VIA University College

Ny dansk innovationshub inden for bygge- og konstruktionsindustrien

Del

Mandag den 8. november indvies Construction Center Denmark officielt – en ny innovationshub, hvor ambitionen er at styrke innovationshøjden og den kommercielle fremtid inden for bygge- og konstruktionsindustrien.

Daglig leder i Construction Center Denmark Jakob Søndergaard i gang med rådgivning af repræsentanter fra en start-up.
Daglig leder i Construction Center Denmark Jakob Søndergaard i gang med rådgivning af repræsentanter fra en start-up.

Dato: 05. november 2021

Siden foråret 2021 har innovationshubben Construction Center Denmark arbejdet for at udbrede den horsensianske styrkeposition inden for bygge- og konstruktionsindustrien til resten af Danmark gennem ny viden, stærke partnerskaber og forretningsskabende initiativer. Nu indvies innovationshubben officielt og sætter dermed endnu mere tryk på aktiviteterne.

”Byggeindustrien står for 30 procent af den samlede CO2 udledning i Danmark og står derfor over for en uundgåelig omstilling i forhold til bæredygtighed. Opgaven er at sikre, at omstillingen sker i takt med, at markedet og kunderne fastholdes. Det kalder på nye teknologier - og adgang til nyeste viden og forskning,” siger Jakob Søndergaard, der er leder i Construction Center Denmark og fortsætter:

”Netop af den årsag skal Construction Center Denmark være et mødested for iværksættere og etablerede virksomheder, der ønsker tværfaglig samarbejde med fokus på praksisnær vidensopbygning til gavn for bundlinjen, professioner, nye erfaringer og ikke mindst en bæredygtig samfundsudvikling”.

Den officielle indvielse af Construction Center Denmark finder sted den 8. november kl. 11:00-13:30 i centrets egne lokaler på VIA Campus Horsens.

Partnerskaber giver adgang til nyeste viden

Partnerskaber med stærke virksomheder inden for bygge- og konstruktionsindustrien er en hjørnesten i den nye innovationshub, hvor ambitionen er at kombinere faglig viden og talent fra VIA University College med praktisk erfaring for at skabe nye løsninger og forløse forretningspotentialer.

Fem lokale virksomheder har allerede indgået et partnerskab med Construction Center Denmark – herunder VELUX i Østbirk, som er en af verdens førende producenter af ovenlysvinduer.

”Vi prioriterer at være på forkant med udviklingen inden for bæredygtighed – både i forhold til klima- og naturansvar og i forhold til udvikling og fremstilling af mere bæredygtige løsninger i vores produktion. Her ser vi et spændende match med Construction Center Denmark, og vi ser meget frem til samarbejdet og det nye partnerskab generelt,” siger Kristian Justesen, som er direktør for 430 VELUX-ansatte i produktionsselskaberne Østbirk Bygningsindustri i Østbirk og Velterm i Brædstrup.

Med et partnerskab får virksomhederne adgang til faglige events, bliver en del af et faciliteret og fagligt netværk med fokus på praksisnær forskning og viden i relation til bæredygtighed og cirkulær økonomi samt får adgang til nyeste efter- og videreuddannelsesforløb og fremtidens medarbejdere.

”Med partnerskaberne giver vi både store og små virksomheder mulighed for at blive en del af et miljø og et fællesskab. Her får de direkte adgang til den nyeste faglige viden, og de kommer på forkant med regler og rammer for blandt andet fremtidens bæredygtige byggeri,” siger Jakob Søndergaard.

Stor interesse og fyldte kontorlokaler

Ud over partnerskaber tilbyder Construction Center Denmark også virksomheder, at de fysisk kan blive en del af centret og leje sig ind på de 2.600 kvadratmeter, som centret råder over. En af dem er virksomheden Dynamic Inspire, der blandt flere produkter tilbyder et sags- og økonomisystem målrettet byggeledere og entreprenørbranchen.

”Med en placering i Construction Center Denmark er vi ikke alene tæt på den nyeste viden og en interessant talentmasse fra campus i et inspirerende udviklingsmiljø med andre vækstorienterede virksomheder. Vi har også let adgang til at servicere vores mange kunder i bygge- og entreprenørbranchen – i et geografisk område hvor den branche er stærkt repræsenteret,” siger Anders Steinmetz Thomsen, der er direktør og founder af Dynamic Inspire.

I dag har 19 virksomheder lejet sig ind, og den store interesse for innovationshubben betyder, at Construction Center Denmark allerede nu kan melde tæt på udsolgt for kontorlokaler. Der er samtidig mulighed for at blive en del af miljøet gennem såkaldte flyvepladser, hvor virksomheder og iværksættere deles om skrivebordene med andre ligesindede.

Fakta

 • Construction Center Denmark holder til på 9.-12. etage af højhuset ved VIA Campus Horsens og er på 2.600 kvadratmeter
 • 19 virksomheder har kontor i Construction Center Denmark
 • Fem partnerskaber er indgået
 • Der er 55 fleksible skriveborde ledige
 • 10 events er afholdt indtil nu, og 20 events er planlagt resten af året
 • Bag Construction Center Denmark er VIA University College og foreningen Insero Horsens.

Yderligere oplysninger

 • Jakob Søndergaard
  Business Transformation Lead i Construction Center Denmark
  T: 60 60 52 80
  E: jakob@constructioncenter.dk
 • Bjarne Grøn
  Bestyrelsesformand, Construction Center Denmark
  T: 87 55 05 19
  E: bjgr@via.dk
 • Martin Bak
  Kommunikationschef i Insero Horsens
  T: 41 77 24 57
  E: maba@insero.com

Om Construction Center Denmark

Construction Center Denmark er et innovationsmiljø, som gennem viden, teknologisk indsigt, faglige netværk og adgang til talent- og kapitalmiljøet forener start-ups og den etablerede bygge- og konstruktionsindustri, der ønsker at styrke deres konkurrenceevne.

Læs mere om Construction Center Denmark på www.constructioncenter.dk.

Billeder

Daglig leder i Construction Center Denmark Jakob Søndergaard i gang med rådgivning af repræsentanter fra en start-up.
Daglig leder i Construction Center Denmark Jakob Søndergaard i gang med rådgivning af repræsentanter fra en start-up.
Download
Download
VIA University Colleges nye campus i Horsens, der også huser Construction Center Denmark og Insero.
VIA University Colleges nye campus i Horsens, der også huser Construction Center Denmark og Insero.
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

 

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

Presseinvitation: Indvielse af ny campus14.9.2021 15:52:28 CEST | Pressemeddelelse

VIA University College inviterer til den officielle indvielse af den nye Campus Horsens, Banegårdsgade 2 i Horsens. Indvielsen sker under overværelse af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen og med deltagelse af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen. Fredag den 24. september 2021 klokken 13.00 – 15.00 Seneste mødetid for pressen er klokken 12.00 til pressebriefing Dagens program Et mere detaljeret program fremsendes ved tilmelding. 12.00 Senest ankomst for pressen 12.40 Gæsterne er på deres pladser 13.00 H.K.H. Kronprinsessen ankommer Herefter Underholdning og taler v. uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, borgmester i Horsens Peter Sørensen, næstformand i Region Midtjylland Hanne Roed samt VIAs rektor Harald Mikkelsen. Herefter Rundvisning af H.K.H. Kronprinsessen samt uddannelses- og forskningsministeren på udvalgte campus-hubs. Pressen kan følge med rundt, men der kan være begrænset plads. Om Campus Horsens Campusbyen udgør et samlet areal på 85.000 kvm o

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum