Hjørring Kommune

Ny analyse viser, hvor meget vi bevæger os i Hjørring Kommune

Del

Nogle cykler til job, andre træner i fitnesscenter, mange går til idræt i en forening, og langt de fleste går ture jævnligt med eller uden hund. Nu tegner undersøgelsen Danmark i Bevægelse et billede af bevægelsesvanerne i Hjørring Kommune.

”Vi bevæger os på et væld af forskellige måder i hverdagen. Syv ud af ti deltager i forskellige bevægelsesaktiviteter i fritiden mindst fem gange om ugen, lige fra gåture til spinning eller gymnastik. Men vi gør også rent i hjemmet, cykler ud at handle og nogle har fysisk anstrengende jobs” fortæller formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Mai-Britt Beith.

Men hvordan er bevægelsesvanerne i Hjørring Kommune?

Det viser en ny analyse fra undersøgelsen Danmark i Bevægelse, der med 163.000 besvarelser er den hidtil største måling af danskernes bevægelsesvaner. Undersøgelsen har netop udgivet 98 kommuneanalyser, en for hver kommune, og en af dem handler om bevægelsesvaner i Hjørring Kommune.

Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Mai-Britt Beith fortæller endvidere:

”Bag målingen står Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet. Den landsdækkende undersøgelse er støttet af Nordea-fonden med 12 mio. kr. I Hjørring Kommune har 1644 borgere fra 15 år og ældre været med til at give et indblik i, hvordan vi bevæger os i Hjørring Kommune”.

Store forskelle fra kommune til kommune

Der er overraskende stor forskel på, hvordan og hvor meget borgerne bevæger sig, alt efter hvilken kommune, de bor i. For eksempel er andelen, der løber i fritiden, tre gange større i nogle kommuner end i andre. Forskellene er dog mere markante, når man ser på enkelte bevægelsesformer, end når man ser det samlede billede. Der er med andre ord forskellige traditioner for idræt og bevægelse på tværs af landsdele og kommuner.

Hjørring Kommune adskiller sig fra lignende kommuner og fra landsgennemsnittet på en række punkter.

”Vi har fået indsigt i, hvilke bevægelsesaktiviteter vores borgere i Hjørring Kommune enten er mere eller mindre aktive i sammenlignet med borgere i sammenlignelige kommuner og landet. Vi kan også se, hvordan borgere har praktiseret en række aktiviteter de seneste 12 måneder, og hvordan disse aktiviteter er organiseret. Samtidig har vi fået borgernes vurdering af mulighederne for at være fysisk aktiv i Hjørring Kommune i forhold til sammenlignelige kommuner og landet som helhed. En viden som vi kan bruge fremadrettet til at udvikle vores kommune” tilføjer og slutter formand for Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Børge Bech.

Kontakter

Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget:
Mai-Britt Beith: tlf.: 41 93 77 22 eller e-mail: mai-britt.beith@hjoerring.dk

Formand for Fritids- og Folkeoplysningsudvalget:
Børge Bech: tlf.: 41 93 77 03 eller e-mail: boerge.bech@hjoerring.dk

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Konstitueringsaftale på plads for Hjørring Byråd 2022-202524.11.2021 16:56:14 CET | Pressemeddelelse

Venstre, Konservative og Radikale Venstre indgik 17. november en aftale om konstituering for byrådsperioden 2022-2025. Parterne har i dag aftalt fordelingen af en række poster, hvoraf de væsentligste fremgår nedenfor. Udover konstitueringen omfatter aftalen også en justering af den politiske organisering. Det betyder, at Arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget bliver omdøbt til Arbejdsmarkeds-, Erhvervs- og Uddannelsesudvalget (AEU). Samtidig bliver ansvaret for erhvervsservice og erhvervsfremme flyttet fra Økonomiudvalget til AEU. - Jeg sætter pris på vores konstitueringsaftale, og jeg ser meget frem til samarbejdet med hele det nye byråd, siger Søren Smalbro (V). Borgmester: Søren Smalbro, V 1. viceborgmester: Per Møller, C Stående udvalg: Formand, Økonomiudvalget: Søren Smalbro, V Næstformand, Økonomiudvalget: Per Møller, C Formand, Teknik- og Miljøudvalget: Søren Homann, C Næstformand, Teknik- og Miljøudvalget: Michael Engbjerg, V Formand, Sundhed-, Ældre- og Handicapudvalget: Claus

Sorteringsfejl af personlige stemmer i Hirtshals giver ingen ændringer i byrådets sammensætning18.11.2021 14:10:46 CET | Pressemeddelelse

Sorteringsfejl under optælling af de personlige stemmer for flere kandidater til kommunalvalget gav her til morgen anledning til endnu en fintælling af stemmerne afgivet i Hirtshals. De sorteringsfejl der er sket under finoptællingen onsdag er isoleret til alene at være sket for valgstedet i Hirtshals. Samtlige stemmer på alle kandidater og listestemmer afgivet på dette valgsted er torsdag formiddag blevet fintalt igen og indberettet til KMD. Der er dog ingen af fejlene, der rykker ved resultatet i forhold til, hvem der er blevet valgt ind i byrådet i Hjørring Kommune og kandidaternes interne rækkefølge. Valgbestyrelsen har på møde i dag fået en redegørelse for dagens fintælling af samtlige stemmer afgivet på valgstedet i Hirtshals samt resultatet af denne fintælling. Efterfølgende har valgbestyrelsen godkendt både fintælling og det endelige resultat.

Høj smitte i Vrå Sogn resulterer nu i en række tiltag12.11.2021 18:33:21 CET | Pressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag fredag d. 12. november meddelt Hjørring Kommune, at Vrå Sogn blandt andet overstiger et incidenstal på 1000. Derfor opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed nu til, at kommunen iværksætter en række tiltag. Udover at Vrå Sogn aktuelt har en incidens på 1044, er positivprocenten på 5,85 procent og den seneste uge har der været 31 nysmittede. Dermed overstiger sognet alle tre grænseværdier. Det betyder, at Hjørring Kommune skal følge myndighedernes anbefalinger til tiltag ved høj lokal smitte. Generelt opfordres alle borgere i Vrå og omegn til at lade sig teste hurtigst muligt. Der arbejdes i øjeblikket på højtryk for at etablere et midlertidigt kvik-teststed i Idrætscenter Vendsyssel i begyndelsen af næste uge. Vi gør opmærksom på, at der indtil da er testmuligheder i både Hjørring, Hirtshals og Brønderslev. Samtidig anbefales alle at have fokus på anbefalingerne om at holde afstand, lufte ud, spritte hænder og i det hele taget være opmærksom på g

Overdragelse af nøgler til nyt lægehus i Hirtshals8.11.2021 08:43:27 CET | Pressemeddelelse

Det nye lægehus midt i Hirtshals står nu færdigt, og Hjørring Kommune inviterer til overdragelse af nøglerne til de praktiserende læger, som skal leje lægehuset. Til nøgleoverdragelsen deltager Hjørring Byråd, Lægerne i Hirtshals og repræsentanter fra Arkitektfirmaet Hovaldt. Medier er velkomne til at deltage til overdragelsen: Fredag den 12. november kl. 13.00 i det nye lægehus, Vanggårdsgade 17, 9850 Hirtshals. I januar 2019 slog Sundheds- og Ældreministeriet en pulje til læge- og sundhedshuse op på 208 mio. kr. Hjørring Kommune ansøgte om midler til at bygge et nyt lægehus i Hirtshals, og fik 9,5 mio. kr. af ministeriet. Samtidig finansierede kommunen selv 4,5 mio. kr. og byggegrunden til projektet. - Det er en kæmpe glæde, at vi nu kan give lægerne nøglerne til det splinternye og topmoderne lægehus. Det er både centralt placeret, og spiller flot sammen med omgivelserne og det gamle rådhus i Hirtshals, siger Per Møller (C), der er formand for både Bygherreudvalget og Sundheds-, Ældr

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum