Europa Kommissionen

Ny chef for Europa-Kommissionen i Danmark

Del

Per Haugaard skal fra 1. juni stå i spidsen for Europa-Kommissionens repræsentation i København. Han kommer med en lang EU-karriere bag sig, senest som handelsrådgiver for Kommissionsformand Ursula von der Leyen.

European Union, 2022 Copyright. Foto: Christophe Licoppe
European Union, 2022 Copyright. Foto: Christophe Licoppe

EU-Kommissionens repræsentation i København får fra 1. juni et nyt ansigt udadtil, da Per Haugaard tiltræder som ny chef for kontoret på Gothersgade.

Per Haugaard har arbejdet i Europa-Kommissionen siden 1993 og har gennem sin karriere arbejdet med mange centrale politikområder såvel som kommunikation. Senest har han siden 2019 været handelsrådgiver for Kommissionsformand Ursula von der Leyen. Nu venter en ny udfordring i København.

I sin nye funktion bliver Per Haugaard Europa-Kommissionens officielle repræsentant i Danmark, og han ser især frem til rollen som bindeleddet til ministerier, erhvervsliv, interesseorganisationer og borgere. Med en hverdag i EU-systemet gennem mange år, håber han at kunne styrke det generelle forhold mellem Danmark og Europa-Kommissionen.

”Det skal være mere synligt for den enkelte dansker, hvad EU gør for dem og hvad Kommissionens arbejde betyder for deres hverdag,” siger han.

Netop derfor er presse- og kommunikationsområdet en af hovedprioriteterne for Per Haugaard. Han har tidligere fungeret som talsperson for flere kommissærer, og kontakten med journalister ligger derfor naturligt for ham. Han uddyber:

”Pressens adgang til at komme i kontakt EU-institutionerne er en vigtig hjørnesten i vores demokratiske samfund. Derfor er det også være vigtigt for mig at være tilgængelig og stille op til interviews.”

Erfaren Bruxelles-embedsmand

Gennem sine snart 30 år i EU’s tjeneste har Per Haugaard været vidt omkring. Han har arbejdet tæt med skiftende kommissærer på indre marked, handels-, og erhvervspolitik.

Per Haugaard kan også skrive på sit CV, at han har haft ansvaret for EU's bidrag til G7 og G20. Samtidig har han rådgivet Kommissionens formand og næstformænd om europæisk udenrigspolitik. Han har ligeledes været Kommissionens faste repræsentant i EU's Politiske og Sikkerhedspolitiske Komité.

Per Haugaard er uddannet Cand. Jur. fra Københavns Universitet og Oslo og har desuden en master i europæisk ret fra College of Europe i Brugge.

Kontakter

Billeder

European Union, 2022 Copyright. Foto: Christophe Licoppe
European Union, 2022 Copyright. Foto: Christophe Licoppe
Download

Information om Europa Kommissionen

Europa Kommissionen
Europa Kommissionen
Gothersgade 115
1123 København K

33144140https://ec.europa.eu/denmark/

Repræsentationen er Europa-Kommissionens lokale kontor i Danmark, som ligger i København.

Vores opgave er at:

  • Forklare, hvad EU-politikker betyder for dig i Danmark
  • Forsyne de danske myndigheder og berørte parter i Danmark med information om EU
  • Tilbyde presse- og medietjenester i Danmark om nye udviklinger i udarbejdelsen af EU-politikker
  • Være Europa-Kommissionens talerør i Danmark
  • Holde Kommissionen i Bruxelles underrettet om vigtige politiske, økonomiske og sociale hændelser i Danmark

Følg pressemeddelelser fra Europa Kommissionen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europa Kommissionen

EU's samhørighedspolitik: Kommissionen vedtager en partnerskabsaftale med Danmark på 808 mio. EUR for 2021-202731.5.2022 12:02:38 CEST | Pressemeddelelse

Kommissionen har vedtaget sin partnerskabsaftale med Danmark. Deri fastlægges Danmarks investeringsstrategi for samhørighedspolitikken med 808 mio. EUR for perioden 2021-2027. Fondene vil støtte Danmark i at fremme økonomisk, social og territorial samhørighed med fokus på centrale EU-prioriteter som f.eks. den grønne og den digitale omstilling. Fondene vil også bidrage til en konkurrencedygtig, innovativ og bæredygtig vækst i landet. En cirkulær og eksportorienteret grøn økonomi Danmark vil fremskynde sin grønne omstilling og fokusere på støtte til små og mellemstore virksomheder (SMV'er). 247 mio. EUR under Den Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) vil hjælpe danske SMV'er med at forbedre deres forsknings- og innovationskapacitet, indføre avancerede teknologier samt støtte deres vækst, konkurrenceevne og internationalisering. EFRU vil fremme den cirkulære økonomi i virksomheder, der fokuserer på at nedbringe affaldsmængden og forbedrer ressourceeffektiviteten. Iværksætterånd og

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum