Egedal Kommune

Ny arbejdstidsaftale med Egedals lærere på plads

Del

En ny arbejdstidsaftale for lærerne i Egedal er forhandlet på plads af Egedal Lærerkreds og Egedal Kommune. Aftalen gælder fra 2021-2024.

Forhandlingsudvalget. I midten Centerchef for Skole- og Dagtilbud, Lone Kvist.
Forhandlingsudvalget. I midten Centerchef for Skole- og Dagtilbud, Lone Kvist.

Efter grundige forhandlinger er forhandlingsrepræsentanterne fra Egedal Lærerkreds og Egedal Kommune blevet enige om en arbejdstidsaftale for lærerne. Aftalen skal understøtte et godt skoleliv så kommunens børn kan blive endnu dygtigere med fortsat fokus på trivsel og tryghed.

- Jeg vil først og fremmest, takke lærerkredsen for de grundige og åbne drøftelser vi har haft. Vi er kommet utroligt tæt på hinanden under forhandlingerne, og det tegner godt for det fremtidige samarbejde, siger Lone Kvist, centerchef for Skole- og Dagtilbud i Egedal Kommune.

 Aftalen står i udgangspunktet på den centrale arbejdstidsaftale, og er inspireret af den nuværende aftale som udløber - men der er også enkelte fravigelser og præciseringer:

 - Vi er enige om at vi fortsat vil rekruttere flere dygtige lærere til skolerne i Egedal og det skaber den nye aftale gode rammer for -  som i sidste ende er til gavn for elevernes læring og trivsel, fortæller Lone Kvist, centerchef for Skole- og Dagtilbud i Egedal Kommune.

 Erstatter gammel aftale

Egedal Kommune havde i forvejen en lokal aftale om arbejdstid som udløber i år, og med den i hånden ønskede man at justere en ny aftale på plads for perioden 2021-2024. Derfor opnåedes der enighed om en ny aftale forleden. 

- Vi er glade for, at vi i et godt og konstruktivt samarbejde med centerchefen og de to distrikt-skoleledere i forhandlingsudvalget har kunnet lande en ny lokalaftale, som i samspil med den nye centrale arbejdstidsaftale forhåbentligt kan medvirke til at fastholde vores dygtige lærere og børnehaveklasseledere og tiltrække nye veluddannede lærere og børnehaveklasseledere, siger formanden for Egedal Lærerkreds, Steen Herløv Madsen.

Med den nye lokale aftale ønsker både Egedal Lærerkreds og Egedal Kommune at skabe de bedste rammer for et tæt og konstruktivt samarbejde. Den lokale aftale skal skabe gennemskuelighed og overblik over arbejdstiden samt styrke grundlaget for et godt arbejdsmiljø.

- Jeg er glad for at vi igen har landet en aftale, som kan understøtte arbejdet med at gøre vores børn fagligt dygtige og sikre god trivsel, samt sikre en attraktiv arbejdsplads med engagerede og professionelle lærere. Aftalen giver også mulighed for at tilpasse skoledagen til lokale behov, med fokus på en sammenhængende og varieret skoledag til glæde for elever og medarbejdere, siger Søren Trier Høisgaard, velfærdsdirektør i Egedal Kommune.

Kontakter

Billeder

Forhandlingsudvalget. I midten Centerchef for Skole- og Dagtilbud, Lone Kvist.
Forhandlingsudvalget. I midten Centerchef for Skole- og Dagtilbud, Lone Kvist.
Download

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Regeringsudspil om infrastruktur – ja tak til en grøn Frederikssunds-motorvej8.4.2021 13:48:19 CEST | Pressemeddelelse

Der er begejstring i Egedal over det nye infrastrukturudspil. Regeringen lægger op til, at der bliver plads til at færdiggøre Frederikssunds-motorvejen. Dermed kan borgere og virksomheder i Egedal forhåbentlig endelig sige farvel til den halve løsning, som motorvejen hidtil har været. Der kan nu også banes vej for grønne løsninger, som kan understøtte den miljøvenlige privatbilisme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum