HK Privat

Ny aftale om hjælpepakker glemmer lønmodtagere med egen virksomhed

Del

”For lidt, for sent og forkert.” Lønmodtagere, der også driver selvstændig virksomhed, må se langt efter hjælp i den forlængelse af hjælpepakkerne, som regeringen netop har fremlagt. Man har nemlig valgt at forlænge en i forvejen fejlbehæftet ordning, der efterlader de såkaldte kombinatører på perronen.

Regeringen har sammen med et bredt flertal i folketinget netop fremlagt aftaleteksten for en forlængelse af hjælpepakkerne til blandt andet virksomheder, der fortsat er underlagt coronarestriktioner. Desværre er der ikke megen hjælp at hente for de såkaldte kombinatører, som i forvejen er hårdt prøvede, da de færreste har kunnet anvende de oprindelige hjælpepakker. De er nemlig fyldt med fejl. Freelance-ansvarlig i HK Privat, Kirstine Baloti, ryster på hovedet over situationen:

- Det er fint, at man justerer selvstændige- og kombinatørpakken, men de bebudede ændringer er ikke tilstrækkelige. Der er hårdt brug for at rette pakken, så freelancere med både A-løn og CVR får den hjælp, de har brug for. Vores freelancere er nemlig ikke tvangslukkede: deres marked er ”bare” coronaramt og har været det længe. Jeg kan se, at man har forsøgt en justering i dagens aftaletekst, men det er desværre fortsat ikke nok. 

Ny aftale – samme problemer
Problemet med pakken er ifølge Kirstine Baloti, at man ønsker at hjælpe de freelancere, der både har noget arbejde, hvor de får A-løn, og noget arbejde, som de fakturerer i deres CVR. Men den oprindelige hjælpepakke er udformet, så man ikke kan søge hjælp på baggrund af A-løn og aktivitet i CVR. I stedet har man lavet en pakke, hvor kun dem med A-løn og B-honorar i et bestemt miks kan søge. Og selvom der er nogle krav, der lempes i den nye aftale, så er Kirstine Baloti overrasket over, at man nu viderefører flere af de samme typer fejl i denne aftaletekst:

- I den nye aftaletekst viderefører man den type fejl, som vi for længst har påpeget, gør det mildest talt umuligt for kombinatørerne at gøre brug af pakkerne. Ovenikøbet lemper man kun visse krav i perioden 1. september til 31. oktober. Det er simpelthen både for lidt, for sent og forkert.

HK Privat har tidligere påpeget overfor Erhvervsministeriet, at de indbyggede begrænsninger i pakken gør, at forsvindende få kombinatører søger hjælpepakken, og at en langt større procentdel får afslag, end det er tilfældet med de andre hjælpepakker.

Nøgleord

Kontakter

Information om HK Privat

HK Privat
Weidekampsgade 8
2300 København S

70114545https://www.hk.dk/omhk/sektor/hk-privat
HK Privat
Weidekampsgade 8
+45 7011 4545

 HK Privat er HK Danmarks største sektor med 110.000 medlemmer.

Følg pressemeddelelser fra HK Privat

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Privat

Stort ja til ny overenskomst for HK’ere i boligorganisationer17.9.2020 11:43:24 CESTPressemeddelelse

Et nærmest råbende JA til en ny overenskomst for de HK-medlemmer, arbejder i boligorganisationer under BL - Danmarks Almene Boliger. Hele 93,9 % har stemt ja tak ved den netop afsluttede urafstemning, og stemmeprocenten var helt oppe på 84,2 %. - HK’erne kan nu se frem til de samme lønstigninger, som deres kolleger, der er 3F’ere og ejendomsfunktionærer, og det var vigtigt for os. Samtidig er de sikret en ordentlig aftale i forhold til fritvalgskontoen, så jeg er overordnet set glad for det resultat og også den opbakning, medlemmerne har vist i urafstemningen, siger Simon Tøgern, som er formand i HK Privat. BL meldte sig i 2019 ind i Dansk Erhverv Arbejdsgiverforening, hvilket skabte uenighed om, hvilke vilkår HK’erne skulle arbejde under. Derfor stemte man d. 14. januar i år om overenskomstgrundlaget efter 2023. Allerede der var det aftalen, at overenskomsten frem til 2023 skulle forhandles i løbet af foråret. Og det er den aftale, der nu er faldet på plads og stemt hjem. Aftalen læne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum