Fonden for EntreprenørskabFonden for Entreprenørskab

Ny analyse peger på spirende iværksætterinteresse blandt kvinder

Del

Flere unge kvinder søger og modtager nu de legater, som Fonden for Entreprenørskab uddeler til studerende med en god forretningsidé. Kvinderne er særligt interesserede i legaterne, hvor Verdensmål og bæredygtighed går hånd i hånd med at tjene penge.

Nima Tisdall, founder af Blue Lobster. Fotograf: Martina Zemanova
Nima Tisdall, founder af Blue Lobster. Fotograf: Martina Zemanova

MicroChange er en filtreringsenhed til skibe og en bæredygtig løsning på problemet med mikroplastik i havene, og BlueLobster er en digital markedsplads, der forbinder kokke og private forbrugere med skånsomt fiskeri for at sikre den lavest mulige miljøpåvirkning. Det er blot to af de spirende iværksættervirksomheder anført af kvinder, der har fået et Mikrolegat indenfor de seneste to år.

Siden 2014 har Fonden for Entreprenørskab uddelt Mikrolegater til studerende med iværksætterideer. Det er en økonomisk opstartshjælp og har fostret flere kendte iværksættervirksomheder, bl.a. TooGoodToGo og Donkey Republic. Siden 2019 har Fonden, med støtte fra Tuborgfondet, uddelt verdensmålsmikrolegater til startups hvor verdensmål og bæredygtig forretning går hånd i hånd. Det har ændret kønsdiversiteten blandet dem der ansøger og får tildelt et legat til opstart af virksomhed. 

- Vi er glade for, at flere kvinder både søger og modtager et Mikrolegat. Fortællingen om iværksætteri er ved at få flere nuancer. Fra at være en mandsdomineret karrierevej, hvor målet alene er at tjene mange penge, opstår der flere og flere eksempler på, at det også kan være et afsæt for at skabe en samfundsmæssig forandring. Den fortælling lader til at have inspireret flere kvinder, og det gavner os alle, at vi får mere diversitet blandt dem, der skal skabe fremtidens virksomheder, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Flere kvinder vil starte virksomhed

Den nye analyse af Fonden for Entreprenørskabs mikrolegat-initiativ viser bl.a., at der er kommet større kønsdiversitet:

  • Flere kvinder ansøger om et mikrolegat (stigning på 108 pct. fra 2016 til 2020)
  • Samtidig udgør kvinderne en større andel af dem der ansøger (fra 23 pct. i 2016 til 31 pct i 2020)
  • Flere kvinder modtager et mikrolegat (stigning på 170 pct. fra 2016 til 2020)
  • Samtidig udgør kvinderne en større andel af dem der modtager et legat (fra 20 pct. i 2016 til 29 pct. i 2020)

- I Tuborgfondet støtter vi unge i at skabe en håbefuld og bæredygtig fremtid, så hvis vi med Verdensmålsmikrolegaterne kan inspirere flere kvinder til at gå iværksættervejen, så er det rigtig positivt, siger Peter Giacomello, sekretariatschef i Tuborgfondet.

Rollemodeller er også vigtige for kvindelige iværksættere

Kun hver fjerde nye virksomhed i Danmark er stiftet af en kvinde (Kilde: Iværksætterindblikket). Det kræver en bredspektret indsats at ændre, og som ét initiativ har Fonden for Entreprenørskab besluttet at arbejde strategisk med kønsdiversitet. Det skal bl.a. ske ved at sikre, at der er rollemodeller af begge køn, blandt de frivillige, som unge møder gennem Fonden for Entreprenørskab. Konkret arbejdes der med at sikre flere kvinder i den komite, som er med til at beslutte, hvem der skal modtage Mikrolegater.

Det er første gang analysen af Mikrolegat-initiativet indeholder en dimension omkring kønsdiversitet.

Se den nye analyse her

Nøgleord

Kontakter

Christian Vintergaard, adm. direktør, Fonden for Entreprenørskab, 28 75 41 91, christian@ffefonden.dk

Peter Giacomello, sekretariatschef Tuborgfondet, 40 28 28 20, pg@tuborgfondet.dk

Billeder

Nima Tisdall, founder af Blue Lobster. Fotograf: Martina Zemanova
Nima Tisdall, founder af Blue Lobster. Fotograf: Martina Zemanova
Download
Sarah Persson Hammershøy, CEO, MicroChange. Fotograf: Rasmus Degnbol
Sarah Persson Hammershøy, CEO, MicroChange. Fotograf: Rasmus Degnbol
Download

Links

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffe-ye.dk

Entreprenørskab skal være for alle, for det giver børn og unge evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Det er Fonden for Entreprenørskabs vision, og det vi er drevet af i vores arbejde på skoler og uddannelser.

Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Målet er, at entreprenørskab skal være en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Helt konkret arbejder Fonden for at sikre, at alle elever og studerende færdiggør skole og uddannelse med evner til at tænke nyt, se muligheder og omsætte ideer til værdi som både talentfulde iværksættere og værdifulde medarbejdere til gavn for Danmark. Vi kalder det entreprenant dannelse.

Fonden for Entreprenørskab er desuden det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Iværksætteri som valgfag i skolen styrker udsatte unge26.3.2021 10:35:16 CET | Pressemeddelelse

Unge med større tro på egne evner og styrkede kompetencer i at tænke kreativt og håndtere usikkerhed – det er resultaterne af projektet Iværksætterunge, der gennem to år har kørt i Aarhus Kommune. I projektet har seks skoler i samarbejde med lokale boligsociale indsatser tilbudt elever i 7.-9. klasse valgfaget Iværksætterunge, og en forsker har fulgt med på sidelinjen. Resultatet er, at iværksætteri som valgfag i skolen styrker udsatte unge og gør en positiv forskel i lokalområdet.

Ny undersøgelse skal kaste lys over iværksætteri på erhvervsuddannelserne5.3.2021 05:50:00 CET | Pressemeddelelse

Hver tredje iværksætter er faglært, og derfor er emner som regnskab, moms og markedsføring vigtige på erhvervsuddannelserne. Men hvor meget arbejder erhvervsuddannelserne egentlig med iværksætteri og forretningsudvikling? Og kan der gøres endnu mere? Det skal et nyt analyseprojekt, som Fonden for Entreprenørskab, Tænketanken DEA og Industriens Fond står bag, kaste lys over.

Kæmpe festival skal inspirere tusindvis af unge til iværksætteri2.3.2021 06:59:00 CET | Pressemeddelelse

Danish Entrepreneurship Festival er uddannelsernes entreprenørskabsuge, hvor elever og studerende fra hele landet kan være med. Festivalen afvikles online i hele uge 47 og vil være fyldt med inspirerende talks, interviews med spændende iværksættere og erhvervsfolk, workshops og massevis af ide- og opfinderkonkurrencer for spirende iværksættere. Målet er at give tusindvis af elever og studerende erfaring med og lyst til iværksætteri.

Nordjyske unge er suveræne og vinder tre hovedpriser ved stor iværksætterkonkurrence11.2.2021 16:48:12 CET | Pressemeddelelse

Ikke bare et eller to, men hele tre hold af nordjyske unge klarede sig exceptionelt godt, da knap 500 unge fra hele landet dystede på gode ideer til National Entreprenørskabsmesse torsdag den 11. februar. Her fik iværksætterdrømmene frit løb, da deltagerne pitchede deres ideer online for en række dommere fra erhvervslivet. Holdet WO-drones fra Morsø Handelsgymnasium - EUC Nordvest slog dog alle de andre og løb med førstepladsen og den store præmiecheck.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum