Haderslev Kommune

Ny bog hjælper sportstalenter med at spise sig bedre

Del

Ernæringen har stor betydning for unge, der dyrker elitesport. I Haderslev kan sportstalenter nu få hjælp fra en ny bog, som Haderslev Elites ernæringsvejleder Trine Ritz Andersson har lavet. Den er med til at give opskriften på den rette kost til de unge talenter.

Haderslev Elite har i en lang årrække i samarbejde med Haderslev Idrætsakademi arbejdet systematisk med sportsernæring. Ernæringen har nemlig stor betydning for de unges træning og udvikling som talenter.

Idet Haderslev Kommune er Team Danmark elitekommune, har Haderslev Elite haft adgang til den nyeste og mest opdaterede viden indenfor sportsernæring. I Haderslev Elite er ernæringsvejleder Trine Ritz Andersson netop blevet færdig med Haderslev Elites anden bog om sportsernæring: "Talentmad til unge atleter". Bogen er en del af det uddannelsesprogram, som talenterne i Idrætsklasserne og på Haderslev Idrætsakademiet følger.

"Vores nye bog skal fungere som håndgribeligt og anvendeligt inspirationsmateriale til vores egne talenter og deres familier. Det er et supplement til de uddannelsesforløb og individuelle forløb, vi har", fortæller Trine Ritz Andersson og fortsætter: "Sportsernæring er for en del af vores talenter et afgørende udviklingsparameter i forhold til at kunne kapere store træningsmængder i mange år. Når talenterne kan træne stabilt i mange år, øges deres muligheder for sportslig succes".

Haderslev Elite og Haderslev Idrætsakademi samarbejder med en række forskellige idrætsgrene, klubber og individuelle atleter. Det betyder, at der året rundt altid er nogen, der er i højsæson, nogen der er i opbygningsfase, andre i restitutionsforløb, skadesbehandling, genoptræning med mere. Derfor er det væsentligt med den individuelle tilgang til talenterne på alle planer - også indenfor kost og ernæring.

Den nye bog skal ikke stå alene, men er en væsentlig brik i Haderslev Elites fortsatte arbejde med sportsernæring og talenternes muligheder for succes.

"Trine har lavet en bog, som vil påvirke mange af vores talenter og deres familier i årene frem. Særligt er det en stærk bog sat i sammenhæng med det solide uddannelsesprogram for sportsernæring, vi har i samarbejde med Haderslev Idrætsakademi. Et uddannelsesprogram som løbende udvikles" fortæller elitekoordinator Morten Nørby Poulsen.

Hvis man ønsker et eksemplar af bogen, kan man kontakte Trine Ritz Andersson på tran@haderslev.dk eller Morten Nørby Poulsen monp@haderslev.dk.Kontaktinformation:

Ernæringsvejleder, Trine Ritz Andersson telefon 29 10 98 84, mail tran@haderslev.dk

Elitekoordinator, Morten Nørby Poulsen, telefon 24 78 38 26, mail Monp@haderslev.dk

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum