskab i årene 2014-2016 inden han tiltrådte sin nuværende stilling på Forsvarsakademiet.

Værdi for samfundet
Ifølge SDU’s rektor, Henrik Dam, er det med stor glæde, at Jens Ringsmose er ansat som ny dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

-Med Jens Ringsmose får vi en inspirerende og visionær dekan, der vil være garant for, at der skabes forskning af høj kvalitet, hvilket er en forudsætningen for at universitetet kan skabe værdi for samfundet. Jeg er ikke i tvivl om, at han har evnerne, viljen og ambitionerne til at demonstrere samfundsvidenskabernes relevans og værdi for det omgivende samfund gennem uddannelse, forskning og videndeling, siger Henrik Dam.

Brænder for ledelse
Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, som Jens Ringsmose kommer til at stå i spidsen for, har forsknings- og undervisningsaktiviteter spredt over Syddansk Universitets campusser i Odense, Sønderborg, Esbjerg, Kolding og Slagelse – dog er langt størstedelen placeret i Odense.

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet beskæftiger cirka 525 ansatte og har omkring 11.500 studerende.

-Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU har en nogle meget stærke forskningsmiljøer med høje akademiske standarder. Min ambition er at vi skal skabe ’viden, der bevæger’ – det handler grundlæggende om, at skal tydeliggøre og styrke fakultetets værdi for det danske samfund, siger Jens Ringsmose.

Den ny dekan fremhæver desuden at han ’brænder for ledelse’:

-Jeg har i min karriere aldrig været i tvivl om, at forsknings- og uddannelsesledelse er mit professionelle kald. Det er udbytterigt, meningsfuld og fagligt stimulerende.

Jens Ringsmose er gift og har tre børn. Som ny dekan afløser han Nikolaj Malchow-Møller, som 1. marts tiltrådte som rektor på CBS.

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

SDU åbnede dørene for de første studerende i Odense i september 1966, og siden da er det gået stærkt. Vi har nu fem fakulteter med omkring 30.000 studerende, heraf mere end 15 % fra udlandet, og knap 4.000 ansatte fordelt på hovedcampus i Odense samt regionale campusser i Slagelse, Kolding, Esbjerg og Sønderborg og København. Flere internationale undersøgelser dokumenterer, at vi laver forskning i verdensklasse, og SDU er samtidig det første universitet i Danmark med omfattende testbaseret optag, der giver ansøgerne mulighed for at blive optaget på andet end kun deres eksamenskarakterer.

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum