Erhvervshus Sjælland

Ny analyse: Erhvervsklima i Sjællandsregionen buldrer frem

Del

Flere år med skarpt fokus på erhvervslivets vilkår giver nu gode resultater i DI’s årlige erhvervsklimamåling, som offentliggøres i dag. Kommunerne på Sjælland og øerne rykker i alt 115 pladser frem.

Mads Váczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland
Mads Váczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland

Hvert år måler Dansk Industri erhvervsklimaet i de 98 danske kommuner. Set på tværs af kommunerne går Sjællandsregionens erhvervsklima i år 115 pladser frem, og mange kommuner har flyttet sig væk fra den tunge ende af feltet.

- DI’s undersøgelse giver et meget godt indblik i udviklingen i vores region. Det kan gå lidt op og ned for den enkelte kommune, men ser man på det generelle billede, så er der faktisk en markant fremgang på 115 pladser i alt. Og det viser, at kommunerne har rykket sig over de seneste år, udtaler direktør i Erhvervshus Sjælland, Mads Váczy Kragh.

DI’s måling arbejder på en række parametre, hvor en del af undersøgelsen udgøres af vurderinger fra medlemsvirksomheder og en anden del er mere hårde parametre såsom sagsbehandlingstider eller lokal infrastruktur og udbud af erhvervsjord.

- Der er jo nogle parametre, som er svære at rykke på. Man har den geografiske placering, man har, og nogle af de sjællandske kommuner kan simpelthen ikke udbyde mere erhvervsjord. Men man kan gøre noget ift. den måde, man samarbejder med erhvervslivet på. Og der er ingen tvivl om, at over de seneste mange år har de sjællandske kommuner flyttet sig markant her, siger Mads Váczy Kragh. 

Bedre kontakt mellem virksomheder og kommune

Årets vinder er Vejen Kommune, der slår Ikast-Brande af tronen, som ellers har været ret suveræn vinder de seneste år.

- Der er nogle jyske kommuner, som altid klarer sig meget godt i de her målinger, og typisk ligger Sjælland og Hovedstaden lidt lavere, fordi man historisk ikke har haft en lige så tæt interaktion mellem virksomheder og kommune, som man har i den jyske geografi. Men de sidste ti til femten år er der sket et skift. I dag oplever vi, at alle de sjællandske kommuner har stort fokus på, hvordan de skaber gode rammer for virksomhederne. Det giver et løft over år i DI’s måling, men Rom blev ikke bygget på en dag, og nogle svar er baseret mere på opfattelsen af kommunen end en konkret oplevelse af kommunens tilbud, siger Mads Váczy Kragh.

Mange kommuner har bevæget sig fra at lægge sig helt i bunden til at placere sig op mod midten.

- Der kan godt være nogle spring både op og ned i undersøgelsen, som er lidt uretfærdige over for den enkelte kommune. Og erhvervsklimaet bliver jo hverken dobbelt så godt eller halvt så godt på et år. Så de store spring er for at mig se mindre vigtige. Men generelt viser Erhvervsklimaundersøgelsen i år et signifikant spring opad. Og så er det jo bare at holde snuden i sporet og blive ved med at arbejde for endnu bedre vilkår her i vores erhvervsliv, siger Mads Váczy Kragh.

Erhvervshus Sjælland er et regionalt erhvervsfremmetilbud, som hjælper virksomheder i Sjællandsregionens 17 kommuner med alt fra salg, digitalisering, grøn omstilling, eksport, rekruttering og meget andet. Det er gratis for virksomheder at modtage sparring fra erhvervshusets erfarne forretningsudviklere.

Kontakt

Direktør Mads Váczy Kragh kan kontaktes på telefon 41 99 98 00 eller gennem kommunikationschef Frederik Faurby på 51 34 43 77.

Læs DI’s seneste erhvervsklimamåling.

Kontakter

Billeder

Mads Váczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland
Mads Váczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland
Download
Download

Information om Erhvervshus Sjælland

Erhvervshus Sjælland
Erhvervshus Sjælland
Fulbyvej 15
4180 Sorø

55 35 30 35https://ehsj.dk/

Erhvervshus Sjælland hjælper iværksættere og små og mellemstore virksomheder med uvildig, fortrolig og gratis sparring til, hvordan de kan udvikle og styrke deres forretning.

Erhvervshusets forretningsudviklere tager en 360 graders gennemgang af virksomheden og afdækker behov og udviklingspotentialer, fx indenfor grøn omstilling, digitalisering eller internationalisering, finansiering, ledelse, salg og markedsføring.

Erhvervshus Sjælland er et af seks erhvervshuse, der er sat i verden for regionalt at skabe erhvervsudvikling og derved understøtte den regionale vækst.

Læs mere om Erhvervshus Sjællands tilbud på www.ehsj.dk

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum