Ny app hjælper bonusforældre med at trives i den nye familie

Del

75% af de sammenbragte familier går i opløsning. Én af grundene er, at bonusforældre har svært ved at finde fodfæste i den ny familiekonstellation, når ikke de inddrages i samspillet om børnene. Det vil en ny app, der er skræddersyet til at rumme både forældre og bonusforældre råde bod på.

Det er ikke altid nemt at være far eller mor, og det er bestemt heller ikke altid nemt at være bonusforælder. Statistikken taler sit tydelige sprog; 75% af de sammenbragte familier opløses igen, og det betyder, at mange børn er udsat for ikke bare én, men 2 livsomvæltende skilsmisser.

Når emnet er samarbejde i skilsmissefamilien er fokus oftest på far og mors samarbejde. Faktum er dog, at samarbejdet i den sammenbragte familie også omhandler bonusforældre og deres rolle i barnets liv.

Inddragelse af bonusforældre sat i system

Louise Nielsen, 39 år og fra København, er bonusmor til 2 drenge.
Hun genkender, at det kan være en udfordring at være 3 forældre om børnene “Med 2 hjem og flere sæt forældre er vi underlagt praktik og planlægning, præcis  ligesom kernefamilien. Vi har bare ikke den daglige snak over aftensmaden til at afstemme dagen eller planlægge ugen frem. Når jeg har ledt efter værktøjer til at gøre familielivet lettere, er fokus enten på samarbejdet mellem far og mor eller internt i den sammenbragte familie. Der er sjældent fokus på helheden og dét at samle alle de voksne med barnet i midten” fortæller hun.

Louise fortsætter “Jeg føler mig hurtigt sat udenfor, hvis jeg ikke inddrages i beslutninger og planer om børnene, for det jo også er min hverdag, det handler om. Det påvirker mit forhold til deres far, når jeg bliver ked af det over min rolle som bonusforælder. Hvis børnene oplever sammenhæng og enighed blandt både deres forældre og bonusforældre, trives de bedre. På den måde er børn og voksnes trivsel i høj grad forbundet i konstellationen med de 2 hjem”.

Den udfordring vil CoPilots løse med en app, der er udviklet med særligt fokus på at forene forældre og bonusforældre i fælles koordinering om barnets hverdag. Samtidig giver app’en et unikt indblik i barnets liv, så forældrene på børnefrie dage alligevel kan følge med i barnets dagligdag og oplevelser.

Skilsmissefakta:

Der er 300.000 delebørn i Danmark og hvert år kommer der 25.000 flere til
112.000 familier har en bonusforælder i hjemmet 

Bonus-info:

Mange forældre oplever forholdet til barnets bonusforælder i det andet hjem som gnidningsløst.

32% vurderer forholdet til bonusforælderen som neutralt
23% vurderer forholdet som godt
19% vurderer forholdet som rigtig godt
16% vurderer forholdet som rigtigt dårligt
7% vurderer forholdet som dårligt
(Kilde: Copilots.family)

For mere info kontakt:
Louise Lisner
Tlf 81724482 / louise@copilots.family

CoPilots app findes i App Store og Google Play
Se mere på www.copilots.family

Nøgleord

Kontakter

Louise Lisner
Tlf 81724482
Mail Louise@copilots.family

Billeder

Download
Graf over forældres forhold til deres X's nye kæreste
Graf over forældres forhold til deres X's nye kæreste
Download

Links

Information om CoPilots

CoPilots
Njaldsgade 19d, 2
2300 Kbh S

81724482https://copilots.family/

CoPilots er en app, der samler skilsmissefamilien om barnet. 

Med særlige funktioner til mor, far, bonusmor, bonusfar & bedsteforældre er fokus på at skabe sammenhæng mellem barnets 2 hjem, så både voksne og børn trives i en familie fordelt i flere hjem.
Et komplet sæt værktøjer sikrer samarbejdet og indblikket i barnets liv - uanset hvad uge det er.

CoPilots vision er en lykkelig barndom for børn med 2 hjem.

Følg pressemeddelelser fra CoPilots

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra CoPilots