Esbjerg Kommune

Ny aftale garanterer bolig ved studiestart i Esbjerg

Del

Ny studieboliggaranti i Esbjerg sikrer, at alle studerende har tag over hovedet, når de begynder på en uddannelse. Aftalen er netop kommet i stand mellem de almene boligorganisationer Ungdomsbo, Arbejdernes Boligforening, B32 (Andels Bolig- og Byggeforeningen af 1932), Boligforeningen Fremad og Esbjerg almennyttige Boligselskab, Business Esbjerg og Esbjerg Kommune ligesom A Place To Esbjerg også understøtter aftalen.

Kommende studerende i Esbjerg kan stryge en stor bekymring fra listen over ting, der kan give sommerfugle i maven op til studiestart. Som noget nyt garanterer Esbjerg Kommune, at alle studerende har en studiebolig inden første dag på studiet.

”Garantien skal stå som en velkomsthilsen til alle studerende. Her i Esbjerg er vi så glade for alle de studerende, som vælger os til, at vi gerne vil bekræfte dem i, at de har valgt rigtigt. Med garantien viser vi, at vi i den grad sætter pris på vores studerende, og at vi ønsker dem en god start på livet som studerende i byen”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Esbjerg Kommune har allieret sig med Ungdomsbo, Arbejdernes Boligforening, Arbejdernes Boligforening, B32 (Andels Bolig- og Byggeforeningen af 1932), Boligforeningen Fremad, Esbjerg almennyttige Boligselskab og Business Esbjerg for at gøre den nye studieboliggaranti til virkelighed. Herudover understøtter private udlejere, fx A Place To aftalen.

”De fem boligorganisationer gik ind i arbejdet med at få aftalerne plads med en stor velvilje, hvilket har gjort samarbejdet enormt konstruktiv. Deres opbakning har været altafgørende, og de skal have stor ros for at kunne se vigtigheden af at styrke Esbjergs identitet som studieby med dette greb”, siger Jesper Frost Rasmussen.

I fællesskab råder boligorganisationerne over 1.300 studieboliger i Esbjerg, men hvis en studerende ikke har haft held med boligjagten op til studiestart, kan den studerende kontakte Esbjerg Kommune, som sørger for en bolig. Det giver en studiestart, hvor den studerende kan hellige sig studiet og aktiviteterne fra en fast base, mens der stadig skal søges efter en studiebolig.

”Lige omkring studiestart kan der være en flaskeprop, hvor nye studerende søger boligerne og dimittenderne først lige er på vej til at flytte ud. Det giver et øget pres på studieboligerne i en kortere periode, og med garantien hjælper vi nu de boligsøgende med en midlertidig løsning”, slutter Jesper Frost Rasmussen.

Kontakter

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, mail jesra@esbjergkommune.dk eller telefon 27 24 18 00.

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum