Wonderful Copenhagen

Ny aftale sikrer bedre velkomst til krydstogtturister i København

Del

Til næste år vil København sætte ny rekord i antal krydstogtgæster, da byen forventer at modtage 850.000 krydstogtgæster i løbet af 2017. Og fra næste sæson vil turister, der kommer til København med krydstogtskib, blive mødt med turistinformation på havnen, så de kan få mere ud af deres besøg i byen.

Det er resultatet af en aftale indgået af politikerne på Københavns Rådhus i forbindelse med Københavns Kommunes budget for 2017. Her er der afsat 4,4 mio. kr. til at styrke turistinformationen over for hovedstadens turister de næste fire år, herunder krydstogtgæsterne.  

I aftalen arbejdes der bl.a. med planerne om en mobil turistinformation, der kan rykke ud, når krydstogtskibene lægger til. Det vil betyde, at de mange krydstogtgæster i København fra næste år vil få endnu bedre service og turistinformation, allerede når de går i land på enten Langelinie eller på Oceankaj i Nordhavnen.

”Turisme er et væksterhverv, som skaber omsætning og arbejdspladser. Vi skal sikre, at turisterne får en oplevelse af København som en kvalitetsdestination, så de kommer igen og anbefaler os til andre. Derfor er jeg er rigtig glad for, at vi nu styrker servicen og informationen til bl.a. krydstogtgæsterne,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

Turistinformationen i København hører under Kultur- og Fritidsforvaltningen, hvor kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) glæder sig over aftalen.

”Vi skal møde turisterne dér, hvor de er – vi skal helt ud på Oceankaj og byde krydstogtturisterne velkommen, når de sætter fødderne på dansk jord. København har så meget at byde på – også udover de traditionelle seværdigheder. Vi har masser af kulturelle oplevelser, som vi i Københavns Turistinformation gerne vil fortælle turisterne om,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

Forbedrer oplevelsen af København

Turistinformationen på havnen skal etableres i samarbejde med både Cruise Copenhagen Network, som er netværket for branchens aktører, og Copenhagen Malmö Port, som begge vil bidrage til finansiering af projektet.

”Vi er glade for, at turistinformationen nu er kommet på plads, og vi ser frem til, at det forbedrer velkomsten til København,” siger Arnt Møller Pedersen, COO Cruise & Ferries, Copenhagen Malmö Port.

For Cruise Copenhagen Network er turistinformation på havnen vigtig i forhold til, at krydstogtturisterne kan få maksimalt ud af deres besøg i København og dermed få brugt byen mest muligt, mens de er her.

”Krydstogtturisternes oplevelse af destinationen København starter, så snart de går i land. Derfor er den nye aftale om turistinformation på kajen rigtig vigtig og noget, der vil forbedre krydstogtturisternes samlede oplevelse af København,” siger Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen, hvor netværket Cruise Copenhagen Network er forankret.

Tivoli, der er Københavns største turistattraktion, er også et populært sted at besøge for krydstogtgæster. Her forventer man en positiv effekt af den styrkede turistinformation.

”Vi hilser det nye initiativ velkommen og glæder os meget over kommunens prioritering af området, som på den korte, såvel som den lange, bane vil få en positiv effekt for alle i byen, der beskæftiger sig med turister. Det er et godt og visionært initiativ.  Det vil i sidste ende bidrage til at skabe yderligere vækst i København,” siger Dorthe Weinkouff Barsøe, Brand og Kommunikationsdirektør i Tivoli.

Kontakter

Overborgmester Frank Jensen
Pressechef Rikke Egelund
Telefon: 3147 9497
Email: EB2F@okf.kk.dk
Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen
Pressechef Julie Stemann Monberg
Telefon: 2498 2260
Email: Julie.Monberg@kff.kk.dk
Copenhagen Malmö Port
COO Cruise & Ferries Arnt Møller Petersen
Telefon: 3546 1107/4063 4500
Cruise Copenhagen Network
Head of Corporate Communications Uffe Hartmann
Telefon: 2173 9890
Tivoli
Pressechef Torben Plank
Telefon: 2223 7440

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 09:53pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 07:54pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Verdens største kongres om havvind kommer til København24.3.2017 14:22pressemeddelelse

Danmark skal være vært for kongressen Offshore Wind Energy 2019, der er verdens største kongres og udstilling med fokus på havvind. Kongressen afholdes af den europæiske organisation WindEurope i tæt samarbejde med Vindmølleindustrien og forventes at tiltrække 10.000 deltagere i 3 dage. ”Danske virksomheder var de første til at opstille vindmøller på havet, og vi er i dag hjemsted for nogle af verdens førende virksomheder på området. Derfor glæder det mig utrolig meget, at WindEurope har peget på Danmark som værtsland for Offshore Wind Energy 2019, og jeg har store forventninger til konferencen og udstillingen, da interessen for havvind er hastigt voksende i hele verden. Derfor håber jeg også, at dette kan udvikle sig til en tilbagevendende begivenhed efter 2019,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien. Ifølge de seneste tal fra 2015 beskæftiger vindmøllebranchen i Danmark 31.000 og stod for 4,6% af den totale danske eksport, mens vindmøllebranchen omsatte for godt

New Yorks turistchef imponeret over den danske hovedstads nye strategi31.1.2017 09:47pressemeddelelse

Med en helt ny turismestrategi på gaden, har Wonderful Copenhagen i en længere periode analyseret bl.a. nye tendenser, nye digitale muligheder og ændringer i turisters forbrugeradfærd. Indsatsen har skullet sikre, at Wonderful Copenhagens nye strategi, som udstikker visionen og retningen for turismeudviklingen frem mod 2020, er på forkant fire år frem i en tid, hvor turismen er i global forandring. Ud over de lokale aktører og borgerne i hovedstadsregionen har Wonderful Copenhagen også søgt international sparring undervejs i strategiprocessen, bl.a. hos New Yorks turismeorganisation, NYC & Company. Her fremhæver CEO Fred Dixon særligt den nye strategis fokus på det lokale, destinationens localhood: “Vi er imponerede over tankerne bag Wonderful Copenhagens nye strategi specielt med den relation, alle har til den danske livsstil og mere specifikt fascination af danskerne som det lykkeligste folk i verden. Jeres tilgang til livsstil og kultur er unik, og det grundlag giver jer mulighed fo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum