Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Ny aftale med klare grønne aftryk

Del

Der er i dag indgået en ny aftale om lavere afgift på el til opvarmning allerede i 2018. Samtidig afsættes en pulje til projekter for energilagring. Begge initiativer er centrale områder, der er til gavn for den grønne omstilling

Regeringen har sammen med S, DF, RV og SF netop indgået aftale om at fremrykke planlagte lempelser på elvarmeafgiften fra januar 2019 til maj 2018. Det betyder, at elvarmeafgiften lempes med 15 øre fra 1. maj 2018 og 20 øre i 2020.  

”Jeg er rigtig godt tilfreds med, at det nu er lykkedes at finde penge til yderligere besparelser for elvarmeforbrugerne. Samtidig kan det forhåbentlig betyde, at flere skifter til eldrevne varmepumper. Det vil gavne den grønne omstilling,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Finansieringen af den fremrykkede lempelse er fundet i forhandlingerne om de såkaldte successionsmidler, der er forhandlet på plads i Skatteministeriet. Samtidig er der i aftalen fundet 130 mio. kr. til energilagringsprojekter. Pengene til puljen kommer fra en tillægsbevilling på finansloven 2018.

”Effektiv energilagring er et vigtigt element i fremtidens energisystem og skal være med til at forbedre udnyttelsen af Danmarks store produktion af vedvarende energi. Så jeg ser frem til, at vi nu kan give et solidt skub til morgendagens lagringsløsninger,” siger Lars Chr. Lilleholt (V).

Fakta om elvarmeafgiftslempelsen:

  • Afgiften lempes med 15 øre pr. kWh fra 1. maj 2018. Denne lempelse gælder også i 2019.
  • Afgiften lempes med yderligere 5 øre pr. kWh i 2020 til en samlet lempelse på 20 øre pr. kWh.
  • Fra 2021 er der med Erhvervs- og Iværksætterpakken tilvejebragt finansiering til en varig lempelse på 10 øre. Regeringen og aftaleparterne bag Erhvervs- og Iværksætterpakken fra november 2017 er enige om at søge at gennemføre en varig lempelse af elvarmeafgiften med 25 øre pr. kWh fra 2021.

Kontakter

Lasse Bendtsen, 4172 3884, lasab@efkm.dk

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

33922800http://efkm.dk/

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Bred aftale om ambitiøs og bindende klimalov6.12.2019 22:37:04 CETPressemeddelelse

Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet har i dag indgået aftale om en ambitiøs og bindende klimalov. Klimaloven gør klimamålet på 70 procent i 2030 til dansk lov og sikrer, at Danmark tager lederskab for den grønne omstilling, hæver ambitionerne for klimaet og inspirerer hele verden til klimahandling.

Bred aftale om ambitiøs og bindende klimalov6.12.2019 21:48:45 CETPressemeddelelse

Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet har i dag indgået aftale om en ambitiøs og bindende klimalov. Klimaloven gør det ambitiøse klimamål på 70 procent i 2030 til dansk lov og sikrer, at Danmark tager lederskab for den grønne omstilling, hæver ambitionerne for klimaet og inspirerer hele verden til klimahandling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum