Hjørring Kommune

Ny analyse viser, hvor meget vi bevæger os i Hjørring Kommune

Del

Nogle cykler til job, andre træner i fitnesscenter, mange går til idræt i en forening, og langt de fleste går ture jævnligt med eller uden hund. Nu tegner undersøgelsen Danmark i Bevægelse et billede af bevægelsesvanerne i Hjørring Kommune.

”Vi bevæger os på et væld af forskellige måder i hverdagen. Syv ud af ti deltager i forskellige bevægelsesaktiviteter i fritiden mindst fem gange om ugen, lige fra gåture til spinning eller gymnastik. Men vi gør også rent i hjemmet, cykler ud at handle og nogle har fysisk anstrengende jobs” fortæller formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Mai-Britt Beith.

Men hvordan er bevægelsesvanerne i Hjørring Kommune?

Det viser en ny analyse fra undersøgelsen Danmark i Bevægelse, der med 163.000 besvarelser er den hidtil største måling af danskernes bevægelsesvaner. Undersøgelsen har netop udgivet 98 kommuneanalyser, en for hver kommune, og en af dem handler om bevægelsesvaner i Hjørring Kommune.

Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Mai-Britt Beith fortæller endvidere:

”Bag målingen står Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet. Den landsdækkende undersøgelse er støttet af Nordea-fonden med 12 mio. kr. I Hjørring Kommune har 1644 borgere fra 15 år og ældre været med til at give et indblik i, hvordan vi bevæger os i Hjørring Kommune”.

Store forskelle fra kommune til kommune

Der er overraskende stor forskel på, hvordan og hvor meget borgerne bevæger sig, alt efter hvilken kommune, de bor i. For eksempel er andelen, der løber i fritiden, tre gange større i nogle kommuner end i andre. Forskellene er dog mere markante, når man ser på enkelte bevægelsesformer, end når man ser det samlede billede. Der er med andre ord forskellige traditioner for idræt og bevægelse på tværs af landsdele og kommuner.

Hjørring Kommune adskiller sig fra lignende kommuner og fra landsgennemsnittet på en række punkter.

”Vi har fået indsigt i, hvilke bevægelsesaktiviteter vores borgere i Hjørring Kommune enten er mere eller mindre aktive i sammenlignet med borgere i sammenlignelige kommuner og landet. Vi kan også se, hvordan borgere har praktiseret en række aktiviteter de seneste 12 måneder, og hvordan disse aktiviteter er organiseret. Samtidig har vi fået borgernes vurdering af mulighederne for at være fysisk aktiv i Hjørring Kommune i forhold til sammenlignelige kommuner og landet som helhed. En viden som vi kan bruge fremadrettet til at udvikle vores kommune” tilføjer og slutter formand for Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Børge Bech.

Kontakter

Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget:
Mai-Britt Beith: tlf.: 41 93 77 22 eller e-mail: mai-britt.beith@hjoerring.dk

Formand for Fritids- og Folkeoplysningsudvalget:
Børge Bech: tlf.: 41 93 77 03 eller e-mail: boerge.bech@hjoerring.dk

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

185.000 sundhedskroner til medarbejder-ideer – alt fra udendørs møderum til kulturoplevelser3.8.2021 09:01:56 CEST | Pressemeddelelse

Medarbejdere i hele Hjørring Kommune fik i foråret mulighed for at søge penge til gode ideer og initiativer til gavn for borgernes sundhed. Og det er blevet til alt lige fra træningsfaciliteter til botilbud, motionsløb, til møder med sagsbehandlere under åben himmel. Alle de forslag, der har fået bevilget penge, har det til fælles, at de har et overordnet fokus på fysisk og/eller mental trivsel - helt i tråd med Hjørring Kommunes Sundhedspolitik. - Det er faktisk første gang, vi giver medarbejdere mulighed for at søge penge til gode sundhedsideer. Oftest er det jo os politikere, der prioriterer de midler, vi har på budgettet. Vi har stor tiltro til, at medarbejderne rundt omkring i kommunen har fingeren på pulsen og viden om, hvad der rør sig blandt vores borgere. Og netop derfor er det dem, der bedre får øje på de gode idéer, der tit opstår rundt omkring. Så det er lidt en anderledes måde at gøre det på, siger Per Møller (C), formand for Det Politiske Koordinationsudvalg for Sundhed, 

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum