Naturvidenskabernes HusNaturvidenskabernes Hus

Ny aftale om et styrket skole-virksomhedssamarbejde er i hus

Del

Naturvidenskabernes Hus har netop indgået en samarbejdsaftale med Frederikssund Kommune, som skal bidrage til et endnu stærkere skole-virksomhedssamarbejde. Og flere kommuner er på vej.

Samarbejdsaftalen underskrives af Borgmester John Schmidt Andersen og Direktør i Naturvidenskabernes Hus Maiken Lykke Lolck på J.F. Willumsen Museum.
Samarbejdsaftalen underskrives af Borgmester John Schmidt Andersen og Direktør i Naturvidenskabernes Hus Maiken Lykke Lolck på J.F. Willumsen Museum.

Naturvidenskabernes Hus har fået en bevilling fra Novo Nordisk Fonden på godt 4,4 mio. kr. til projektet SamSTEM, så projektets mål om at bringe skoleelever og virksomheder tættere sammen kan udbredes til flere kommuner og flere folkeskoleelever.

- Vi vil gerne åbne flere unges øjne for mulighederne med en uddannelse inden for IT, teknologi, naturvidenskab og håndværk til gavn for erhvervslivet, samfundet og en bæredygtig fremtid. Det gør vi blandt andet ved at bygge bro mellem netop skoler og virksomheder, udvikle spændende og praksisnært undervisningsmateriale og forløb, der trækker tråde ud i virkeligheden. Vi vil gerne samarbejde med lærerne om at inspirere elever til fx at bruge nye digitale teknologier og give dem lyst til at eksperimentere sig frem til nye løsninger på reelle udfordringer, fortæller direktør for Naturvidenskabernes Hus, Maiken Lykke Lolck.

En aftale med flere parter i spil
En af de kommuner, som Naturvidenskabernes Hus samarbejder med, er Frederikssund Kommune, blandt andet fordi kommunen allerede har igangsat flere tiltag inden for skole-virksomhedssamarbejde. Sammen med borgmester John Schmidt Andersen (V) underskrev Maiken Lykke Lolck samarbejdsaftalen tirsdag den 17. august 2021.
Aftalen er mellem Naturvidenskabernes Hus og Frederikssund Kommune samt partnerne Frederikssund Erhverv og Campus Frederikssund.

- Vi er meget glade for, at Naturvidenskabernes Hus har valgt at indgå et samarbejde med os. Vi har i Frederikssund Kommune i mange år arbejdet på at skabe et godt skole-virksomhedssamarbejde til fordel for både elever og virksomheder. Senest har vi startet MakerVærket, som også vil blive en del af projekt SamSTEM. Jeg er overbevist om, at den opkvalificering af lærere samt de undervisningsforløb, som vil blive udviklet sammen med Naturvidenskabernes Hus, bliver et godt bidrag til vores elevers uddannelse og vores virksomheders muligheder for at rekruttere faglært arbejdskraft i fremtiden, siger John Schmidt Andersen.

Sådan får eleverne øjnene op for flere uddannelsesmuligheder
Naturvidenskabernes Hus ønsker netop at udvikle lokale forløb, som kan bruges af skolerne og i samarbejde med virksomheder. Workshops for blandt andet lærere, adgang til færdigt undervisningsmateriale, deltagelse i erfaringsnetværk med andre kommuner med mere bliver også en vigtig del af projektet.
Derfor er Maiken Lykke Lolck også glad for samarbejdet med Frederikssund Kommune, hvor der især er gode muligheder i MakerVærket.

- I Frederikssund Kommune har der længe været fokus på netop skole-virksomhedssamarbejde med blandt andet MakerVærket. Ofte er det et problem i forhold til skole-virksomhedssamarbejde, at eleverne ikke kan arbejde med maskinerne hos virksomhederne, og hvis det skal foregå på skolerne, så får de ikke den praksis-dimension, der er så vigtig. MakerVærket er en unik platform for samarbejdet mellem skoler og virksomheder, fordi det kan skabe den kobling mellem virksomhedernes produktion og undervisningsrummet, hvor eleverne arbejder praktisk med udgangspunkt i virksomhederne, siger Maiken Lykke Lolck.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt
For mere information, kontakt venligst:
• Maiken Lykke Lolck, direktør, Naturvidenskabernes Hus, tlf. 40 58 40 64 eller mll@nvhus.dk
• Sara Linderoth Bouchet, kommunikationschef, Naturvidenskabernes Hus, tlf 21 38 80 90 eller slb@nvhus.dk

Billeder

Samarbejdsaftalen underskrives af Borgmester John Schmidt Andersen og Direktør i Naturvidenskabernes Hus Maiken Lykke Lolck på J.F. Willumsen Museum.
Samarbejdsaftalen underskrives af Borgmester John Schmidt Andersen og Direktør i Naturvidenskabernes Hus Maiken Lykke Lolck på J.F. Willumsen Museum.
Download

Information om Naturvidenskabernes Hus

Naturvidenskabernes Hus
P. E. Eriksens Vej 1
8850 Bjerringbro

40584064http://www.nvhus.dk

NATURVIDENSKABERNES HUS

Gennem TEKTANKEN bygger vi bro mellem skoler og virksomheder og understøtter lærere i at udvikle og gennemføre inspirerende og virkelighedsnær undervisning.

Det er vores mål, at mange flere unge vælger en uddannelse inden for naturvidenskab og teknologi til gavn for erhvervslivet, samfundet og en bæredygtig fremtid.

WWW.NVHUS.DK

Følg pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum