Det Kongelige Teater

Ny børneballet af Kim Fupz Aakeson på Det Kongelige Teater

Del

Danmarks sjoveste børnebogsforfatter er gået til balletten. 90 børn i to hold fra Det Kongelige Teaters Balletskole gør sig klar til den store premiere på torsdag.

"De glemte børn" på Det Kongelige Teater. Foto: Camilla Winther
"De glemte børn" på Det Kongelige Teater. Foto: Camilla Winther

En helt almindelig pige, der elsker ballet, danser en helt almindelig dag foran et spejl. Men noget ved spejlbilledet er ikke helt almindeligt. Måske er hun ikke alene? Scenen er sat i Den Kongelige Ballet, og 90 børn fra balletskolen lærer lige nu rollerne som bl.a. Pigen, Spøgelsespigen, Mus og Hjertebørn.

Kim Fupz Aakeson arbejdede egentlig på manuskriptet til balletfilmen, ”Darling”, der har danmarkspremiere på tirsdag, da balletmester Nikolaj Hübbe bad ham skrive en børneballet.

”Min kone og min datter havde lige set en anden børneballet på Det Kongelige Teater, og de sagde til mig, at det var for godt til at gå glip af,” fortæller Kim Fupz.

Kim Fupz sagde ”ja” og skrev et sjovt og fantasifuldt manuskriptet til ”De glemte børn.” Derfra startede samarbejdet med balletten og Gregory Dean, der har lavet koreografien, til forestillingen. Siden forsommeren har 90 børnene i alderen 6-13 år gået til prøver for at lære rollerne og trinnene. De har været til kostumeprøver og arbejdet med musikalitet og humor i forestillingen.

På tordag den 12. oktober går det løs. Der er premiere kl. 12. Forestillingen spiller ni gange fra den 12.-16. oktober -lige i tide til efterårsferien. 

Video: Kom med bagom børneballetten her: https://www.youtube.com/watch?v=Buk8yIuO7Nk

Kontakter

Billeder

"De glemte børn" på Det Kongelige Teater. Foto: Camilla Winther
"De glemte børn" på Det Kongelige Teater. Foto: Camilla Winther
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum