KL

Ny aftale om test skal passe på vores ældre

Del

Vi skal stadig gøre en indsats for at beskytte landets svageste og holde smitten ude af ældreområdet. Derfor er KL, regeringen og regionerne nu klar med en ny anbefaling om test af medarbejdere på plejehjem og i hjemmeplejen.

”Vi skal fortsat passe godt på vores ældre borgere, selvom covid-19 er begyndt at slippe sit tag. Det vigtigste værktøj, vi har mod virussen, er vaccinen, og derfor har myndighederne også besluttet, at ældre og sårbare skal tilbydes et tredje stik. Men vi går snart et efterår og en vinter i møde, hvor tidligere erfaringer viser, at risikoen for smitte øges netop her. Derfor har vi nu indgået en aftale med regeringen og regionerne om, at der så vidt muligt også gennemføres test af medarbejdere på plejehjem og i hjemmeplejen,” siger KL’s næstformand Martin Damm om den nye aftale om test på plejehjem, der blev endelig godkendt onsdag.

Aftalen indebærer, at det nu anbefales, at vaccinerede medarbejdere på plejehjem og i hjemmeplejen bliver PCR-testet en gang ugentligt. Ikke-vaccinerede medarbejdere opfordres fortsat til to ugentlige PCR-test. Alle besøgende til beboere på plejehjem uanset vaccinationsstatus opfordres til at tage en test inden besøget. Testningen er et tilbud til medarbejderne på plejehjem og i hjemmeplejen med kontakt til sårbare borgere, og testen kan for medarbejdernes vedkomne blive foretaget i forbindelse med arbejdstiden.

Ud over test og et tredje stik vil der også fortsat være ekstra fokus på rengøring, udluftning og en høj hygiejnestandard.

Information om KL

KL
KL
Weidekampsgade 10
2300 København S

+45 3370 3370https://www.kl.dk/

KL er interesseorganisation for de 98 kommunalbestyrelser og arbejder for, at kommunerne har de bedst mulige rammer til at prioritere velfærd og økonomi og til at udvikle kommunen lokalt. KL bidrager til – sammen med kommunerne – at videreudvikle det danske kommunestyre og lokaldemokrati. KL er samtidig arbejdsgiverorganisation og forhandler overenskomster for kommunernes ca. 500.000 ledere og medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra KL

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra KL

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum