DI - Dansk Industri

Ny blockchain-teknologi skal effektivisere byggeriet

Del

Det er nok de færreste, der forbinder håndværk, arkitektur og bæredygtige byggerier med kompleks, digital blockchain-teknologi. Men nu bliver det undersøgt, om den nye teknologi kan være med til at gøre byggeriet mere effektivt. Projektet støttes af Industriens Fond i tæt samarbejde med DI Byg og en række virksomheder inden for byggebranchen. Det nye projekt kaldes "Byggeriets Blockchains" og udspringer af Industriens Fonds særlige fokus på blockchain-teknologien. Der er flere projekter i gang, der hver især undersøger, om teknologien kan gavne dansk erhvervsliv– og i så fald hvordan.

- Brugen af ny teknologi kan gavne virksomheders konkurrenceevne. Men det kræver, at man bruger den på en god måde i de rette sammenhænge. Blockchain-teknologien spås at få stor betydning både herhjemme og globalt, og derfor stiller fonden skarpt på netop dén teknologi – blandt andet for at få skabt nogle konkrete erfaringer og eksempler, som flere kan lære af,” siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond.

Blockchain er en teknologi, der stormer frem. I praksis kan man bruge blockchain til at lagre og dele data med høj sikkerhed mellem deltagere i et netværk.

- Byggebranchen kæmper i dag med meget høje risici, en relativ lav produktivitet og en meget lav grad af digitalisering. Samarbejdet mellem flere forskellige faggrupper, komplicerede kontrakter og ofte uklare snitflader forringer effektiviteten. Det er de problemer, som blockchain muligvis kan være med til at løse, siger branchedirektør i DI Byg, Elly Kjems Hove.

Det nye projekt bliver støttet med i alt 6,6 mio. kroner fra Industriens Fond. Det er en investering, som partnerne forventer vil komme hjem mange gange på længere sigt.

- Vi har store forventninger til, at blockchain-teknologi kan sikre bedre data og processer, klarere aftaler og overleveringer og dermed forbedre samarbejdet i branchen. Hvis det lykkes, vil teknologien kunne forbedre branchens effektivitet markant, siger Niels Falk, adm. direktør i HD Lab, der sammen med en række førende aktører, heriblandt IBM, Züblin, Solar, NIRAS, Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Smith Innovation, er en del af projektteamet.

I løbet af projektet vil forskellige blockchain-løsninger blive afprøvet. Det skal være med til at vise, hvor og hvordan blockchain kan skabe værdi i byggeriet. I samarbejde med virksomhederne skal der afprøves i alt otte konkrete løsninger. Erfaringerne vil løbende blive delt med branchen.

- Tættere samarbejde på tværs af byggeriets værdikæde er nøglen til øget produktivitet og reduceret spild. Blockchain er en spændende teknologi, der kan understøtte mere effektive processer, og det vil vi gerne bidrage til, siger Hugo Dorph fra Solar, der er en af pionervirksomhederne.

Projektet forventes afsluttet i løbet af 24 måneder. De første pionerprojekter begynder i starten af 2020.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Claus Kaae-Nielsen på clkn@di.dk eller 2332 6829

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Permanent forskningsfradrag kan bevare dansk førerposition i life science18.9.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Regeringen har indført et forskningsfradrag på 130 procent i 2020 og 2021 for at bevare erhvervslivets investeringer i nye og forbedrede produkter under corona-krisen. DI og de mange life science-virksomheder mener, at forskningsfradraget bør indføres permanent for at sikre fortsat vækst og bevare Danmarks førende stilling på verdensmarkedet. Permanent forskningsfradrag på 130 procent er en af de forslag, som i dag vil blive diskuteret på Sundhedsindustriens Dag, hvor life science-industrien mødes kl. 12.00 med politikere og organisationer for at diskutere branchens og det danske sundhedsvæsens fremtid.

Erhvervslivet til regeringen: Sådan genstarter vi dansk eksport nu15.9.2020 17:18:22 CESTPressemeddelelse

Efter fire uger med intense maraton-brainstorms er otte eksport genstartsteams klar med 96 anbefalinger til, hvordan vi får gang i dansk eksport i skyggen af coronakrisen. Anbefalingerne fra erhvervslivet kan iværksættes her og nu, og det er nødvendigt, hvis vi skal kunne holde hånden under tusindvis af virksomheder og arbejdspladser, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum