SMVdanmark

Ny analyse: Eventbranchen har fået aflyst 40 pct. af de planlagte arrangementer

Del

I eventbranchen er julen aflyst igen i år. 79 pct. af eventvirksomhederne har oplevet aflysninger af julefrokoster o.lign., og 40 pct. af deres planlagte arrangementer er de seneste to uger blevet annulleret. Branchen går altså endnu engang glip af en stor del af den julefrokostsæson, de skulle leve af i resten af de sløje vintermåneder. Reelt har politikerne begrænset branchen, og der må følge kompensation med, mener SMVdanmark.

December 2021 vil ikke blive husket for de store firma-julefrokoster. 79 pct. af eventvirksomhederne har oplevet aflysninger af julearrangementer, og i gennemsnit er det 40 pct. af alle arrangementer, der er forsvundet.  

Det viser en ny undersøgelse blandt de af SMVdanmarks medlemmer, der leverer fx catering, drikkevarer, lyd og lys til julefrokoster og andre arrangementer. 

Og nu opfordrer regeringen kraftigt til, at alle større sociale arrangementer i landets virksomheder aflyses. Opfordringer har reelt den samme effekt som direkte restriktioner, og bør derfor udløse kompensation, mener Mia Amalie Holstein, vicedirektør i SMVdanmark.  

Når fx Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, opfordrer til, at vi skal aflyse alle større sociale firmaarrangementer, så er der tale om, at man påvirker gennem normer og kraftige opfordringer frem for lovgivningMen resultatet for virksomhederne er det samme, og det viser undersøgelsen også. Aflysningerne vælter ind hos eventleverandørerne. Det er derfor kun rimeligt, at julefrokostleverandørerne bliver kompenseret, når deres problemer åbenlyst opstår som følge af de bekymrede miner og kraftige opfordringer fra politikere og embedsmænd,” siger hun. 

Ud over de direkte aflysninger har 83 pct. af eventvirksomhederne oplevet, at kunderne har været mere tilbageholdende med at booke arrangementer i år 

Branchen vil blive ramt hårdt af, at regeringen nu opfordrer til at aflyse større firmaarrangementer. Så branchens omsætning - der i forvejen lå underdrejet - bliver nu banket helt nedSamtidig er virksomhederne økonomisk udsultede, fordi de har været gennem mere end halvandet år, hvor indtjeningen har været begrænset. Og det var et politisk valg, at eventbranchen skulle holde for. Ellers vile man tidligere have sendt offentlige ansatte eller skolebørn hjem. Derfor skal der kompensation på bordet, siger Mia Amalie Holstein. 

Læs hele analysen her. 

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Grøn fond må ikke ende som de stores tag-selv-bord24.6.2022 11:27:40 CEST | Pressemeddelelse

Den grønne fond er gaven, vi ikke havde ønsket os. Men givet at det er den, vi får, så er det afgørende, at pengene gives som generelle fradrag og ikke tilskud. Ellers risikerer pengene at bliver tovtrækkeri mellem de store forurenere for til sidst at lande i en af de store forureneres lommer, mener SMVdanmark. Og selvom et højere beskæftigelsesfradrag som idé er god, vil det reelt ikke batte noget.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum