Folkekirkens Nødhjælp

Ny dansk plan skal sikre grønne investeringer i Afrika

Del

Hvordan sikrer vi, at Danmarks ambitiøse klimaplaner også kommer de fattigste dele af Afrika til gode? Det kom Folkekirkens Nødhjælp i dag med et bud på.

Udviklingminister Rasmus Prehn (S) er opsat på at skabe flere grønne investeringer på det afrikanske kontinent
Udviklingminister Rasmus Prehn (S) er opsat på at skabe flere grønne investeringer på det afrikanske kontinent

Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, var vært for lanceringen af ”Et nyt grønt partnerskab med Afrika” onsdag i København, hvor udviklingsminister Rasmus Prehn (S) var en af talerne. Han bød udspillet varmt velkomment:

”Jeg synes, vi skal insistere på, at Afrika er mulighedernes kontinent. Ja, der er sult, overbefolkning og klimaforandringer i Afrika, men hvis vi blandt andet gør det her nye grønne partnerskab med Afrika til virkelighed, så kan vi vende det og indfri det store potentiale, som kontinentet også rummer”, lød det fra Rasmus Prehn (S).

Den grønne omstilling skal have en saltvandsindsprøjtning på det afrikanske kontinent, fordi det er her, klimaforandringerne rammer hårdest, og det er Danmarks opgave, mener generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen:

”Vores udspil indeholder en række initiativer, der skal skabe flere investeringer og mere grøn vækst på det afrikanske kontinent”, siger Birgitte Qvist-Sørensen og understreger, at Afrika huser 17 procent af verdens befolkning, men 70 % af verdens ekstremt fattige mennesker. Med de nuværende demografiske fremskrivninger vil kontinentet repræsentere hele 40 procent af klodens beboere i slutningen af dette århundrede.

”Problemet er, at de afrikanske lande kun modtager 3 procent af de globale udenlandske investeringer. Vi bliver simpelthen nødt til at skabe grobund for flere private og grønne investeringer, hvis ikke flygtningetallene og fattigdommen skal eksplodere, i takt med at tørken breder sig nogen steder, og oversvømmelser fjerner livsgrundlaget andre steder”, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

En af dem, som istemte sig koret om vigtigheden af mere investeringsvillighed, er administrerende direktør for Pension Danmark, Torben Möger Pedersen. Han var også en af talerne ved dagens lancering.

”Vores investeringsmidler vokser med ca. en 1 milliard om måneden, og hvis vi køber obligationer lige i tiden, får vi negative renter. Det kan vi ikke lide. Derfor er vi mere end nogensinde på jagt efter gode investeringsmuligheder i Afrika,” sagde Torben Möger Pedersen.

Udviklingsministeren gav klare indikationer på, at regeringen er villig til at investere mere i klimabistand, men understregede at de private investeringer fra blandt andet Pension Danmark er afgørende for at skabe nødvendig forandring:

”Vi har allerede eksempler på noget af det, I efterlyser, men vi kan blive endnu bedre, og det vil jeg som udviklingsminister gerne være med til”, sagde Rasmus Prehn (S).

Birgitte Qvist-Sørensen imødeser tiltrængt handling på det afrikanske kontinent, men understreger, at der skal flere penge på bordet:

”Det vigtigste for os er, at klimafinansieringen gives som nye midler ud over den eksisterende bistandsramme på 0,7 procent af bruttonationalproduktet”, understreger Birgitte Qvist-Sørensen efter have præsenteret Folkekirkens Nødhjælp udspil til et nyt grønt partnerskab med Afrika.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Udviklingminister Rasmus Prehn (S) er opsat på at skabe flere grønne investeringer på det afrikanske kontinent
Udviklingminister Rasmus Prehn (S) er opsat på at skabe flere grønne investeringer på det afrikanske kontinent
Download
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

H.K.H. Prinsesse Marie modtager 3,41 mio. kroner til nye madspildsbutikker på vegne af Folkekirkens Nødhjælp25.11.2019 11:11:24 CETPresseinvitation

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie gæster mandag den 2. december 2019 Københavns Sydhavn. Her vil Prinsessen hilse på de mange frivillige, der snart kan slå dørene op til Folkekirkens Nødhjælps fjerde Wefood-butik. Under besøget vil Prinsessen på vegne af Folkekirkens Nødhjælp modtage 3,41 mio. kr. af Salling Fondene til åbningen af flere Wefood-butikker.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum