SMVdanmark

Ny analyse: Hvert femte SMV forvente at fyre ved hjælpepakkes udløb

Del

Vi bør udfase hjælpepakkerne på en begavet måde, understreger cheføkonom i SMVdanmark på baggrund af ny virksomhedsundersøgelse.

Cheføkonom i SMVdanmark, Mia Amalie Holstein.
Cheføkonom i SMVdanmark, Mia Amalie Holstein.

En ny undersøgelse blandt SMVdanmarks medlemmer viser, at hvert femte af de små og mellemstore virksomheder, der har modtaget lønkompensation, forventer at måtte fyre medarbejdere, når hjælpepakken stopper. Det får cheføkonom i SMVdanmark, Mia Amalie Holstein, til at advare mod et for brat ophør af hjælpepakkerne:

”Vi skal udfase hjælpepakkerne på en begavet måde, der ikke medfører en mavepuster på alle de virksomheder, der lige nu er afhængige af dem. Hvis lønkompensation stopper fra den ene dag til den anden, vil hvert femte af de små og mellemstore virksomheder blive nødsaget til at fyre medarbejdere.” Hun foreslår i stedet en gradvis udfasning:

”Hvis vi udfaser gradvist og samtidig øger fleksibiliteten i ordningen ved bl.a. at tillade afskedigelser mens medarbejderne er på lønkompensation, kan vi minimere omkostninger for både virksomheder og samfund. Derudover bliver vi nødt til at håndtere hjælp til sæsonvirksomhederne, hvis ikke vi ønsker at se massefyringer i f.eks. turismebranchen, når højsæsonen er ovre og tage hånd om de ordreproducerende virksomheder, som først mærker slaget af coronakrisen om lidt.”

Undersøgelsen er foretaget blandt ca. 2.000 virksomheder, hvoraf knap 700 har svaret. Af undersøgelsen fremgår det også, at knap 60 pct. af SMV’erne har oplevet omsætningstab under coronakrisen på i gennemsnit 30 pct.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Cheføkonom i SMVdanmark, Mia Amalie Holstein.
Cheføkonom i SMVdanmark, Mia Amalie Holstein.
Download

Vedhæftede filer

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: God hjælpepakke men den kommer syv måneder for sent13.10.2020 15:09:51 CESTPressemeddelelse

Langt om længe anerkender politikerne de tab, som oplevelsesindustrien har lidt under coronakrisen i forbindelse med private arrangementer uden for private hjem. Men hjælpen kommer alt for sent, mener SMVdanmark. For hjælpen er bundet op på, at man skal kunne dokumentere et tab forbundet med direkte salg til private fester og sociale begivenheder. Men ordrebogen har i månedsvis været tom, og virksomhederne kan derfor ikke dokumentere aflyste arrangementer, som aldrig er blevet booket.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum