Dansk MetalDansk MetalDansk MetalDansk Metal

Ny alliance vil sikre arbejdspladser og grønne løsninger gennem forskning

Del

Dansk Metal, Dansk Industri, Ingeniørforeningen IDA og Akademiet for de tekniske videnskaber ATV går sammen i en ny forskningsalliance, der skal sikre flere midler til teknisk og naturvidenskabelig forskning – ikke mindst på det grønne område.

I dag er Dansk Metal, Dansk Industri, Ingeniørforeningen IDA og ATV gået sammen i en ny forskningsalliance, der skal få de gode politiske takter og udmeldinger om øget offentlig forskning i valgkampen til live.

” Dansk Metals medlemmer arbejder hver dag på at producere højteknologiske klima og energiløsninger som kan mindske Co2 udledningen og dermed bidrage til at mindske den globale opvarmning. Danmark kan virkelig gøre en forskel på globalt plan, fordi vi har haft årtiers langt strategisk fokus på netop klima- energi- og miljøteknologi. Det fokus kommer ikke af sig selv, det skal understøttes gennem styrkede investeringer i teknisk og naturvidenskabelig forskning”, siger Dansk Metals formand, Claus Jensen.

Danmark halter desværre bagud i prioriteringen af netop teknisk- og naturvidenskabelig forskning. I Danmark lever vi op til Barcelona-målsætningen om at investere 3 pct. af Danmarks BNP på forskning, men investeringsniveauet har nu stået stille i snart et årti. Modsat har et land som Tyskland en målsætning om at bruge 3,5 pct. i 2025, mens Sverige og Finland har opstillet et mål på 4 pct. af BNP.

” Danske virksomheder er førende inden for bl.a. vand, miljø og energi. Det skal vi fastholde og udnytte til at skabe nye robuste løsninger på de udfordringer, som vi står med globalt. Det kræver investeringer ikke mindst i teknisk og naturvidenskabelig forskning, som er det vores virksomheder efterspørger”, siger Kim Graugaard, fungerende adm. direktør, Dansk Industri.

Ingeniørforeningen IDA’s formand, Thomas Damkjær Petersen, istemmer:

”Denne forskningsalliance skal være med til at skabe og fastholde gode danske arbejdspladser, og ikke mindst være med til at gøre noget for klimaet og det grønne. Det er de to altovervejende årsager til, at vi nu går sammen”.

ATV’s direktør Lia Leffland ser investeringer i teknisk forskning som en ren ”win-win” for Danmark, der kalder på et bredt samarbejde mellem de politiske partier:

” Vores analyser viser en tydelig sammenhæng mellem investeringer i teknisk forskning, jobskabelse og økonomisk vækst, der kan finansiere vores velfærd. Det har vi som samfund ikke råd til at ignorere, så det burde være en dagsorden, som samtlige partier kan se ræson i”, slutter Lia Leffland.

Nøgleord

Kontakter

• Dansk Metal: Pressechef Mads Hersbøll, 2155 8828
• DI: Chef for forskning, videregående uddannelser og mangfoldighed Mette Fjord Sørensen, 5213 2312
• ATV: Akademidirektør Lia Leffland, 4117 5959
• IDA: Chef for analyse, politik og presse Søren Lauridsen, 3063 7723

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum