Wonderful Copenhagen

Ny aftale sikrer bedre velkomst til krydstogtturister i København

Del

Til næste år vil København sætte ny rekord i antal krydstogtgæster, da byen forventer at modtage 850.000 krydstogtgæster i løbet af 2017. Og fra næste sæson vil turister, der kommer til København med krydstogtskib, blive mødt med turistinformation på havnen, så de kan få mere ud af deres besøg i byen.

Det er resultatet af en aftale indgået af politikerne på Københavns Rådhus i forbindelse med Københavns Kommunes budget for 2017. Her er der afsat 4,4 mio. kr. til at styrke turistinformationen over for hovedstadens turister de næste fire år, herunder krydstogtgæsterne.  

I aftalen arbejdes der bl.a. med planerne om en mobil turistinformation, der kan rykke ud, når krydstogtskibene lægger til. Det vil betyde, at de mange krydstogtgæster i København fra næste år vil få endnu bedre service og turistinformation, allerede når de går i land på enten Langelinie eller på Oceankaj i Nordhavnen.

”Turisme er et væksterhverv, som skaber omsætning og arbejdspladser. Vi skal sikre, at turisterne får en oplevelse af København som en kvalitetsdestination, så de kommer igen og anbefaler os til andre. Derfor er jeg er rigtig glad for, at vi nu styrker servicen og informationen til bl.a. krydstogtgæsterne,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

Turistinformationen i København hører under Kultur- og Fritidsforvaltningen, hvor kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) glæder sig over aftalen.

”Vi skal møde turisterne dér, hvor de er – vi skal helt ud på Oceankaj og byde krydstogtturisterne velkommen, når de sætter fødderne på dansk jord. København har så meget at byde på – også udover de traditionelle seværdigheder. Vi har masser af kulturelle oplevelser, som vi i Københavns Turistinformation gerne vil fortælle turisterne om,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

Forbedrer oplevelsen af København

Turistinformationen på havnen skal etableres i samarbejde med både Cruise Copenhagen Network, som er netværket for branchens aktører, og Copenhagen Malmö Port, som begge vil bidrage til finansiering af projektet.

”Vi er glade for, at turistinformationen nu er kommet på plads, og vi ser frem til, at det forbedrer velkomsten til København,” siger Arnt Møller Pedersen, COO Cruise & Ferries, Copenhagen Malmö Port.

For Cruise Copenhagen Network er turistinformation på havnen vigtig i forhold til, at krydstogtturisterne kan få maksimalt ud af deres besøg i København og dermed få brugt byen mest muligt, mens de er her.

”Krydstogtturisternes oplevelse af destinationen København starter, så snart de går i land. Derfor er den nye aftale om turistinformation på kajen rigtig vigtig og noget, der vil forbedre krydstogtturisternes samlede oplevelse af København,” siger Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen, hvor netværket Cruise Copenhagen Network er forankret.

Tivoli, der er Københavns største turistattraktion, er også et populært sted at besøge for krydstogtgæster. Her forventer man en positiv effekt af den styrkede turistinformation.

”Vi hilser det nye initiativ velkommen og glæder os meget over kommunens prioritering af området, som på den korte, såvel som den lange, bane vil få en positiv effekt for alle i byen, der beskæftiger sig med turister. Det er et godt og visionært initiativ.  Det vil i sidste ende bidrage til at skabe yderligere vækst i København,” siger Dorthe Weinkouff Barsøe, Brand og Kommunikationsdirektør i Tivoli.

Kontakter

Overborgmester Frank Jensen
Pressechef Rikke Egelund
Telefon: 3147 9497
Email: EB2F@okf.kk.dk
Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen
Pressechef Julie Stemann Monberg
Telefon: 2498 2260
Email: Julie.Monberg@kff.kk.dk
Copenhagen Malmö Port
COO Cruise & Ferries Arnt Møller Petersen
Telefon: 3546 1107/4063 4500
Cruise Copenhagen Network
Head of Corporate Communications Uffe Hartmann
Telefon: 2173 9890
Tivoli
Pressechef Torben Plank
Telefon: 2223 7440

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Nye tal: Hovedstaden trækker væksten i sommerens turisme9.10.2018 14:07pressemeddelelse

Uanset om de rejsende, som har besøgt Danmarks hovedstad i sommeren 2018, er kommet hertil for at tage del i det lokale kulturliv, bruge fremmed valuta i detailhandel og på attraktioner eller for deltage i en kongres, så har der været flere end året før. Hovedstaden havde en vækst i overnatninger på hoteller mm. i de tre sommermåneder på 4,7 pct., mens landet samlet set havde tilbagegang med et resultat på -0,3 pct. I hovedstaden var der således over 183.000 flere overnatninger i juni, juli og august i forhold til de samme måneder sidste år. Væksten i hovedstadens turisme er primært båret af internationale besøgende. Det viser de seneste overnatningstal fra Danmarks Statistik. Hovedstaden er en helårsdestination Samtidig med, der har været endnu flere overnatninger på hovedstadens hoteller mm. i sommeren 2018 end sidste sommer, så er København ikke kun en populær destination i de lyse sommermåneder. I hovedstaden er der stort fokus på at brede væksten i turismen ud over hele året. Det

Europas største kongres inden for reproduktion og embryologi kommer til København5.10.2018 09:46pressemeddelelse

En attraktiv destination med et stærkt forskningsmiljø inden for fertilitetsbehandling og et stort kongrescenter. Det er blot nogle af grundene til, at København netop har vundet værtskabet for Europas største kongres inden for human reproduktion og embryologi. København og Region Hovedstaden er hjemsted for en stærk, international forskningsklynge inden for fertilitetsbehandling, og det er i høj grad medvirkende til, at København netop er blevet valgt som værtsby for Europas største videnkongres inden for området, European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) i 2020. Kongressen, der fokuserer på netop infertilitet og reproduktion, forventes at tiltrække omkring 9.000-10.000 delegerede fra internationale viden- og forskningsmiljøer. ”Ufrivillig barnløshed er en alvorlig udfordring for de par, der er ramt af barnløshed og for samfundet generelt. Problemstillingen gælder ikke blot i Danmark men også internationalt. Vi er i regionen derfor rigtigt stolte af, at vores mange

Ny rapport: Hovedstaden driver væksten i Danmarks erhvervsturisme3.10.2018 12:06pressemeddelelse

Med en omsætning på 11,4 mia. kr. – alene i 2017 – står hovedstaden for 44 pct. af omsætningen på det danske mødemarked, der både dækker over kongresser og virksomhedsmøder. Hovedstadens andel af omsætningen på det danske mødemarked er således vokset siden den seneste analyse i 2012, hvor hovedstaden stod for 37 pct. af omsætningen. Det viser en ny analyse af det danske møde- og kongresmarked. Ud af den samlede omsætning på det danske mødemarked i 2017 på 26 mia. kr. udgjorde kongresserne over halvdelen af omsætningen, og her har hovedstaden særligt godt fat i de internationale kongresser. Og det er særligt de store internationale kongresser, hvor deltagerne har et gennemsnitligt døgnforbrug på ca. 4.200 kr., og dermed er det turistsegment, der bruger allerflest penge pr døgn under opholdet i Danmark, der sikrer hovedstadens store andel af omsætningen i den danske møde- og kongresbranche. På trods af at København er en lille storby i global sammenhæng, har den danske hovedstad i årtier

København er EU’s bedste turistdestination inden for digitalisering25.9.2018 14:00pressemeddelelse

EU Kommisionen har netop offentliggjort listen over de europæiske turistdestinationer, der klarer sig bedst i forhold til smart tourism, på tværs af en række parametre, og her er København udnævnt som bedste turistdestination inden for digitalisering. Det er Wonderful Copenhagen, der – i samarbejde med Københavns Kommunes Kultur og Fritidsforvaltning, har indstillet København til prisen. ”Vi er meget stolte af at blive fremhævet som bedste ’smarte’ turismedestination inden for digitalisering, både på vores egne og ikke mindst på byens vegne. Smart tourism og digitalisering er et område, vi har satset på og arbejder målrettet med. Det er afgørende for turistdestinationer i forhold til fremtidens udfordringer, at vi udnytter de muligheder, digitaliseringen bringer. Det er derfor en anerkendelse, vi sætter rigtig stor pris på,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen. I indstillingen er bl.a. fremhævet Wonderful Copenhagens arbejde med influencers, udvikl

Reaktion fra Wonderful Copenhagen på C40 til København i 201912.9.2018 22:23pressemeddelelse

Borgmestertopmødet C40 Mayors Summit kommer til København i 2019. Reaktion fra Wonderful Copenhagen: ”Stort tillykke til Københavns Kommune og Realdania med værtskabet af C40 Mayors Summit, som vil samle politiske ledere fra verdens største byer i København i 2019. Valget understreger Københavns stærke internationale position som en by for vigtige og dagsordensættende konferencer, ikke mindst på miljø- og klimaområdet. Vi er derfor rigtig glade for at have bidraget til Københavns bud på C40 Mayors Summit 2019, som København vandt værtskabet af i konkurrence med andre internationale storbyer,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, der sammen med partnerne i Meetingplace-netværket hvert år byder på værtskabet af mere end 100 internationale videnkongresser - oftest inden for områder, hvor hovedstaden i forvejen har en international styrkeposition, herunder miljø- og klimaområdet.

Weekenden blev årets travleste krydstogtdage22.7.2018 14:12pressemeddelelse

Med ca. 40.000 krydstogtgæster i løbet af lørdag og søndag var der ekstra travlhed i Københavns havn, hvor 9 krydstogtskibe lagde til i weekenden. En stor del af weekendens krydstogtgæster enten begyndte eller afsluttede deres krydstogt i København, hvilket har givet ekstra tid til at opleve den danske hovedstad og resten af Sjælland. I år får København besøg af 875.000 krydstogtgæster, men samtidig med at antallet af gæster er steget, er sæsonen blevet længere og strækker sig i år over 215 dage, så det gennemsnitlige antal gæster pr. dag henover året er mindre end tidligere. Hele Danmark sætter rekord i antal krydstogtgæster i år med i alt 1,1 mio. gæster rundt i de danske havne fra Skagen i nord til Rønne i øst. Og krydstogtbranchen i Danmark skaber i år en forventet omsætning på 1,5 mia. kr. og fuldtidsjob til ca. 2.100 borgere. De danske krydstogtdestinationer er, ud over København, Skagen, Aalborg, Aarhus, Fredericia, Kalundborg, Hundested, Helsingør og Rønne, som alle er samlet i

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum