Nemlig.com

Ny analyse: Det er klimavenligt at handle hos nemlig.com

Del

Det er ikke kun bekvemt, men også klimavenligt at handle dagligvarer online. Det viser en helt ny analyse af dagligvareindkøb i København, Holbæk, Odense, Svendborg og Aalborg udarbejdet af Force Technology for nemlig.com.

Siden 2010 har nemlig.com leveret dagligvarer til danskernes hoveddør. Nu belyser en ny livscyklusanalyse af nemlig.coms klimapåvirkning foretaget af den danske rådgivningsvirksomhed Force Technology, at dagligvarer leveret til døren ikke alene er en belejlig, men også en mere bæredygtig måde at gøre sine indkøb på.

Analysen undersøger klimaaftrykket for levering af en uges forbrug af dagligvarer sammenlignet med et tilsvarende indkøb i den fysiske dagligvarehandel for forbrugere bosat i forskellige dele af Danmark e.g. København, Odense, Aalborg, Svendborg og Holbæk. 

Analysen viser, at det i alle fem byer er mere klimavenligt at købe sine dagligvarer hos nemlig.com, hvis turen til den fysiske dagligvarehandel alternativt skulle foregåi bil. Analysen viser endda at selvom man transporterer sig via cykel eller til fods i store byer som København og Odense, så er nemlig.com et mere klimavenligt valg, end de fysiske supermarkeder. Det skyldes, at især driften af fysiske supermarkeder sætter så stort et klimaaftryk, at det overstiger de udledninger, der er forbundet med nemlig.coms håndtering og transport ud til forbrugeren.

Onlinehandlen med dagligvarer har ændret forbrugeres adfærd i Danmark og onlinehandlens betydning vil forsat vokse. Det er derfor vigtigt, at vi forstår de klimamæssige konsekvenser ved den øgede handel. Derfor er det naturligt, at nemlig.com som markedsleder kommer på banen med denne nye analyse, mener Jakob Zeuthen, der er bæredygtighedschef i nemlig.com.

"Vi mener, at onlinehandel med dagligvarer har alle muligheder for at blive den mest klimavenlige løsning at handle dagligvarer på. Denne livscyklusanalyse er skabt med det formål, at vi kan forstå og løbende forbedre vores egen forretningsmodel. Vi er ikke i mål endnu, men vi vil fortsat arbejde med at optimere vores virksomhed, så vi kan mindske vores klimaaftryk yderligere,” siger Jakob Zeuthen.

Analysen tager højde for hele værdikæden -  fra dagligvarerne ankommer til nemlig.coms varehus, til de leveres foran hoveddøren til danske hjem. Det inkluderer transportudledninger og øvrige udledninger fra centrallagre, transport af varer til supermarkeder, supermarkeders energiforbrug, transportemballage, leveringer og affaldsbehandlinger. 

Rapporten er blevet udarbejdet af det rådgivende ingeniørfirma Force Technology på nemlig.coms initiativ og er har været underlagt eksternt peer review af tre uafhængige fagprofiler inden for beregninger af klimaaftryk fra henholdsvis NIRAS, Danmarks Tekniske Universitet og Teknologisk Institut.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Nemlig.com

Nemlig.com
Nemlig.com
Banemarksvej 58
2605 Brøndby

https://nemlig.com

nemlig.com er Danmarks største onlinesupermarked, der hver dag leverer dagligvarer og måltidskasser direkte til døren for tusindvis af danskere. Mere end 4 ud af 5 husstande kan i dag modtage dagligvarer og måltidskasser fra nemlig.com.

Med over 11.500 unikke varenumre og et stort sortiment af økologi tilbyder nemlig.com et bredt udvalg af dagligvarer til hverdagen, og med over 25 unikke gård- og specialbutikker er det også muligt at finde delikatesser fra bl.a. Slagter Lund, Lagkaghuset, A.C. Perch’s Thehandel og mange flere på nemlig.com.

På nemlig.com finder du også dagligvarer til den helt rigtige pris.Hver uge prismatcher nemlig.com mere end 1800 varer mod Rema 1000. Det er med til at gøre nemlig.com til Danmarks billigste onlinesupermarked, og nemlig.com har vundet førstepladsen i to pristjek blandt landets onlinesupermarkeder foretaget af henholdsvis Politiken og BT i foråret 2021.


----
Intervare A/S har mere end 20 års erfaring med levering af dagligvarer til visiterede borgere. Vi samarbejder pt. med mere end 40 kommuner landet over og servicerer ca. 8.000 borgere hver uge. Intervare A/S er moderselskab til nemlig.com. 

Følg pressemeddelelser fra Nemlig.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nemlig.com

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum