Haderslev Kommune

Ny cykelsti binder nabobyer sammen

Del

På lørdag den 5. november indvies 2,5 kilometer cykelsti mellem Vedsted og Over Jerstal. Alle er velkomne til at deltage.

Det bliver nu lidt lettere og mere sikkert at være cyklist på vejen mellem Vedsted og Over Jerstal. På lørdag kl. 11.00 bliver snoren til en helt ny cykelsti mellem de to byer nemlig klippet. Det markeres med en lille cyklistfest, der starter i Over Jerstal og slutter i Vedsted.

Snoren klippes i Over Jerstal lørdag den 5. november 2016 kl. 11 af formanden for Plan og Miljø, Benny Bonde, hvorefter der cykles til Vedsted, hvor cykelfesten afholdes.

I Vedsted vil der være taler, musik, pølser, øl/sodavand, kage og kaffe.

Alle er velkomne, og der kræves ingen tilmelding.

Program:

Kl. 10.30 - Deltagere fra Vedsted cykler i samlet trop fra Fælleshuset i Vedsted på den ikke indviede sti til Over Jerstal

Kl. 11.00 - Snoren klippes i Over Jerstal, herefter cykler alle til Vedsted.

Kl. 11.40 - Velkomst og tale i Fælleshuset i Vedsted

Kl. 11.50 - Fællessang + pølser, kaffe, kage mv.

Der deles gule veste ud til alle i både Vedsted og i Over Jerstal. Logoet på vestene er en vindertegning fra en klassekonkurrence på Fællesskolen Bevtoft Over Jerstal.

Den nye cykelsti er 2,5 kilometer lang. Cykelstien skal blandt andet gøre det mere sikkert for elever fra Vedsted at cykle til skole i Over Jerstal. Desuden bliver det fremover mere attraktivt for alle at cykle i området, der blandt andet byder på Rybjerg Sø, Vedsted Sø og Vedsted Dysserne.

Indvielsen af den nye cykelsti sker i samarbejde med Landsbyforeningen for Vedsted og Omegn og Over Jerstal Borgerforening og Haderslev Kommune.Kontaktinformation:

Formand for Trafiksikkerhedsgruppen i Haderslev, Sonja Svendsen, telefon 74 34 23 32. Formand for Udvalget for Plan og Miljø, Benny Bonde, telefon 40 17 52 66.

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum