Landdistrikternes Fællesråd

Ny debatside om landsbyernes fremtid

Del

Udvalget for levedygtige landsbyer er gået på Facebook for at samle ideer og spørgsmål.

Udvalget for levedygtige landsbyer er kommet på Facebook.
Udvalget for levedygtige landsbyer er kommet på Facebook.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) nedsatte tidligere på året et udvalg for levedygtige landsbyer. Udvalget består af ti medlemmer og har Jens Kr. A. Møller, direktør for DLR Kredit A/S, som formand.

Formålet med udvalgets arbejde er at bidrage til regeringens ambition om vækst og udvikling i hele Danmark ved at give konkrete anbefalinger til omstilling og fornyelse i retning af levedygtige landsbyer. I den forbindelse ønsker udvalget at høre danskernes ideer til fremtidens landsby og erfaringer med, hvordan man skaber attraktive muligheder for at arbejde, bo og leve i landdistrikterne.

Derfor indbyder udvalgets officielle Facebookside i de kommende måneder til debat. 

- Jeg vil gerne opfordre alle til at gå positivt ind i arbejdet og komme med forslag og idéer, der kan medvirke til at udvikle landsbyer og landdistrikter mod at blive levedygtige. Det er et vigtigt element i udvalgets arbejde, siger Jens Kr. A. Møller, formand for Udvalget for levedygtige landsbyer og fortsætter: 

- En af hovedopgaverne for Udvalget for levedygtige landsbyer er at komme med konkrete anbefalinger til landsbyernes omstilling og fornyelse, så flere bliver levedygtige. Det er en vigtig opgave, så vi kan sikre vækst og udvikling i hele Danmark. Hvis ikke udviklingen vendes, risikerer vi at tabe ikke kun økonomiske værdier, men også de sociale og kulturelle værdier, der kendetegner landsbyerne og landdistrikterne.

Siden drives af Landdistrikternes Fællesråd og giver alle interesserede en chance for at følge debatten og for at give forslag til udvalgets videre arbejde.

Udvalget forventes at aflevere sine anbefalinger inden udgangen af første kvartal 2018.

Du kan læse mere om initiativet og udvalgets kommissorium på Erhvervsministeriets hjemmeside.

Nøgleord

Kontakter

Noa Jankovic, politisk chef i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 71 70 82 49, mail noa@landdistrikterne.dk

Billeder

Udvalget for levedygtige landsbyer er kommet på Facebook.
Udvalget for levedygtige landsbyer er kommet på Facebook.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum