Egedal Kommune

Ny berømt kunst på borgmesterkontoret

Del

Debatten om kunst på borgmestrekontorer er for tiden meget aktuel. Nye borgmestre i landets kommuner har ikke nødvendigvis samme smag som forgængerne. I Egedal har den nye borgmester nu endelig besluttet sig. De fleste vil genkende kunstværket, der skal brande Egedal.

På forrige uges KL topmøde i Aalborg, lykkedes det Lokallisten Ny Egedal at lave en aftale med den udstillende kunstner på kunstmuseet Kunsten Jens Haaning, om at sælge sit maleri ”Take The Money And Run” til Egedal kommune, netop med henblik på at pynte på Borgmesterkontoret. Egedal får tilmed mulighed for at erhverve sig kunstværket for kun 500.000 kr. og derved spare 32.549 kr. Såfremt at Aalborg kommune mod forventning ikke vil godtage buddet på 500.000 kr., vil de resterende 32.549 kr. kunne betales via udligningen.

Borgmester Vicky Holst Rasmussen er en stor beundrer af værket, og har modsat tidligere borgmestre ikke tænkt sig at tage billedet med hjem, den dag hun ikke længere sidder i borgmesterstolen.

Tænker stort og positiv omtale
- Nej det er jo ikke mit kunst. Jeg vil derimod forsøge at lave en aftale med den amerikanske kunstner Jeff Koons, om at få sendt billedet til månen. Det er vigtigt at vi tænker højt i Egedal. På den måde bliver vi gjort verdensberømte på ret kort tid, og vi har altid brug for at tiltrække nye borgere, udtaler Vicky Holst Rasmussen.

Der i øvrigt selv har en barnedrøm om at besøge rummet.

- Jeg vil da håbe, at det bliver muligt selv at være med til at aflevere billedet på den ene eller anden måde til den tid.

Købet og overdragelsen af billedet vil foregå i dag - fredag d.1.april, foran rådhuset.

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum