Lolland Kommune

Ny bosætningspulje skal støtte op om lollikkernes velkomst

Del

Lolland har med sin geografiske placering altid været orienteret mod omverdenen. Uanset om du kom langvejs fra eller lige rundt hjørnet, er man blevet godt modtaget, og lollikkerne er stadig gæstfrie. Det er den gæstfrihed, Lolland Kommune nu støtter op om med en ny bosætningspulje, som er gået i luften 1. september.

Bosætningspuljen på 200.000 kr. skal bakke op om lokale initiativer, der hjælper tilflyttere til at falde endnu bedre til, og puljen er en lille del af en større indsats, der skal tiltrække arbejdskraft og tilflyttere til Lolland Kommune.   

Puljen yder tilskud til aktiviteter, der har til formål at sikre en god lokal modtagelse af tilflyttere. Det kan være borgergrupper eller foreninger, der søger om tilskud til lokale velkomstarrangementer, åbent hus-arrangementer og anden form for formidling af de lokale fritids- og foreningstilbud, som lokalområdet har at byde på – blot for at nævne eksempler.

Borgmester Holger Schou Rasmussen siger om bosætningspuljen:

”Job og den gode velkomst, det har altid haft rigtig stor betydning for, om man virkelig slår rod og føler sig hjemme, når man kommer til et nyt område. Vi har i Lolland Kommune begge dele i rigt mål, og med bosætningspuljen kan vi nu fra kommunes side også bakke op om vores mange græsrødder, der brænder for Lolland og deres lokalområde. De græsrødder, der i virkeligheden er de bedste ambassadører for, hvad Lolland har at byde på, og hvem vi er.”

”Med puljen er målet, at endnu flere af de mange gode lokale idéer bliver til virkelighed, så tilflyttere og kommende tilflyttere får en god føling med deres nye lokalområde, og jeg håber, mange vil søge den.”  

Den politiske aftale for flertallet i byrådet har som prioriteret område at skabe og fastholde bosætning i hele Lolland Kommune. Her er bosætningspuljen ét blandt flere nye og kommende initiativer. I forvejen afholdes der velkomsarrangementer for nye tilflyttere. Her finder næste velkomstarrangement sted i november 2018.

Ansøgningsskema og vejledning til bosætningspuljen kas ses på lolland.dk

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Nu får Hestehoved sit eget strandtorv3.6.2019 09:58:36 CESTPressemeddelelse

Det yndede udflugtsmål Hestehoved får nu et løft med blandt andet etableringen af et strandtorv. Strandtorvet skal ligge nord for Restaurant Fjorden, belægges med træ og omkranses af strandbeplantning, der skaber læ og trækker naturen tættere på. Torvet giver mulighed for at opholde sig på et torv med læ, sidde bekvemt og nyde solnedgangen med Nakskov Fjord og den ikoniske badebro i forgrunden. Projektet går i gang i forsommeren 2019 og er det første led i en større udvikling af Hestehoved.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum