Red Barnet

Ny analyse: Corona risikerer at koste 426 børn livet hver dag i Afrika syd for Sahara

Del

En ny analyse fra Red Barnet estimerer, at inden årets udgang kan op mod 67.000 børn i Afrika syd for Sahara være døde af sult som følge af corona.

Millioner af tabte jobs, nedlukkede samfund og stigende priser på fødevarer. Det er nogle af de konsekvenser, som corona-pandemien har ført med sig i Afrika syd for Sahara. Sammen med blandt andet oversvømmelser og tabte afgrøder betyder det, at nogle af verdens fattigste familier i dag har endnu færre penge mellem hænderne, end de havde for blot et par måneder siden.

– Der er simpelthen millioner af forældre i Afrika syd for Sahara, som ikke længere har mulighed for at sikre deres børn den næring og den mad, som de skal have for at vokse, siger Jakob Eilsøe Mikkelsen, der er leder af Red Barnets arbejde i Afrika, og fortsætter:

– Desværre kan det hver dag komme til at betyde for forældrene til 426 børn, at de betaler den højeste pris for coronapandemien.

Det viser en ny analyse fra Red Barnet, som bygger på tal fra The Lancet. Alene i Vest- og Centralafrika er 15,4 millioner børn under fem år i risiko for at blive akut underernæret i år, hvilket er en stigning på 20 procent i forhold til tidligere estimater for 2020. Og der skal handling til, hvis tallene ikke skal stige yderligere. Ifølge et estimat fra FN’s fødevareprogram vil hele 433 millioner mennesker i Afrika syd for Sahara være underernærede i 2030.

Mange års fremskridt kan risikere at være tabt
Stigningen i antallet af børn, som dør af sult på grund af fattigdom, har ellers været på vej ned på grund af den store indsats, som verdenssamfundet har gjort i årtier. Desværre ser det ud til, at konsekvenserne af pandemien igen får udviklingen til at gå den forkerte vej, og andelen af mennesker i Afrika syd for Sahara, som lever i fattigdom, vil stige med 23 procent.

– Det er afgørende, at vi ikke glemmer verdens børn i coronapandemien. Børnene er sjældent dem, som bliver ramt af selve sygdommen, men følgevirkningerne rammer dem rigtig hårdt. I flere årtier har vi som verdenssamfund kæmpet for og gjort store fremskridt, når det kommer til at sikre verdens sårbare børn en tryg og sikker opvækst, men det fundament smuldrer, hvis vi ikke tager hånd om følgevirkningerne af coronakrisen, siger Jakob Eilsøe Mikkelsen.

Red Barnet arbejder blandt andet med at uddele mad og penge, som udsatte familier kan købe mad for og på måde samtidig støtte deres lokale købmand. Derudover sikrer organisationen adgang til rent vand og støtter de lokale sundhedsklikker med jordnøddemos til at behandle underernærede børn.

Kontakter

Information om Red Barnet

Red Barnet
Red Barnet
Rosenørns Allé 12
1634 København V

3536 5555https://redbarnet.dk/

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

 

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Red Barnet vil ændre loven: Børn skal beskyttes bedre mod seksuelle overgreb26.11.2020 06:07:00 CETPressemeddelelse

I løbet af de senere år har en række sager vist, at børn, der har været udsat for seksuelle overgreb, ikke beskyttes godt nok af straffeloven. Red Barnet foreslår derfor en række lovændringer i et nyt udspil. Børnerettighedsorganisationen vil have indført en selvstændig grooming-paragraf i loven og hævet aldersgrænsen for voldtægt fra 12 til 15 år, så det altid vil være voldtægt, hvis en voksen over 18 år har samleje med et barn under 15 år.

Trængte komikere bakker op om udsatte børn i Grin til Gavn29.10.2020 07:55:00 CETPressemeddelelse

For andet år i træk afholder Red Barnet det populære velgørenhedsshow Grin til Gavn. Selv om underholdningsbranchen er hårdt presset af coronakrisen, går et stærkt hold af komikere på scenen til fordel for Red Barnets arbejde med udsatte børn i Danmark og resten af verden. Billetsalget starter i dag, og Mikkel Klint Thorius og Jonas Mogensen er værter på de fem shows i København og Aarhus.

Kronprinsen og statsministeren hylder arbejdet for børns mentale sundhed9.9.2020 16:07:32 CESTPressemeddelelse

Kronprinsen og statsminister Mette Frederiksen deltog i dag i Red Barnets 75-års jubilæumskonference. Her understregede de begge vigtigheden af at hjælpe børn med at komme sig efter traumatiserende oplevelser i krige og konflikter. På konferencen overrakte kronprinsen også en ærespris til 84-årige Joseph Vos, der som barn var på et af Red Barnets første rekreationsophold efter at have været i koncentrationslejr under Anden Verdenskrig.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum