Erhvervsministeriet

Ny bestyrelse skal ruste DanPilot til fremtiden

Del

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har i dag udpeget en ny bestyrelse for den selvstændige offentlige virksomhed DanPilot, der varetager de statslige lodsopgaver.

Ministeren har udnævnt Søren Jespersen til ny bestyrelsesformand for DanPilot. Søren Jespersen er tidligere adm. direktør i Mols-Linien og har før det bl.a. været koncerndirektør i DFDS Seaways og senior vice president i SAS.

Derudover er Ole Philipsen udnævnt som nyt bestyrelsesmedlem, mens Marianne Granhøj og Pernille Dahlgaard er genudnævnt som henholdsvis næstformand og medlem af bestyrelsen. Bestyrelsen tiltræder den 30. juni 2016.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:

"Jeg er meget tilfreds med, at vi med Søren Jespersen som formand og den øvrige kommende bestyrelse får erfarne erhvervsfolk med kendskab til den maritime sektor i spidsen for DanPilot, der dermed kan være godt rustet til de fremtidige udfordringer, når der sker en gradvis konkurrenceudsættelse af lodsvirksomhed i Danmark.  DanPilots lodsydelser er vigtige for den maritime branche og den samlede skibstrafik, når det handler om at sikre sikkerheden til søs og forhindre ulykker."

DanPilot varetager den statslige lodsvirksomhed gennem danske farvande fra enhver destination i Danmark til alle havne i Østersøen, og kan som den eneste full-service udbyder i Danmark også tilbyde lodservice til alle danske havne. DanPilot er efter lodsloven forpligtet til at stille lods til rådighed for ethvert skib, der ønsker lods gennem danske farvande eller i forbindelse med anløb af eller afgang fra dansk havn. Virksomheden foretager årligt ca. 20.000 lodsninger i Danmark.

Yderligere information via pressechef Kim Bove, tlf: 91 33 70 15, mail: kkb@evm.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Erhvervs- og iværksætteraftale ruster danske virksomheder til fremtiden12.11.2017 17:50pressemeddelelse

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået en politisk aftale om en erhvervs- og iværksætterpakke. Samlet afsættes 14,7 mia. kr. frem til 2025 til at styrke dansk erhvervsliv og skabe en stærk iværksætter- og aktiekultur blandt andet med en aktiesparekonto. Samtidigt kan danskerne blandt andet se frem til lavere afgifter på typiske grænsehandelsfølsomme varer og en lempelse af elvarmeafgiften til gavn for vedvarende energi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum