Københavns Kommune Socialforvaltningen

Ny coronapakke til socialområdet

Del

Københavns Kommune afsætter nu mere end 13 mio. kr. til opsøgende indsatser og aktiviteter til dem, der har det svært.

Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) glæder sig over, at aftalen om fordeling af sidste års ubrugte budgetmidler i Københavns Kommune er landet efter tre dages forhandlinger.

”For hele Rådhuset har det været centralt i forhandlingerne, at vi som kommune er med til at få genstartet København på alle områder. Det har været en svær tid for mange. Det gælder ikke mindst vores virksomheder, og det gælder i særdeleshed de svageste og mest udsatte københavnere, som virkelig har været ramt af nedlukningerne i det forgangne år,” siger Mia Nyegaard og fortsætter:

”Som socialborgmester og radikal gruppeleder er det vigtigt for mig, at genstarten sker i både grøn og social balance. Og netop derfor har det været min prioritet at skaffe penge til en særlig corona-pakke på socialområdet. Og det er lykkedes. Vi afsætter nu mere end 13 mio. kr. til opsøgende indsatser og aktiviteter til dem, der har det svært.”

Coronapakken til socialområdet er målrettet de socialt udsatte borgere og borgere med handicap, som pga. den igangværende nedlukning har opholdt sig meget hjemme på bo- og døgninstitutionerne eller i deres eget hjem. Hvor den fysiske aktivitet og det sociale samvær med andre har været meget begrænset.

”De kan nu komme ud og være fysisk aktive og være sammen med andre på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. De afsatte midler skal gå til at arrangere udendørs aktiviteter for mindre grupper og ledsagelse af borgere, der ellers ikke ville have mulighed for at komme ud,” forklarer Mia Nyegaard.

”I corona-pakken indgår også et særligt fokus på udsatte børn. Det skyldes, at vi under nedlukningen har set et fald i antallet af underretninger om mistrivsel fra skoler og klubber. Det gælder især nye underretninger om børn, vi ikke kender i forvejen. Derfor har vi fundet penge til at styrke den opsøgende og rådgivende sociale indsats over for de børn og unge, som Socialforvaltningen ikke har nået - eller som ikke har henvendt sig til Socialforvaltningen for hjælp under nedlukningen,” siger Mia Nyegaard.

Socialborgmesteren glæder sig desuden over, at der er fundet midler til en tiltrængt ekstra socialindsats ved den uroplagede Anker Jørgensens Plads i Sydhavnen, hvor de lokale beboere har levet med larm og utryghed igennem længere tid. Og til at etablere 12 såkaldt skæve boliger på et areal ved Kofoeds skole, der skal give hjemløse tag over hovedet, og sociale viceværter der skal understøtte dem.

Kontakter

Kontakt socialborgmester Mia Nyegaard:
Via pressechef i socialforvaltningen Thomas Søie Hansen 20529786

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Overførselssagen: København tager forskud på bolig-hjemløseaftalen med pilotprojekt23.3.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

PRM Fordelingen af sidste års ubrugte budgetmidler i Københavns Kommune ligger nu klar. Socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø) glæder sig over aftalen. ”Som socialborgmester er jeg især glad for, at vi har taget endnu et vigtigt skridt mod at afskaffe hjemløshed i København. Som led i overførselssagen giver vi nu 50 af byens hjemløse et huslejetilskud i et pilotprojekt, så de kan komme i egen bolig og få intensiv støtte samtidig. Det vil give os nogle uvurderlige erfaringer, så vi er klar til at hjælpe endnu flere af byens hjemløse, når den nye hjemløseaftale træder i kraft næste år,” siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø) og fortsætter: ”Med bolig- og hjemløseaftalen begynder opgøret med ufrivillig hjemløshed for alvor. Den betyder, at vi i København nu endelig får redskaberne til at skabe en blandet by med plads til alle. Derfor har pilotprojektet været topprioritet i forhandlingerne. Og jeg vil gerne sige tak til de andre partier for den brede opbakning.” Socialb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum