Cepos

Ny CEPOS-analyse: Borgerne kan spare op til 2,6 milliarder kroner på affaldsområdet

Del

CEPOS udgiver i dag en analyse, som viser, at forbrugerne kan spare 2 til 2,6 milliarder kroner, hvis alle kommuner var lige så effektive på affaldsområdet som de billigste 10 procent.

Forskellene kan kun i meget lille grad forklares med forhold, kommunerne ikke selv er herrer over - som eksempelvis deres størrelse og befolkningstæthed. Det viser statistiske analyser foretaget af CEPOS. 

”I de dyreste kommuner er besparelsespotentialet per husstand op imod 2-3.000 kroner årligt svarende til en årlig besparelse på 45-67 procent. 3.000 kroner om året vil formentlig falde på et tørt sted for mange familier, der i øjeblikket er presset af høje fødevarepriser og regninger," siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

"Med andre ord kan kommunerne – og dermed forbrugerne - spare en masse penge ved eksempelvis at tilrettelægge systematiske udbud af affaldsindsamlingen med fokus på effektivitet og lave omkostninger. Så hvad venter de på?” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

CEPOS har lavet en liste over, hvor meget de enkelte kommuner kan spare her

Analysechef i CEPOS Otto Brøns-Petersen kan kontaktes på 20 92 84 40 for yderligere kommentarer.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Cepos

Cepos
Cepos
Landgreven 3
1301 København K

+45 33 45 60 30http://www.cepos.dk

CEPOS er en uafhængig borgerlig-liberal tænketank og CEPOS er en forkortelse af 'Center for Politiske Studier'.

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

Ny CEPOS-analyse: Regeringens målsætning om mere lige elevfordeling i folkeskolerne kan medføre skoleskift for mere end 10 pct. af eleverne27.9.2022 12:47:24 CEST | Pressemeddelelse

CEPOS udgiver i dag en analyse, der bl.a. viser, hvordan en elevfordelingsmodel - svarende til den, regeringen har gennemført for gymnasierne - ville påvirke folkeskolerne i de enkelte kommuner. Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har tilkendegivet, at regeringen alligevel ikke vil indføre en statsligt fastsat elevfordelingsmodel i folkeskolen. I stedet vil regeringen lade det være op til kommunerne at arbejde videre med at sikre en mere blandet elevsammensætning. Hvad dette reelt betyder, er endnu uvist. “Forældre til børn i folkeskolen kan på ingen måde ånde lettet op, før vi ved, hvad de nye planer for elevfordeling betyder i praksis. Målsætningen om en mere ensrettet elevfordeling er nemlig ikke droppet. Det er nu bare op til kommunerne at føre regeringens politik ud i livet,” siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS. Regeringen vil dog først på et senere tidspunkt – formentlig efter et valg - fastlægge, hvilke redskaber og konkrete målsætninger man vi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum