Patent- og Varemærkestyrelsen

Ny aftale skal gøre det mere attraktivt at investere i Argentina

Del

Danske virksomheder kan med en ny aftale hurtigere sikre deres patentrettigheder i Argentina. Novo Nordisk er en af de virksomheder, der ser frem til hurtigere at få deres medicin ud til patienterne.

Ny aftale sikrer, at virksomhedernes produkter hurtigere kan blive beskyttet mod kopiering og forfalskning.
Ny aftale sikrer, at virksomhedernes produkter hurtigere kan blive beskyttet mod kopiering og forfalskning.

Når Kongehuset i disse dage er på statsbesøg i Argentina, er et af formålene at øge samhandlen mellem Danmark og Latinamerika. Argentina er med sine 45 millioner indbyggere og status som Sydamerikas tredje mest folkerige land, et interessant marked for danske virksomheder med globale ambitioner. Danske virksomheder har imidlertid oplevet en række barrierer, før et eksporteventyr kan blive en realitet, og en af dem er, at det har været vanskeligt og omstændeligt at få sine patenter udstedt i landet. Den udfordring imødegår Patent- og Varemærkestyrelsen ved at indgå en bilateral patentaftale med de argentinske myndigheder. Aftalen skal sikre, at danske virksomheder hurtigere kan få patent på deres produkter ved, at de argentinske myndigheder tager afsæt i den danske sagsbehandling. Det sker med den såkaldte ’Patent Prosecution Highway’-aftale (PPH).

“Det er glædeligt, at vi har indgået en aftale, der gør det hurtigere for danske virksomheder at få beskyttet deres innovation, og som samtidigt gør det mere attraktivt for dem at investere i at bringe deres produkter ud på et nyt marked som det argentinske. Med aftalen sikrer vi, at patenterne vil være af bedre kvalitet, og dermed bliver virksomhedernes produkter også bedre beskyttet mod kopiering og forfalskning,” siger Sune Stampe Sørensen, direktør i Patent- og Varemærkestyrelsen.

Hastighed er en vigtig faktor for Novo Nordisk
Novo Nordisk er en af de virksomheder, som eksporterer produkter til det argentinske marked, og som med aftalen vil stå stærkere i forhold til deres udenlandske konkurrenter:

”Novo Nordisk er meget tilfreds med dagens underskrivelse af den nye Patent Prosecution Highway-aftale mellem Danmark og Argentina. Vi ser aftalen som et skridt i den rigtige retning i bestræbelserne på hurtigere sagsbehandlingsprocedurer. Dette vil i sidste ende sikre, at vores nye innovative medicin kan nå de argentinske patienter hurtigere. Det er positivt, at den danske regering og Patent- og Varemærkestyrelsen investerer tid og ressourcer i internationalt samarbejde, da denne bilaterale myndighedsaftale forkorter sagsbehandlingstiden for patentansøgninger betragteligt,” siger Lars Kellberg, Corporate Vice President, Corporate Patents i Novo Nordisk A/S.

Argentinerne har brug for innovative løsninger, som danske virksomheder og myndigheder har udviklet, ikke mindst inden for landbrug og fødevarer, bæredygtig energi, vand og sundhed.

Ifølge tal fra FN-organisationen World Intellectual Property Organization (WIPO) er den nuværende sagsbehandlingstid i gennemsnit op til 10 år, fra en virksomhed har indleveret en ansøgning til en afgørelse foreligger i Argentina. Til sammenligning tager det 30 måneder i Danmark.

FAKTA

  • Patent- og Varemærkestyrelsen har indgået en Patent Prosecution Highway- aftale (PPH) med den argentinske patentmyndighed, der træder i kraft den 19. marts 2019. Aftalen gælder alle patentkategorier.
  • En PPH-aftale er en aftale mellem to eller flere patentmyndigheder om at fremskynde sagsbehandlingen hos en myndighed, hvis den første myndighed har vurderet, at en ansøgning kan føre til patent.

  • Den første myndighed stiller sit sagsarbejde til rådighed for den senere myndighed, der herefter kan udføre sin sagsbehandling på et mere oplyst grundlag.

  •  PPH leder til en højere kvalitet af sagsbehandlingen, en hurtigere sagsbehandling og færre omkostninger for virksomheden.
     
  • PPH er en ren administrativ aftale mellem patentmyndigheder. En senere patentmyndighed er således ikke forpligtet af den tidligere myndigheds vurdering af en opfindelse.

Kontakter

Tine Heide ThomsenKommunikationschef

Tine er Kommunikationschef i Patent- og Varemærkestyrelsen. Ring til Tine, hvis du vil i kontakt med Patent- og Varemærkestyrelsen.

20 76 92 08tiht@dkpto.dk

Billeder

Ny aftale sikrer, at virksomhedernes produkter hurtigere kan blive beskyttet mod kopiering og forfalskning.
Ny aftale sikrer, at virksomhedernes produkter hurtigere kan blive beskyttet mod kopiering og forfalskning.
Download
Sune Stampe Sørensen, direktør i Patent- og Varemærkestyrelsen, har underskrevet en patent-aftale mellem Danmark og Argentina. Det sker under statsbesøget i landet.
Sune Stampe Sørensen, direktør i Patent- og Varemærkestyrelsen, har underskrevet en patent-aftale mellem Danmark og Argentina. Det sker under statsbesøget i landet.
Download

Information om Patent- og Varemærkestyrelsen

Patent- og Varemærkestyrelsen
Helgeshøj Allé 81
2630 Taastrup

43 50 80 00https://www.dkpto.dk/

Patent- og Varemærkestyrelsen hjælper virksomheder med at gøre ideer til forretning. Vi er den myndighed i Danmark, der udsteder patenter og registrerer varemærker, brugsmodeller og designbeskyttelser. Herudover arbejder Patent- og Varemærkestyrelsen for at udvikle politik og forbedre betingelserne for brugen af immaterielle ejendomsrettigheder i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Patent- og Varemærkestyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Patent- og Varemærkestyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum