SMVdanmark

Ny analyse: Knap hver 3. tvangslukkede virksomhed frygter konkurs inden for de næste tre måneder

Del

Mere end én ud af ti af de små og mellemstore virksomheder vurderer, at de er i risiko for konkurs inden for de næste tre måneder. Blandt de tvangslukkede virksomheder, fx frisører og andre liberale erhverv, er frygten størst. Her er det knap hver tredje virksomhed, der oplever en konkursrisiko. Det viser en undersøgelse fra SMVdanmark.

Coronakrisen nærmer sig snart sit ét-års jubilæum, og det kan mærkes blandt de små og mellemstore virksomheder. Den opsparing virksomhederne gik ind i krisen med er væk, og det giver en stor frygt for konkurs i mange virksomheder. En undersøgelse fra SMVdanmark viser, at 12 pct. af virksomhederne vurderer, at de i nogen, høj eller meget høj grad er i fare for at gå konkurs inden for tre måneder. Undersøgelsen har svar fra 1.576 små og mellemstore virksomheder.

Mia Amalie Holstein, cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark, er dybt bekymret for de mindre virksomheders fremtid.

"Vi får dagligt henvendelser fra virksomheder, der er utroligt pressede. De er pressede, fordi hjælpepakkerne ikke dækker alle de omkostninger, de har, og her i coronakrisens 11. måned, kan de ikke længere klare, at pengene stadig fosser ud af virksomheden. De er pressede, fordi hjælpepakkerne ikke bliver udbetalt, og fordi kompensationen langt fra er 100 pct. Og lige om hjørnet, dvs. 1. marts, ligger der en dobbelt momsregning, som mange skal betale. Så likviditeten er i bund, og de må gældsætte sig. For mange ejere betyder det, at de tager private lån i hus og bil. Det er en meget alvorlig situation," siger hun.

De tvangslukkede virksomheder, herunder fx frisører og andre liberale erhverv, føler sig markant mere konkurstruede end dem, der stadig kan holde åbne. Blandt de lukkede virksomheder vurderer 30 pct., at de i nogen, høj, eller meget høj grad er i risiko for konkurs inden for de næste tre måneder.

“Særligt virksomheder der er ramt af tvangslukninger, forsamlingsforbud og turismebegrænsninger har ikke tjent ret meget i snart et år og har ikke flere penge i kassen. Men de skal fx stadig betale fuld løn til hjemsendte medarbejdere, men lønkompensationen dækker langt fra alt. Fx en frisør med fem ansatte skal i snit af med 50.000 kr. om måneden i lønudgifter, så pengene fosser ud, og de har hårdt brug for en helt anden hjælp end hidtil. Konkret bør den kommende momsregning udskydes, eller der bør indføres en længere afbetalingsordning. Det vil være en stor hjælp," siger Mia Amalie Holstein.

Læs analysen her: https://smvdanmark.dk/analyser/temaanalyser/betydelig-risiko-for-konkurs-blandt-smverne

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Glædeligt at skolerne åbner – erhvervslivet har brug for en fleksibel genåbning1.2.2021 18:19:42 CETPressemeddelelse

Det er en kæmpe lettelse for især de mindre virksomheder, at der nu bliver åbnet for skolerne før oprindeligt planlagt. For mindre virksomheder har ikke altid mulighed for at lade andre medarbejdere tage over for dem, der er forhindret. SMVdanmark vil gerne opfordre til, at regeringen også på andre områder vil bruge en mere fleksibel genåbningsplan, så de dele af erhvervslivet, der er hårdt ramt, men hvor smitterisikoen er lille, kan åbne før tid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum